2021. augusztus 17.
Női BL: FTC-Telekom - Sosnowiec 2-1
Folyamatosan frissülő szöveges tudósításunkkal is nyomon követheti a női csapat lengyelországi BL-selejtezőjét

Köszönjük a figyelmet! Hajrá Fradi!

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! 2-1-RE LEGYŐZTÜK A LENGYEL BAJNOK CZARNI SOSNOWIECET, ÉS PÉNTEKEN AZ ALBÁN BAJNOK VLLAZNIA ELLEN A BL-SELEJTEZŐ PLAYOFFKÖRÉÉRT LÉPÜNK PÁLYÁRA! SZÉP VOLT, LÁNYOK!

2. félidő

92. perc: Cserélünk, két Diána váltja egymást: Csányi helyén Németh a pályán.

Négy perc a ráadás a második félidő végén.

89. perc: A szöglet is veszélyesen kanyarodik a hosszú felé, azonban sikerül felszabadítani.

88. perc: Lengyel szabadrúgás a felezővonal közelében, a térfelünk bal oldalán. Életveszélyesen érkezik megint a kapunk elé a labda, ezúttal viszont sikerült kicsúsztatni szögletre.

Három perc van hátra, a lengyelek elkezdtek elkeseredetten támadni, hősiesen védekezünk. A cserejátékosaink a lelátón a kispad mögött extázisban biztatják a pályán harcolókat.

85. perc: A remekül játszó Csányi ezúttal a jobb oldalon iramodik meg, eltüntetik a védők, a játékvezető sípja néma marad.

84. perc: Vágó tartja meg a labdát a lengyelek alapvonalánál a bal oldalon, majd remekül passzol Nagynak, aki betör a tizenhatoson belülre, és végül szögletet harcol ki. Kis szöglettel próbálkozunk, ami sajnos nem vezet eredményre.

80. perc: A hazaiak is cserélnek, Buszewska helyére Dorota Halatek érkezett. 

79. perc: Itt az első ferencvárosi csere: Pusztai Sára helyén Nagy Viktória folytatja.

77. perc: Vágó és Szabó együttes erővel szerzett labdát a felezővonalnál, előbbi indította a bal szélen Csányit, akinek beadását azonban lehúzta Szymanska.

Bő negyed óra van még hátra a találkozóból, egyelőre remekül bírjuk az iramot, kontrolláljuk az eseményeket, sőt, mintha jobban akarnánk a győzelmet.

73. perc: Labdaszerzés, indítás, újabb les, ezúttal Vágó. 

73. perc: Pusztai tör be a tizenhatoson belülre egy indítással, azonban les miatt megállítják az akciót.

71. perc: Horváthová maradt lenn egy ütközés után saját tizenhatosán belül, ápolni kell, de végül tudja folytatni a játékot.

70. perc: Csányit rúgják fel a bal szélen a lengyel térfél közepén. Vágó végzi el a szabadrúgást, ezúttal nem alakul ki veszély.

69. perc: Itt a harmadik Czarni-csere, Kozak helyett Kornelia Grosicka a pályán.

66. perc: Újabb lengyel csere, Nadia Stanovic helyén Alicja Materek folytatja.

60. perc: Vágó tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon Szabó labdájával, majd egy cselkísérlet után elesett, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

55. perc: GÓÓÓÓÓL, újra vezetünk! Vágó Fannyval szemben szabálytalankodtak a tizenhatos előterében a lengyel térfél bal oldalán. A sértett végezte el a szabadrúgást, amibe a hosszún berobbanva többen is megpróbáltak beleérni, ez megzavarhatta a kapust, a labda ugyanis érintés nélkül jutott a hosszú alsó sarokba! 2-1!

49. perc: A játék eddigi képét és ellenfelünk hatékonyságát elnézve némileg váratlanul, pontrúgásból egyenlít a Sosnowiec. Kaletka végzett el szabadrúgást a térfelünk közepéről jobbról, a hosszú oldalon érkező Patricia Fischerova pedig Brandont megelőzve a hálóba fejelt. 1-1

A mieinknél nem történt csere a szünetben, a Sosnowiecnél Jedrzejewicz helyére Nikol Kaletka érkezett.

Elkezdődött a második félidő!

Véget ért az első félidő. A szünetben 1-0-ra vezetünk Fenyvesi Evelin remek kapásgóljával, így tovább! 

1. félidő

43. perc: Ivanusa remek ívelését Vágó vette át a lengyel térfél közepén, majd továbbtette Pusztainak, aki szögletet harcolt ki. A szöglet után felszabadított ellenfelünk, ám gyorsan szabadrúgást harcoltunk ki, amit gyorsan végeztünk el, Pusztai viszont nem tudott veszélyt teremteni.

41. perc: Fenyvesivel szemben szabálytalankodtak, veszélyes helyről jutunk szabadrúgáshoz a hazai térfél közepéről. Szabó Viktória kapu elé ívelése azonban a lengyel kapus könnyű zsákmánya lett.

Egyelőre szervezetten és remekül védekezünk, és a saját fegyverüket fordítjuk a lengyelek ellen: veszélyesen kontrázunk és a kemény fizikai párharcokat is zömében megnyerjük. Így tovább!

37. perc: Kozak bal oldali beadása után Jaszek még elérte a hosszú oldalon a labdát, ám némi kavarodás után ismét sikerült felszabadítanunk.

35. perc: Remek kontrával ment el Csányi és Vágó, majd Ivanusa érte el elképesztő sprinttel a jobb oldalon az indítást, a beadás azonban már nem volt veszélyes.

33. perc: Zubchyk jutott lövőhelyzethez, remekül blokkoltunk. A kippatanó után az ismétlés fölé ment.

Az elmúlt percekben a Czarni birtokolja jóval többet a labdát, és próbálnak támadásokat építeni, de láthatóan nem ízlik nekik a szoros, határozott védekezésünk és a harcos játékunk.

23. perc: Meleg pillanatok, egy beadást a kapujából kivetődő Bednar felkapott a támadók elől, majd kiejtett, végül azonban Mosdóczi csapott le a labdára és felszabadított. Ezután ismét veszélyesen érkezett a kapu elé a labda, némi kavarodás után viszont ezúttal Bednar volt a végállomás.

21. perc: Egy szabadrúgás után Jaszekhez került a labda, aki középről, tizenhatról a védők szorításából tüzelt, szerencsére jócskán fölé.

17. perc: GÓÓÓL, VEZETÜNK! Pusztai tette volna be a labdát a védők között kilépő Vágónak, egy védő lábáról kipattant a játékszer, amit FENYVESI EVELIN parádés mozulattal, kapásból zúdított a kapu jobb oldalába! 1-0

Az előzetes hírek igaznak bizonyultak, valóban szépszámú hazai közönség gyűlt össze a Stadion Ludowy lelátóján, akik hangos szurkolással biztatják az övéiket, a ferencvárosi kispad mögött a mieink cserejátékosai teljes erőbedobással próbálják felvenni velük a versenyt.

11. perc: Jaszek iramodott meg a bal szélen, Mosdóczi azonban tartotta vele a lépést, és tanári becsúszással mentett szögletre. A sarokrúgást követően felszabadítottunk.

10. perc: Csányival szemben szabálytalankodtak a kezdőkör magasságában, Kozak sárga lapot kapott. A szabadrúgásból Vágó ívelte kapu elé a labdát, ami érintés nélkül egy pattanás után a lengyel kapus, Szymanska kezében kötött ki.

8. perc: Csányi passzolta be a védők mögé a labdát, az egyik lengyel játékos pedig tisztázás közben rosszul találta el a labdát, ami majdnem a saját kapujára lett veszélyes, ám végül sikerült felszabadítani.

6. perc: Vágóval szemben szabálytalankodnak a felezővonalnál, az arcát találták el, de szerencsére nincs komolyabb baj, az egészségügyi stáb már elindult, de végül visszafordult.

2. perc: Megvolt az első veszélyes ferencvárosi támadás, Ivanusa cselezett a jobb oldalon az alapvonalnál, majd jól adott be, a védők azonban tisztáztak.

1. perc: Egy veszélyesen röviden hátratett, megpattanó labdára Jaszek próbált meg lecsapni egyedül kilépve, de Chandra Bednar remek ütemben lépett ki a kapujából és összeszedte a labdát.

A mérkőzés előtt

Elkezdődött a mérkőzés!

Érkeznek a csapatok a pályára, perceken belül kezdünk! Hajrá lányok, hajrá Fradi!

Megvannak a kezdőcsapatok! Dörnyei Balázs a Bednar – Mosdóczi, Zlidnis, Lukas – Ivanusa, Fenyvesi, Brandon, Csányi, Szabó V. – Vágó, Pusztai tizenegyet küldi pályára ferencvárosi oldalon.

Csapatunk már megérkezett a Stadion Ludowyba, hamarosan kezdődik a bemelegítés.

Vezetőedzőnk mérkőzéssel kapcsolatos várakozásai ITT OLVASHATÓAK EL.

Hétfő este Dörnyei Balázs együttese a meccs helyszínéül szolgáló Stadion Ludowyban edzett. A 7500 férőhelyes aréna a városi rivális férficsapat, a Zaglebie otthona, hiszen a Czarni stadionja mindössze 1000 néző befogadására alkalmas. Ennél viszont jócskán nagyobb érdeklődésre lehet számítani, hiszen a Czarni női csapata bár lengyel rekorbajnok, több mint húsz év után hódította el ismét a bajnoki aranyat, a szurkolók pedig rendkívüli érdeklődéssel várják csapatuk történetének első BL-selejtezőjét. Információink szerint a hét kezdetére már több mint 1000 belépő gazdára talált a mérkőzésre. A hétfő esti tréningen a FradiMédia is forgatott, és amellett, hogy bemutatta a stadiont és a várható körülményeket, a csapat házi gólkirályát, Vágó Fannyt is megkérdezték várakozásairól.

Ami csapatunk programját illeti, a Fradi hétfőn délelőtt repült el charterjárattal Budapestről Katowicébe, a landolást követően pedig busszal utazott tovább a csapat otthonául szolgáló hotelbe. Az utazásról készült videó ITT TEKINTHETŐ MEG.

Az FTC-Telekom az egyetlen olyan csoportba kapott besorolást a selejtezőn, amelyben három csapat található, az erőnyerő pedig az albán bajnok Vllaznia lett. Ez azt jelenti, hogy a ma esti Fradi-Sosnowiec összecsapás győztese augusztus 20-án pénteken 20.00-tól az albánok ellen lép pályára majd a továbbjutásért. Első ellenfelünket, a regnáló lengyel bajnok Czarni Sosnowiecet ITT MUTATTUK BE részletesebben.

Magyar bajnok női labdarúgócsapatunk 20.30-kor a lengyelországi Sosnowiecben megkezdi szereplését az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtező minitornájának első mérkőzésén a házigazda Czarni Sosnowiec ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi szövetség a 2021/22-es idényre alapjaiban változtatta meg a legrangosabb női kupasorozat lebonyolítási rendszerét, amelynek részleteiről a selejtező sorsolásával egy időben írtunk. Az a cikk IDE KATTINTVA olvasható el újra.

Köszöntjük olvasóinkat!

Női labdarúgás, UEFA Női Bajnokok Ligája, selejtező minitorna, 1. mérkőzés
Stadion Ludowy, Sosnowiec, Lengyelország, 20.30
FTC-Telekom - Czarni Sosnowiec 2-1 (1-0)
FTC-Telekom: 
Bednar – Mosdóczi, Zlidnis, Lukas – Ivanusa, Fenyvesi, Brandon, Csányi (Németh, 92.), Szabó V. – Vágó, Pusztai (Nagy V., 79.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Czarni Sosnowiec: Szymanska – Kuclewicz, Zubchyk, Fischerová, Buszewska (Halatek, 80.) – Jedrzejewicz (Kaletka, 46.), Horváthová, Wlankowska – Kozak (Grosicka, 69.), Jaszek, Stanovic (Materek, 66.). Vezetőedző: Sebastian Stemplewski.
Gólszerzők:
Fenyvesi (17.), Vágó (55.), illetve Fischerova (50.) 
Sárga lap: 
Kozak (10.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin