2020. május 27.
Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad
A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Újabb jó hírt jelentett be a 2020/21-es szezonra készülő keretével kapcsolatban magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. Az előző idény lezárultával Fodor Szabolcs együttesének négy játékosa, Németh Attila, Sarcia Antonino, Tóth Gergely és Tóth Richárd rendelkeztek érvényes szerződéssel. Hozzájuk csatlakozott szerződése meghosszabbításával az elmúlt hetekben a csapatkapitány Nagy Gergő, két fiatal, Boros Dániel és Tóth Renátó, a kapuspáros Arany Gergely és Nagy Kristóf, az elsősoros pontgyáros Tóth Adrián, a kiváló munkamorállal bíró sor három tagja, Farkas Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő, valamint érkezett két új igazolás, a Fehérvári Titánok ötszörös válogatott fiatal védője, Imre Patrik, és a DEAC-tól megszerzett négyszeres válogatott, kiváló támadó, Sági Martin.

A jégkorong szakosztály megtette az újabb lépést abba az irányba, hogy együtt tartsa a bajnokcsapat keretének gerincét, ugyanis a rutinos védő, az elmúlt két idény összes sikeréből a részét tevékenyen kivevő Hegyi Ádám a szakosztály hivatalos Facebook oldalán élő bejelentkezésben tudatta: két évvel, 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését a Ferencvárossal.

Hegyi Ádám 1986. július 16-án született Dunaújvárosban. Gyerekként itt tanulta a jégkorong alapjait, és itt is lett profi játékos. 2002-ben, mindössze 16 évesen mutatkozott be az újvárosiak felnőtt csapatában, és egészen 2012-ig szülővárosában jégkorongozott. Innen lett U18-as, U20-as, majd felnőtt válogatott. A Dunaújváros színeiben a 2011/12-es idény végén MOL Liga-győzelmet ünnepelhetett, míg mindkét korosztályos válogatottal részese volt feljutásnak, a felnőttekkel pedig címeres mezben három világbajnokságon és egy olimpiai selejtezőn szerepelt. 2012-ben Miskolcra igazolt, majd két szezon után következett első, egy idényen át tartó ferencvárosi ciklusa. Innen az Újpestbe távozott, majd három lila-fehér idény után visszatért a Fradiba. A Fodor Szabolcs irányításával újjáépülő csapatban az öltöző egyik vezéregyénisége lett, rutinjával nagyban hozzájárult az elmúlt két év sikereihez, két magyar bajnoki címet, két Erste Liga-sikert, egy Kontinentális Kupa-továbbjutást és egy Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett az FTC-Telekom védőjeként.

Hegyi Ádámmal együtt már 16 játékos rendelkezik érvényes szerződéssel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2020/21-es idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig)
Távozott: ---
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), HEGYI ÁDÁM (2022-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Légiós, Fradi-szívvel: távozik a kétszeres bajnok

Jégkorongcsapatunk a Fradival szinte mindent megnyerő hátvédje, Anssi Rantanen elhagyja a Ferencvárost.

„Eltelt 13 év” – búcsú a Pesterzsébet Jégcsarnoktól

Jégkorong szakosztályunk több mint egy évtizedet követően elköltözik, a szakosztály levélben búcsúzott el.

Finn kapusedzővel bővül hokisaink szakmai stábja

Férfi jégkorongcsapatunk állandó kapusedzőt szerződtetett a finn Samuli Nordman személyében.

Költözés: a Tüskecsarnok bajnok hokisaink új otthona!

Bajnok, ligagyőztes, MK-címvédő férfi hokicsapatunk a jövőben a Tüskecsarnokban játssza hazai mérkőzéseit.

Jégkorong: rutinos támadónk hosszabbított

A 2019 nyarán érkezett Hajós Roland újabb egy évig, 2021-ig a Ferencváros jégkorongozója marad.

Kontinentális Kupa: novemberben Amiens-be utazunk

Hivatalossá vált bajnok, liga- és kupagyőztes férfi hokisaink menetrendje az IIHF Kontinentális Kupában.

Exkluzív interjú a Fradi korábbi NHL-sztárjaival!

A világbajnok Rob Niedermayer és Jason Strudwick exkluzív interjúi 2005-ös ferencvárosi kalandjukról – VIDEÓ!

Exkluzív: a Fradi NHL-sztárjai a Fradi TV-ben!

Korábbi sztárjátékosaink, női vízilabda és Varga Roland meglepetése a Fradi TV adásában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most