2018. október 9.
Közösség
Klubunk életében fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás.

Fradi Suli Program

A kezdeményezésnek köszönhetően három és fél év alatt több mint 160 iskola, több mint 55 ezer diákja találkozhatott sikeres ferencvárosi sportolókkal, akik a tanulás és a rendszeres mozgás fontosságára hívják fel a gyermekek figyelmét. A tanulók lelkesen kérdeznek is sportolóinktól, az egyórás program végén pedig tömött sorokban várják, hogy autogramhoz vagy közös fényképhez jussanak.

 

A programon résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt, Fradi-ajándékokat nyerhetnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy egy kísérővel ingyen megtekinthessenek egy bajnoki labdarúgó-mérkőzést a Groupama Arénában.

 

A 2015 őszén indult kezdeményezéssel körbeutaztuk Magyarországot, sőt már erdélyi és felvidéki intézményekbe is eljutott a Fradi Suli Program.

 

A program a leghatékonyabb eszközökkel igyekszik elérni a különböző korosztályokat. A résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt.

 

A programban a klub valamennyi szakosztályának sportolói, edzői, valamint még élő legendái is részt vesznek, így az ő példájukból okulva a gyerekek hiteles személyektől kaphatnak tanácsokat az eredményes sportoláshoz és az élethez.

 

A Fradi Suli Programot a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte: 2017-ben Fair Play díjjal tüntette ki az FTC-t kezdeményezéséért a Fair Play népszerűsítése kategóriában.


Fradi SuLiga

A Ferencvárosi Torna Club elindította a Fradi SuLigát, amely a ferencvárosi iskolák és amatőr sportegyesületek között hirdet focibajnokságot.Fradi Testnevelés óra


A Fradi Testnevelés Órákon klubunk szakemberei és sportolói intenzív, szórakoztató, élményközpontú foglalkozásokat tartanak a 6-18 éves korcsoportnak labdarúgás és kézilabda sportágakban.

A Fradiban egy család vagyunk

A Ferencvárosi Torna Club 2012-ben, a hazai sportegyesületek közül elsőként kampányt indított a kirekesztés ellen, és rendszeresen, kisfilm formájában hívja fel a figyelmet ennek a törekvésnek a fontosságára.

2020-as kampányvideónk szlogene, hogy a Fradiban egy család vagyunk! Férfi labdarúgócsapatunk kiválóságát, Tokmac Nguent követve a klub több sportolójával is találkozunk, különböző helyszíneken és más környezetben, ezzel is erősítve, hogy a Ferencvárosnál mindenki összetartozik, nem számít, honnan jött, vagy hogy min ment keresztül. Norvég támadónk ellátogatott egy sétafoci-edzésre, hogy az idősebb generációval találkozzon. A sétafoci legfontosabb szabálya, hogy tilos futni, így a szépkorúak számára is újra játszhatóvá varázsolja ezt a csodálatos sportágat. Hogy a fiatalabb generáció is képviselje magát, Tokmac egy Fradi Suliga eseményen is jelen volt. A Fradi Suliga a ferencvárosi iskolák és amatőr sportegyesületek között rendez focibajnokságot. Játékosunk együtt edzett többszörös magyar bajnok paraerőemelőnkkel, Sas Sándorral, és együtt dekázott női labdarúgócsapatunk jamaikai-kanadai csatárával, Tiffany Cameronnal. Tokmac megismerkedett ökölvívó szakosztályunk vezetőjével, Kótai Mihállyal, valamint magyar bajnok, Erste Liga-címvédő és Magyar Kupa-győztes jégkorongcsapatunk edzésére is ellátogatott.

Fradi Fair Play Bizottság

A Fradi Fair Play Bizottság alapszabályában is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a fair play és a Fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és doppingmentes sportra. A bizottság célja, hogy felfedezze és elismerje az FTC azon tagjait, szimpatizánsait, akik munkásságukkal, életvitelükkel, cselekedeteikkel példaképként szolgálhatnak a közösség, a magyar emberek számára.

A kilenctagú bizottság két társelnöke olimpiai ezüstérmes korábbi úszónk, dr. Gyarmati Andrea, illetve világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózónk, Bácsi Péter. Rajtuk kívül a bizottság tagja a klub mindenkori elnöke, jelen esetben Kubatov Gábor (aki külföldi útja miatt nem tudott részt venni az alakuló ülésen), és az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán.

A Bizottság további tagjai: Méry Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. ügyfélszolgálati igazgatója, Deregán Gábor, a MOB Fair Play Bizottságának főtitkára, Sas Sándor, az FTC többszörös paralimpikon erőemelője, Pap Gábor, az FTC Sportigazgatósági elnöke, valamint az FTC nemzetközi projektmenedzsere, Máté Bálint.

Együttműködés Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet partnersége 2014 óta él. Korábban többek között 300 rászoruló részére osztottunk meleg ebédet, gyümölcsöt, édességet és forró teát, gyűjtöttünk meleg ruhákat rászorulók részére, de a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára is gyűjtöttek hokisaink, és az öregfiúk labdarúgócsapatunk.A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legújabb közös együttműködése alkalmával iskolaszerekkel támogatta a rászorulókat. Az augusztus 15-31. között zajló akció egyik csúcspontjaként a Ferencváros–DVTK élvonalbeli futballmérkőzés előtt a Groupama Aréna lelátóján is feltűntek a segélyszervezet 1353-as adományvonalának számai.

 

Telekom Aktív Szurkolók Program

A Ferencvárosi Torna Club elindította Magyarországon úttörő kezdeményezését. Szurkolóink életmódváltó programban vehetnek részt természetes, zöld-fehér környezetben.

A Telekom Aktív Szurkolók Program az Európai Unió Erasmus+ Sport programjának támogatásával valósul meg. Hasonló projektet indít többek között a német Bayer Leverkusen, az angol Fulham, a skót Rangers vagy éppen a holland Feyenoord is. A programban résztvevő Fradi-szurkolók szeretett klubjuk stadionját és edzőcentrumait használhatják a foglalkozások során, fejlődésükről pedig a klubok szakmai stábjainak elismert tagjai gondoskodnak.

A program két turnusban valósul meg, idén ősszel és jövő tavasszal 30-30 szurkoló részvételével. Olyan, ferencvárosi érzelmű nők és férfiak jelentkeztek, akik szeretnék beiktatni az életmódjukba a rendszeres mozgást, az egészséges táplálkozást és szeretnének megszabadulni a rossz étkezési szokásaiktól, illetve káros szenvedélyeiktől.

 

Kórházlátogatás

Hagyománynak számít labdarúgócsapatunknál, hogy ajándékokkal lepik meg azon legkisebbeket, akik a piros betűs napokat is a kórházban kénytelenek tölteni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin