2019. augusztus 5.
Fodor Szabolcs: „Az utolsó vérünkig küzdeni fogunk!”
Címvédő férfi jégkorongcsapatunk megkezdte a jeges edzéseket az Erste Liga új szezonjára.

Úgy fest, végérvényesen beindult az élet a magyar jégkorong háza táján. A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga menedzsmentje nyilvánosságra hozta a liga 2019/2020-as kiírásának menetrendjét, amely szerint a címvédő FTC-Telekom szeptember 13-án hazai jégen kezdi meg a bajnokságot a Gyergyói HK ellen, míg az első derbit szeptember 16-án játsszuk Újpesten.

Addig sem marad feladat nélkül Fodor Szabolcs együttese, hiszen már augusztus 16-án hivatalos felkészülési mérkőzés vár Nagy Gergőékre, méghozzá Miskolcon, a szlovák Extraligában edződő DVTK Jegesmedvék vendégeként, míg a kibővített, négy ország nyolc csapatát érintő Visegrád Kupában, és a magyar Szuperkupában is komoly feladatok várnak az együttesre már augusztusban.

Nem lesz tehát könnyű dolga a Fradinak, ha meg akarja védeni magyar bajnoki és Erste Liga-elsőségét, még akkor sem, ha a holtszezonra kitűzött elsődleges célt sikerült teljesíteni: együtt maradt a bajnokcsapat keretének gerince, míg néhány poszton erősítések is érkeztek. Mostanra elmondhatjuk, már csak néhány apró simítás vár a játékoskeretre.

Augusztus 5.-vel eljött a szurkolók körében rég várt nap: újra jégre lépett a bajnokcsapat, megtartotta első jeges edzését a keret. A később csatlakozó Brett Switzer kivételével az öt légiós is ott volt már a Pesterzsébet Jégcsarnokban, így a csapat új igazolása, a korábban U20-as világbajnoki aranyéremig jutó Rasmus Kulmala is:

"Nagyon jó benyomásokat szereztem, annak ellenére, hogy sohasem könnyű ilyen hosszú kihagyás után az első jeges nap. De nagyon jól éreztem magam mind a stábbal, mind a társakkal. Két finn csapattársam is van, ők már nagyon sok jót meséltek a klubról, így nem kerültem ismeretlen helyre, de a magyarok némelyikével is játszottam már együtt. Tudom, hogy a csapat szinte mindent megnyert tavaly, nagyon szeretném, hogy ezt idén is sikerüljön megismételni. Ez a célom, és az egész csapat célja, szóval, hosszú-hosszú út első lépéseit tettük meg ma!"

Együtt edzett a társakkal a régi-új csapattag, Németh Attila is, aki egy év debreceni kitérő után tért vissza a Fradi kötelékébe:

"Sok pozitív változást tapasztaltam, megújult az öltöző, és szinte az egész csapat kicserélődött ahhoz képest, mint amikor utoljára itt játszottam. Fodor Szabolcs személye, valamint a Fradi tavalyi eredményei számomra garanciát jelentettek a komoly munkára, így nem sokat gondolkodtam az ajánlaton a tavasszal. Örülök, hogy újra itt lehetek, ráadásul már az első napon nagyon jó a hangulat! Ez annak ellenére is igaz, hogy nagyon kemény volt az első nap, nem őszinte a mosolyunk... Hiába készülünk keményen a nyáron is, három-négy hónap jég nélküli időszakot nem lehet percek alatt pótolni. Túl kell esni az első egy-két hét fáradalmain, de reméljük, minél hamarabb letudjuk ezt az időszakot. Az alapok mindenesetre megvannak, mennek a poénok is, úgy érzem, sikerült visszailleszkednem a közegbe!"

Fodor Szabolcs vezetőedző megerősítette, hogy az első néhány nap a holtszezon után nem a legkönnyebb egy hokis életében:

"Teljesen természetes, hogy az első jeges edzések a nyári szünet után nagyon kemények. Belecsapunk, komoly alapozás következik az előttünk álló két-három hétben, aztán fokozatosan csökkentjük a terhelést. Kezdésnek nagyon jó kis edzésen vagyunk túl, amire tudunk építkezni! Tavaly már mindenki megszokhatta, hogy ez a csapat beleteszi a szükséges melót, ez ma is így volt. Az új arcok sem lógtak ki, egyrészt a magyar hokiban azért kevés a teljesen ismeretlen ember, másrészt nagyon összetartó, befogadó, erős közösség vagyunk, így nem volt nehéz dolguk az újaknak sem."

Vezetőedzőnk nem mulasztott el üzenni a szurkolóknak sem, hiszen a Fradi augusztus 31-én, szombaton már trófeáért lép jégre a Tüskecsarnokban, a Szuperkupa döntőjében, a Magyar Kupa-győztes, EBEL-induló Fehérvár AV19 ellen. A Magyar Jégkorong Szövetség a klubokkal egyeztetve összehangolja a találkozó kezdési időpontját az FTC labdarúgócsapatának DVTK elleni bajnoki mérkőzésével, így arra számítanak, a szurkolók át tudnak jutni időben egyik helyszínről a másikra. Ez azt is jelenti, hogy akár olyan Fradi-szurkolók is ott lehetnek ezen a meccsen, akik nem rendszeres résztvevői a hokimérkőzéseknek.

"Reméljük, minél több fradista ott lesz a mérkőzésen, az egész tavalyi szezonban hatalmas segítséget jelentettek a szurkolóink. Azt azért látni kell, hogy az ellenfelünk az osztrák bázisú ligában edződik, és ismét a rájátszásba akarnak jutni, a keretük alapján pedig erre meg is van az esélyük. Tizenkét nagyon erős légióssal állnak fel, így nagyon komoly csapat lesz az ellenfelünk. Nem mi leszünk a találkozó esélyesei tehát, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy felborítsuk a papírformát. Csúszni-mászni fogunk a jégen, Fradi-szívvel küzdünk, ezt garantálom! Az utolsó vérünkig megyünk, reméljük, minél többen hajszolnak minket majd a lelátókon is!"

Hamarosan kaphatóak az új idény szezonbérletei is, a jegy- és bérletinformációk ITT érhetőek el. A szezonbérletek megvásárolhatóak elővételben is, erre az első lehetőség augusztus 7-én, szerdán 18.00-tól lesz a Groupama Aréna földszintjén található Fradi Múzeumban, ahol az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály bérletvásárlással egybekötött közönségtalálkozót tart.

Az első jeges edzésről részletesebb beszámolót is láthatnak a Fradi TV augusztus 13-ai adásában, az M4 Sporton.

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

Fiatal magyar támadót igazoltunk

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék támadójával, Galajda Zsomborral.

Vereség Németország ellen

A magyar hokiválogatott 7-2-re kapott ki utolsó előtti meccsén az elit vb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin