2019. augusztus 15.
A DVTK ellen kezdik a felkészülést férfi hokisaink
Fodor Szabolcs csapata pénteken 18 órától játssza első felkészülési mérkőzését Miskolcon, a DVTK vendégeként

Az FTC-Telekom és a DVTK Jegesmedvék legutóbbi egymás elleni mérkőzése a Magyar Kupa januári bronzmeccsén esett, amelyen a tét az volt, hogy a Fradi nyolc év után ismét kupaéremnek örülhessen. Fodor Szabolcs együttese elérte a kitűzött célt, hiszen egy nagyszerű mérkőzésen Tóth Richárd, Brett Switzer és Dósa Krisztián révén 3-0-ra tudott győzni, így hozzánk került a bronzérem. Az új szezonnak már Marcel Rodmannal nekivágó szlovák Extraligás ellenfelünk így alighanem szívesen visszavágna a magyar bajnok és Erste Liga-győztes csapatunknak.

Fodor Szabolcs a múlt heti közönségtalálkozón elmondta, hogy bizonyára fáj a miskolciaknak a 3-0-s kupavereség, így biztosan megpróbálnak majd visszavágni, hiába csak felkészülési mérkőzésről van szó. Vezetőedzőnk azt is hozzátette, hiába, hogy egy edzőmeccs lesz, a cél akkor sem lehet más, csak a győzelem, amiért mindent meg fogunk tenni.

Mindkét csapat erősített a nyári időszakban. A mieink a visszatérő Németh Attilával, az első felnőtt szezonjára készülő Nagy Kristóffal, a korosztályos válogatott Tóth Gergellyel, valamint a pont Miskolcról érkező Hajós Roland-Rasmus Kulmala kettőssel állapodtak meg a nyári hónapokban. Utóbbi az U20-as világbajnokságon korábban aranyérmet szerzett a finn válogatott tagjaként.

Természetesen nem csak érkezők voltak a csapat háza táján, hanem olyanok is akadtak, akik felhagytak a jégkoronggal. Ilyen volt a kanadai kettős, Marcus Perrier és Braden Walls. Előbbi családi okokra hivatkozva fejezte be pályafutását, míg utóbbi első ligagyőzelme után döntött a visszavonulás mellett.

A miskolciak háza táján jóval nagyobb volt a mozgolódás, mint a mieinknél. A szlovák Extraligás csapat jócskán belehúzott, hiszen nem kevesebb, mint 11 új igazolást tudnak felmutatni, beleértve a vezetőedző Marcel Rodmant is. A korábbi kiváló szélső a HDD Jesenice csapatától érkezett a Jegesmedvékhez. A rengeteg érkező mellett tízen is búcsút intettek a miskolci gárdának.

A Jegesmedvék augusztus 1-jével kezdték meg hivatalosan a szezont az új tréner irányításával, aki az első közös edzés után elégedetten nyilatkozott:

„Örülök, hogy vége van a nyárnak és megkezdtük a jeges felkészülést. A legfontosabb, hogy a srácok egészségesen kezdték meg a munkát. A mai nap volt az első hivatalos edzés a tesztek után. A fiúk keményen dolgoznak és motiváltak. Sok munka vár a lábakra, hiszen most fel kell készítenünk a testüket a szezonra."

A csapat másnap már Nagymihályon lépett jégre, a HK Dukla Michalovce vendégeként. Ez volt az első felkészülési mérkőzése Rodman csapatának, ahol a hazaiak 5-3-ra tudtak diadalmaskodni. A szlovén tréner a mérkőzés után azt mondta, hogy kezdésnek ugyan nem volt rossz, de még sokat kell dolgoznia a csapatnak, hogy készen álljanak a rajtra.

A Ferencváros augusztus 5-én kezdte meg a jeges edzéseket, a mieinknek a miskolci este lesz az első fellépése meccskörülmények között a 2019/20-as idényben.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom

2019. augusztus 16., péntek 18.00, Miskolci Jégcsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin