2019. december 16.
Év Sportolója Gála: Varga Zsolt és csapata is jelölt!
Az FTC 18 (!) jelöléssel büszkélkedhet • Három bajnokcsapatunkra is szavazhatnak a sportújságírók!

Hétfőn elkezdődött az Év Sportolója-szavazás! Az idén hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év edzője, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – lehet szavazni az Év Sportolója Gálán. A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége hétfőn bejelentette a kategóriák 10-es jelöltlistáit.

Az Év férfi sportolója jelöltjei között találjuk Világkupa-győztes rövidpályás gyorskorcsolyázónkat, Liu Shaolin Sándort.

Az Év edzője kategóriában három ferencvárosi vonatkozású trénerre is szavazhatnak a sportújságírók. A férfi vízilabdacsapatunkkal magyar bajnokságot, kupát és szuperkupát, illetve Európai Szuperkupát és a klub történetének első Bajnokok Ligáját nyerő Varga Zsoltot, a rövidpályás gyorskorcsolyázók szövetségi kapitányát, Bánhidi Ákost és a kötöttfogású birkózó-válogatott szövetség kapitányát, szakosztályunk vezetőjét, Sike Andrást is jelölték.

Az egyéni sportágak csapatversenyének listájára felkerült a négy fradistával, Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Krueger Cole-lal felálló 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltó, amely a montreali Világkupán aranyérmes lett.

A hagyományos csapatsportágakban viszont óriási FTC-fölény van. A már említett, mindent megnyerő FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata mellett a magyar bajnoki címet és az Erste Liga trófeáját is elhódító FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata, a 30. bajnok címét megnyerő és az UEFA Europa League csoportkörében remeklő labdarúgócsapatunk, illetve a Kiss Andreával és Pintér Hannával felálló, az A-csoportba feljutó női jégkorong-válogatott is a jelöltek között szerepel.

A labdarúgóknál több jelöltünk is van. A férfiaknál kapusunk Dibusz Dénes, illetve a tavalyi szezont a Ferencváros töltő, jelenleg a Budapest Honvédban szereplő Davide Lanzafame is felkerült a listára. A hölgyeknél az FTC-Telekom öt játékossal, Csiki Annával, Fenyvesi Evelinnel, Mosdóczi Evelinnel, Szabó Viktóriával és Vágó Fannyval képviselteti magát.

Ahogy eddig, idén is a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze a fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját. Változás azonban, hogy ezekben a kategóriákban nem a tagok szavazása dönt, hanem a MPB felkérte szakemberek, szakírók voksolnak.

Az Év fogyatékos férfi sportolóinak listájára felkerült az FTC triatlonosa, Déri Dávid, az edzők közé pedig Dávid trénere, szakosztályunk vezetője, Pécsi Annamária.

Az MSÚSZ január 6-án, hétfőn rendezendő sajtótájékoztatóján jelenti be, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek a legjobb három közé. A 62. M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 Gálát január 16-án, csütörtökön 20 órától rendezik meg a Nemzeti Színházban.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin