2021. július 26.
„A családomért, az edzőmért és a magyarokért úsztam!”
Mihályvári-Farkas Viktória nyilatkozott második száma, az 1500 méteres gyorsúszás előfutamai után.

Amint arról beszámoltunk, az FTC és a magyar olimpiai csapat mindössze 17 éves, felnőtt Eb-ezüstérmes úszója, Mihályvári-Farkas Viktória (képünkön) az élete első ötkarikás versenyszámában, 400 méteres vegyesúszásban megszerzett hatodik helyezés után ezúttal 1500 méteres gyorsúszásban ugrott medencébe, és bár saját egyéni csúcsát nem kevesebb, mint 15 másodperccel megjavítva toronymagasan nyerte meg futamát, az utolsó két futamban az esélyesebb versenyzők közül többen is megelőzték, így végül nem jutott döntőbe, összesítésben a 12. helyen végzett.

Fiatal kiválóságunk futama után az M4 Sport kameráinak nyilatkozott.

„Egyedül úszni mindig nehéz. Nagyon-nagyon sok versenyen kellett a mostanihoz hasonlóan egyedül úsznom korábban ezen a távon, de ezt nem lehet megszokni” – kezdte beszámolóját Mihályvári-Farkas Viktória. „Az első ötszáz méter még jó volt, mert az egyes pályán a török lány nagyon megindult és így tudtam őt figyelni és követni, de utána ezer méteren át teljesen egyedül úsztam. Az utolsó ötszázon már a hatos pálya felett haladó kamerát próbáltam figyelni, legalább azzal versenyezni, de mindig előttem maradt…” – folytatta tréfásan versenyzőnk.

Viki, aki számára ezzel véget ért az olimpia, korát meghazudtoló érettséggel és rendkívül meghatóan beszélt arról, mi hajszolta bele a hatalmas egyéni csúcsot hozó teljesítménybe.

„Az elején még úgy éreztem, egy idézőjelben könnyed kis iramot kell mennem, utána viszont érzésre sebességet váltottam, nem tudom ez az időmön mennyire látszódik meg. Ezer környékén belém hasított, lehetséges, hogy ez egy kissé erősre sikeredett, és a végén már csak az emlegetett kamera tartotta bennem a lelket.

No meg persze az, hogy a szeretteimért úsztam! A családomért, az edzőmért, Kutasi Gergelyért, és a magyarokért. Ha a 400 vegyes után azt mondtam, magamért úsztam, hát akkor most értük!”

Kérdésre válaszolva versenyzőnk azt is elmondta, hogyan fejlődött ekkorát alig egy év alatt korábbi önmagához képest.

„Az edzőm és én is azt valljuk, hogy nem serdülőkorban kell a legjobban úszni. Ha akkor kap valaki túl nagy terhelést, akkor nem biztos, hogy a felnőttek között is megállja majd a helyét. Emellett a világjárvány okozta leállás nekem kifejezetten jót tett. Egy évvel idősebb lettem és egy évvel többet készülhettem az első felnőtt szezonomra. Keseregtem egy kicsit azon, hogy az utolsó ifi évem elmaradt, szerettem volna még bizonyítani abban a korosztályban utoljára a világversenyeken, úgy éreztem, egy kicsit „kicseszett” velem az élet. De aztán azt mondtam magamban, hát jó, ha így alakult, akkor berobbanok a felnőtt korosztályban! Végül is kaptam plusz egy évet, úgyhogy testben és lélekben egyaránt ráfeküdtünk erre. Minden idegszálammal csak az úszásra koncentráltam, és úgy látszik, meghozta az eredményét az a rengeteg munka, amit belefektettem ebbe. Nagyon örülök neki, hogy elég eredményesen sikerült ez a bizonyos berobbanás. Szeretném ezt a fejlődési ütemet tartani, és egyre előrébb végezni majd a jövőben!”

Bár Mihályvári-Farkas Viktória számára ezzel véget ért a tokiói olimpia, a következő napokban még szurkolhatunk ferencvárosi úszónak az ötkarikás játékokon. Július 28-án szerdán a magyar idő szerint délben kezdődő előfutamok során a 4x200-as női gyorsváltó tagjaként Verrasztó Evelyn áll majd rajtkőre a Tokyo Aquatics Centre-ben. A fradisták teljes olimpiai menetrendje IDE KATTINTVA érhető el.

Cikkajánló

Megünnepelték hazatérő paralimpikonjainkat

Elégedett tokiói szereplésével a Ferencváros két sportolója, Lévay Petra és Ocelka Róbert is.

Újabb nyolcadik hely zárásként a paralimpián

Parakerékpározónk, Ocelka Róbert és guide-ja, Nagy Gergely az országúti mezőnyversenyben szerepelt.

Fradista nyolcadik hely az ikonikus vulkán tövében

Parakerékpározónk, Ocelka Róbert és Nagy Gergely újabb szép eredményt ért el a tokiói paralimpián.

Volt tartalék: hatalmas futás és 9. hely a paralimpián

Paratriatlonozónk, Lévay Petra nagyszerűen szerepelt élete első paralimpiáján - VIDEÓ!

Egyéni csúcs és 9. hely a paralimpián

Ocelka Róbert és Nagy Gergely büszkén tekint vissza az eddigi tokiói teljesítményére.

Hatalmas országos csúcs kezdésnek a paralimpián

Parakerékpározónk, Ocelka Róbert és guide-ja, Nagy Gergely a 10. helyen zárta első versenyét Tokióban.

Ekkor szurkolhatunk a fradistáknak a paralimpián!

Elsőként parakerékpározónk, Ocelka Róbert és guide-ja, Nagy Gergely kezdi meg a küzdelmeket Tokióban.

Megható gesztus paralimpikonjaink eskütételén

Az FTC paratriatlonozója és parakerékpározója is ott volt az ünnepélyes pillanatok során.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin