2020. szeptember 26.
Beindul a nagyüzem: jön a hazai szezonnyitó!
Bajnok férfi hokisaink a pénteki debreceni szezonnyitó után először játszanak hazai jégen az új idényben.

Amit lehetett, kihoztunk belőle – ez lehet mindenki érzése magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk pénteki debreceni szezonnyitója után. Ahogy arra Fodor Szabolcs vezetőedző is felhívta a figyelmet, a koronavírus-járvány alaposan a feje tetejére állította az együttes felkészülési programját. A csapat mindössze egyetlen edzőmérkőzést tudott játszani egész augusztusban és szeptemberben, ráadásul több mint egy hónappal ezelőtt, még augusztus 21-én. Ezután a járvány elérte a Fradi keretét is, a karantén, majd az egészségügyi protokoll végrehajtása miatt pedig a keret tagjai teljesen különböző edzettségi állapotban és taktikai felkészültséggel várhatták a rajtot, ráadásul a teljes keret mindössze néhány alkalommal tudott együtt edzeni a nyáron még tovább erősödött, ám fiatalos, gyors karakterét megőrző DEAC elleni összecsapás előtt. Ennek tükrében lényegében elégedettek lehetünk az egy megszerzett ponttal, főleg ha azt nézzük, hogy a küzdőszellem, a hozzáállás maximálisan rendben volt, és ameddig bírta erővel, jól játszott a csapat – ezt a megszerzett, igaz később eladott háromgólos előny is jól mutatja.

Most viszont már kár a múlton rágódni, itt a folytatás, méghozzá az első hazai találkozó a szezonban. Ez azt is jelenti, hogy a Fradi először játszik tétmérkőzést az idényben a nyáron birtokba vett új otthonában, a Tüskecsarnokban. A mieink állapotáról, keretéről nem nagyon lehet sok újdonságot mondani – a debreceni meccshez képest eggyel több találkozónyi meccsrutin van a lábakban, ez viszont még vajmi kevés ahhoz, hogy a teljes képet, a valódi formát láthassuk. A küzdelemre egészen biztos, hogy ezúttal sem lesz majd panasz, az pedig, hogy ez mire lehet elég, a mérkőzés után kiderül.

Annál is inkább, mert azt is nehéz megmondani, ellenfelünk, a MAC HKB Újbuda milyen reális erőt képvisel. Amint azt a hokiberkekben jártasak pontosan tudják, a MAC Újbuda együttese az elmúlt két évet a szlovák Extraligában töltötte, így az a csapat a magyar bázisú ligánál egy nagyobb szintet képviselő bajnokságban edződhetett. A járvány azonban keresztülhúzta a csapat számításait: néhány támogató távozásával már nem tudták együtt tartani a keretet, és vállalni a szlovákiai indulást, így hazatértek az Erste Ligába, méghozzá egy csavarral: egyesültek a Kanadai Magyar Hokiklub Erste Ligás csapatával, a Hokiklub Budapesttel (HKB), így született meg új névvel, új logóval, és új játékoskerettel a MAC HKB Újbuda. Sőt, a vezetőedző személye is változott: a MAC-ot a felnőttcsapat indulása óta szünet nélkül irányító Majoross Gergely helyett a korábban a magyar válogatottban játékosként szintén meghatározó szerepet betöltő, eddig a MAC menedzsmentjében és utánpótlásprogramjában szerepet vállaló Kangyal Balázs lett a vezetőedző. Változás ide, keret átalakítása oda, semmiképpen sem lebecsülendő újbudai csarnokszomszédaink keretének ereje, ugyanis olyan meghatározó, stabil válogatott játékosokat sikerült megtartani a szlovák Extraligából való távozás után is, mint Sofron István, Nagy Krisztián vagy Terbócs István, az utánpótlásprogram pedig továbbra is önti a fiatal tehetségeket, akik közül sokaknak a korábbi két évben a Vasassal, majd a HKB-val kötött együttműködés nyomán már komolyabb Erste Liga-tapasztalata is van.

Ráadásul a MAC HKB Újbuda az előszezonban is több meccset le tudott játszani, és a ligában is van már két tétmeccs a lábukban. Méghozzá két győzelem: a szeptember 12-ei szezonnyitón, az Erste Liga idei első meccsén Kangyal Balázs csapata 6-3-ra győzte le az Opten Vasas HC-t, majd remek csatában, hosszabbítás után 5-4-re szintén hazai jégen a DEAC-ot.

Ha az újbudaiak DEAC elleni meccséből indulunk ki, hasonló karakterisztikájú találkozóra számíthatunk, mint Debrecenben. Annál is inkább, mert a hazai pálya előnye ezúttal a jégen nem lesz velünk, hiszen bár most a Fradi a pályaválasztó, a MAC a csarnok másik lakója, így az ő játékosaik is „hazai jégen” harcolhatnak.

A lelátón viszont ott lehet a döntő különbség, a Fradinak pedig a felkészülés nehézségei után minden buzdításra, minden egyes támogató szurkoló jelenlétére szüksége van! Mivel a vírushelyzet miatt félházas korlátozás van érvényben a liga mérkőzésein, így összesen 1000 darab hazai, és 100 darab vendégbelépő találhat gazdára. Ez azt jelenti, hogy akár a korlátozásoknak megfelelő maximális létszám is összejöhet! Az ehhez szükséges belépők a járványügyi korlátozások miatt kizárólag online elővételben kaphatóak, így érdemes minél hamarabb megvásárolni őket, 1300 forintos egységáron, az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA!

Emellett felhívjuk minden a mérkőzésre kilátogató szurkoló figyelmét, hogy a csarnok területén viseljen az orrot és a szájat eltakaró maszkot a mérkőzés teljes idején, már a belépéskor is, és törekedjen a távolságtartásra, valamint az egészségügyi előírások betartására!

Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy bár az ő hazai pályájuk is a Tüskecsarnok, ezúttal a Ferencváros a pályaválasztó, így a vendégszektorban szíveskedjenek helyet foglalni, vendégbelépő megvásárlásával!

A vendégszurkolók a Hevesy György út felőli vendégbejáraton át, míg a hazai szurkolók a Magyar Tudósok körútja felőli hazai bejáraton át juthatnak be a Tüskecsarnokba. A VIP bejárat a 8-as kapunál található, az alagsori recepció és főbejárat mellett, szintén a Magyar Tudósok körútja felől.

Felhívjuk a hazai szurkolók figyelmét, hogy bár a szabályoknak megfelelően helyszíni jegyértékesítésre nincs lehetőség, a támogatói bérletek megvásárolhatóak a hazai pénztárnál, illetve az Újpest elleni márciusi idegenbeli belépők visszaváltására is kizárólag ezen a napon, a hazai pénztárnál van lehetőség.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda
2020. szeptember 27., vasárnap 16.30, Tüskecsarnok
Jegyek: KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN, ITT

Cikkajánló

Halasztás: elmarad hokisaink hétvégi két meccse

Bajnok hokisaink október 16-ai és október 18-ai Erste Liga-mérkőzésének pótlásáról később születik döntés.

Tízgólos meccs, de ezúttal nem bírtunk a Brassóval

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata 6-4-re kikapott a Corona Brassótól az Erste Ligában.

Sok hiányzóval, foghíjasan, de kiállunk a Brassó ellen

Bajnok férfi hokisainknál többsornyi játékos dőlt ki a még hibátlan erdélyiek elleni Erste Liga-rangadó előtt.

Végletekig kiélezett csata, a Gyergyóé a második pont

Férfi jégkorongcsapatunk a hosszabbítás utolsó másodpercében veszítette el a Gyergyó elleni rangadót.

Rangadó a Tüskecsarnokban a Fradi-vasárnapon

Hokisaink vasárnap 14.05-kor a Gyergyót fogadják a BL-főtáblás labdarúgók 17.30-as bajnokija felvezetéseként.

A hónap játékosa és gólja is a Fradié az Erste Ligában!

Remek formában lévő kapitányunk, Nagy Gergő teljesítménye mellett sportszerűségből is jelesre vizsgázott.

Parádés meccs, Fradi-győzelem a csúcsrangadón!

Bajnok hokisaink őrült, tizenkét gólos csatában büntetőkkel győzték le a megosztott ligaelső Csíkszeredát!

Kezdődik a tánc: csúcsrangadó a Tüskecsarnokban!

A jégkorong Erste Liga előző idényének két megosztott győztese csap össze egymással szerda este.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most