2021. június 14.
Vágó rekordot döntött, visszavágtak a szerbek
Rekorder támadónk hiába szerzett a 2. percben vezetést, Szerbia 3-2-re legyőzte a magyar női válogatottat.

Cameron kezdett, de az USA győzött

Hétfő este klubunk labdarúgói közül Tiffany Cameronnak is jelenése volt, Jamaica női válogatottja ugyanis felkészülési mérkőzésen lépett pályára az Amerikai Egyesült Államok ellen. Játékosunk kezdőként 76 percet játszott, de a jamaicai válogatott 4-0-s vereséget szenvedett.

A június 10-ei magabiztos 4-0-s győzelem után ismét Szerbiával találkozott felkészülési mérkőzésen az újabb edzőtábor részeként a magyar női labdarúgó-válogatott. A csütörtöki felálláshoz képest két helyen változtatott a kezdőcsapaton Margret Kratz szövetségi kapitány: két ferencvárosi játékos, Szabó Viktória és Nagy Virág került ki a kezdőből, amelyben az FTC-Telekom játékosai közül így Mosdóczi Evelin, Fenyvesi Evelin és a válogatottban 127. alkalommal pályára lépő, így immáron egyedül rekorder Vágó Fanny kaptak helyet.

A nem csupán válogatottsági, de gólrekorder Vágó nem sokat tétovázott, már a második percben megszerezte a vezetést Csiszár szöglete után. (1-0) A bekapott gól ellenére a szerbek mezőnyben ezúttal felvették a versenyt a mieinkkel, sőt, egy jó lövéssel a 26. percben Blagojevic egyenlített. (1-1) A 40. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet az ex-ferencvárosi Jelena Cankovic értékesített (1-2), így Szerbia előnnyel vonulhatott el a szünetre.

A magyaroknál több változtatás történt a szünetben, pályára lépett a ferencvárosi játékosok közül Papp Luca és Szabó Viktória is, míg Fenyvesi Evelin nem folytatta a játékot. A változtatások nem jártak sikerrel, az 52. percben Mateljic is gólt szerzett, ez azonban érvénytelen volt. Két perccel később viszont a szintén korábbi ferencvárosi Allegra Poljak már érvényes gólt szerzett. (1-3) A 72. percben egy szép akció végén Pápai Emőke még szépített (2-3), ám egyenlítéshez már a hajrára beálló Nagy Virág sem tudta hozzásegíteni a csapatunkat, az utolsó percekben szép fejese a kapus kezében halt el.

A magyar női válogatott így a csütörtöki 4-0-s győzelem után ezúttal 3-2-es vereséget szenvedett Szerbia ellen, ám Vágó Fanny 127 mérkőzéses válogatottsági rekordjának így is örülhettünk.

Női labdarúgás, válogatott felkészülési mérkőzés
Magyarország–Szerbia 2–3 (1–2)
Magyarország: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Horti Boglárka, Csiki Anna – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Kocsán Petra, Vágó Fanni, Zeller Dóra – Zágor Bernadett

Cikkajánló

Kilenc Fradi-játékos a női válogatott keretében

A női A-válogatott február 14-én téli edzőtáborba vonul, részt vesz a Ciprus Kupa küzdelmeiben.

Zsinórban negyedszer győztünk a felkészülés alatt

Női labdarúgócsapatunk nyolc gólt lőtt a szlovén Pomurje elleni felkészülési mérkőzésen.

Fölényes győzelem a Sturm Graz ellen

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-1-re nyert felkészülési mérkőzésen osztrák ellenfele ellen.

Fölényes győzelem a harmadik edzőmeccsen

Az FTC-Telekom szombaton a szlovák Spartak Myjavát verte meg 12-3-ra.

A Bordeaux-ban folytatja korábbi támadónk

Shameeka Fishley 12 mérkőzést játszott női labdarúgócsapatunkban, ezeken 10 gólt szerzett.

Tízgólos győzelem második edzőmeccsünkön

Női labdarúgócsapatunk már az első negyvenöt perc után 7-0-ra vezetett a Temesvár ellen.

Egygólos vereség az első edzőmeccsen

Női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a cseh Sparta Praha elleni első tavaszi felkészülési mérkőzésen.

Sorsoltak a Simple Női Kupában

Női labdarúgócsapatunk a Szent Mihály együttesét fogadja a kupa 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin