2019. december 16.
Varga Dénes: "Ez volt a legjobb évem!"
Az FTC-Telekom Waterpolo klasszisát választották a világ legjobb játékosának 2019-ben! - INTERJÚ

Mint arról beszámoltunk, a Total Waterpolo nemzetközi szaklap világszavazásán az FTC-Telekom Waterpolo csapatakapitánya Varga Dénes kapta a legtöbb szavazatott a szakma, az újságírók és a közönség összesített voksai alapján, így ő lett 2019-ben a világ legjobb játékosa. 

- Mennyire nagy elismerés ez számodra?

- Sok szempontból nagy. Először is azért, mert az év főeseményének számító nyári világbajnokságon önhibámon kívül nem tudtam érdemben segíteni a válogatottnak. Ennek ellenére sikerült a legtöbb szavazatot begyűjtenem.

- Azt írtad az Instagram oldaladra a díj alá, hogy #bucketlist. Ez egy célod volt, hogy a pályafutásod során bezsebelj egy ilyen nagy egyéni elismerést?

- Korábban nem volt célom, de ahogy haladtak az események ezzel kapcsolatban és jelezték, hogy versenyben vagyok, úgy kezdett el nagyon érdekelni és számítani. Van ugyanis egy olyan hozadéka a Total Waterpolo-díjnak, hogy a korábbi győztesek benne maradnak a zsűriben és ez nekem nagyon tetszik, hogy én is elmondhatom majd a véleményemet évről-évre.  

- A szakma mellett szavaztak a szurkolók is, akiknél magasan te lettél az első.

- Nagyon tetszett és nagyon nagyra értékelem, hogy megnyertem a közönségszavazást, mert tudom, hogy kis hazánk kvázi összefogott, hogy minél több szavazatom legyen. Sok forrásból értesültem arról, hogy emberek megosztották egymással a szavazás módját, ezért külön hálás vagyok mindenkinek, aki szavazott!

- Rengetegszer hallottam, hogy az utóbbi egy évben fizikálisan és mentálisan is szintet léptél. Minek köszönhető, hogy ilyen elképesztő évet futottál 2019-ben?

- A fizikális fejlődést annak tudom be, hogy a Fradiban rengeteget dolgozom, ami nagy részben Varga Zsoltnak az érdeme. Mondom ezt úgy, hogy ritkán esünk a túlterheltség, túledzettség fázisába, mert az is legalább annyira káros, mint aki nem annyira edzett. Illetve visszautalnék a tavaly nyári döntésemre, amikor a válogatottságot úgymond lemondtam és azzal foglalkoztam, hogy hogyan tegyek rá még egy lapáttal és azzal töltsem az időmet, amit jónak látok. Evidens, hogy ez részben a családomat jelenti, de ha a vízilabdára gondolunk, akkor nekem arra volt szükségem, hogy 2,5 hónapig ne ugorjak vízbe. Amolyan üres fejjel, de profin felépítve járhassak konditerembe. Ezek a dolgok nagyon kellettek nekem. Azt is látni kell, hogy Madaras Norbi után megörököltem a csapatkapitányi posztot, ami ugyan rengeteg plusz teherrel jár, de megtaláltam egy-két olyan kapaszkodót benne, azt is mondhatnám, hogy a szépségét, ami miatt tudom élvezni.

- Ez volt a pályafutásod eddigi legjobb éve?

- Mivel ujjtörésem miatt a nyári világbajnokságon nem tudtam a csapat sikeréhez hozzátenni, ezért vannak emlékezetesebb évek, de ha a klubot nézem és a saját teljesítményem kiegyensúlyozottságát, akkor igen, mondhatom, hogy ez volt a legjobb évem idáig.

Szívből gratulálunk a díjhoz és a fantasztikus évhez!

A 2019-ben minden létező címet bezsebelő férfi vízilabdacsapatra az Év sportolója gálán is lehet szavazni. Akárcsak a sikercsapat vezetőedzőjére, Varga Zsoltra.

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin