2019. szeptember 6.
Hazai pályán a bajnokcsapat!
Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk első hazai bajnoki mérkőzésén lép pályára a szezonban szombaton.

Az FTC-Telekom bajnoki és Magyar Kupa-címvédő női labdarúgócsapata második mérkőzése előtt áll a Jet-Sol Liga Női NB I 2019/20-as szezonjában. Dörnyei Balázs együttese augusztus közepén a bajnoki nyitányon szoros mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett az ősi rivális MTK otthonában lejátszott örökrangadón, ám a játék képét, és csapatunk fölényét elnézve egyáltalán nem kell vészharangokat kongatni, ami a bajnokság végkimenetelének esélyeit illeti. Ráadásul szombat délután a Bihari úton az a Kelen SC lesz a Fradi ellenfele, akik abszolút újoncok az élvonalban, friss feljutóként első bajnokijukon pedig 4-0-s vereséget szenvedtek Szombathelyen a Haladás-Viktória vendégeként.

A Kelen SC-t 1926-ban alapították, a női szakág is komoly múltra tekint vissza. Évek óta szisztematikus, remek nevelőmunka folyik a címerében szintén a zöld-fehér színeket viselő egyesületnél a női labdarúgás területén, főként az utánpótlásban, de most már jó ideje stabil szereplője a felnőtt mezőnynek is az együttes. A csapat 2016/17-ben már ott volt az NB II-ben Kelen-Budaörs néven, ekkor még párhuzamosan a BLSZ nagypályás bajnokságban is indítottak csapatot, a második vonalban pedig a figyelemreméltó hatodik helyet érték el. A remek nevelőmunkának köszönhetően elsősorban saját nevelésű játékosokkal folyamatosan izmosodó keret tavaly ismét nekivágott az NB II-nek, és százszázalékos mérleggel nyerték meg a Keleti csoportot. Könczey Zsolt tanítványai ezután rájátszást vívtak a Nyugati csoport győztesével, a MOL Vidivel, és szoros csatában, a hazai 1-1 után székesfehérvári 2-2-vel, idegenben lőtt góllal kiharcolták történetük első élvonalba jutását.

A Kelen és a Ferencváros között női vonalon szorosak a szakmai kapcsolatok, a két klub remek viszonyt ápol egymással, olyannyira, hogy a tavaly egy szezon erejéig ismét működő ferencvárosi női futsalcsapatból sok játékos nagypályán a Kelenben szerepelt az NB II-ben, Könczey Zsolt pedig ott volt a futsalosok szakmai stábjában is. Érdekesség, hogy a Fradi korábbi alapembere és csapatkapitánya, az aktív pályafutását a 2017/18-as idény végén befejező Bognár Enikő, aki nem tudott elszakadni a sporttól, és a futsalcsapatban folytatta 2018/19-ben, végül a nagypályáról sem tudott lemondani, és a másodosztályban szerepelt a Kelen színeiben. Sőt, a feljutásról döntő mérkőzésen is végig ott volt a pályán. Az élvonalba jutással viszont felhagyott az aktív nagypályás játékkal, ahogy ő maga fogalmazott a Fradi TV kamerái előtt, azért, mert sohasem fog a Fradi ellen pályára lépni:

Ami a mieinket illeti, tizenhárom játékosunk is érintett volt az augusztus végi Európa-bajnoki selejtezőkön. Nyolcan a magyar válogatott színeiben játszottak Izlandon, és bár sokáig remekül tartották magukat, végül 4-1-es vereséggel tértek haza a jóval magasabban jegyzett északi csapat otthonából, hárman a bosnyák válogatottat segítették gólokkal két győzelemhez, míg egy-egy játékos szerepelt két mérkőzésen a szlovén, valamint az észt nemzeti csapatban.

Most viszont már gőzerővel a Kelen elleni találkozóra készülnek, amely a két csapat történetének első élvonalbeli összecsapása lesz, így nyugodtan mondhatjuk, történelmi pillanatokat élhet át az, aki kilátogat szombat délután az FTC Női Labdarúgó Központba. Ne tévesszen meg senkit, hogy a találkozó a bajnokság harmadik fordulójában kerül megrendezésre, ugyanis a második fordulót szeptember 1-jéről elhalasztották, éppen a válogatott mérkőzések miatt. Azt a találkozót a mieink szeptember 11-én, szerdán pótolják majd be, szintén hazai környezetben.

Az FTC-Telekom – Kelen SC női bajnoki mérkőzés szeptember 7-én, szombaton 15.00-kor kezdődik a Bihari úti FTC Női Labdarúgó Központban. A találkozóra a belépés ingyenes!

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 3. forduló
FTC-Telekom - Kelen SC
2019. szeptember 7., szombat 15.00, Bihari út, FTC Női Labdarúgó Központ
A belépés ingyenes!

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin