2019. szeptember 6.
Hazai pályán fogadjuk a Katowicét a Visegrád Kupában
Férfi hokisaink hazai pályán is bemutatkoznak a Visegrád Kupában, az ellenfél a lengyel Katowice lesz.

A Fradi jégkorongcsapata nem pihen, jön a hatodik, egyben utolsó mérkőzése a felkészülési időszakban. A Ferencváros augusztus 16-án kezdte meg a 2019/20-as idényt, a DVTK Jegesmedvék otthonában, ahol a miskolciak egy remek, szoros mérkőzésen 5-3-ra tudtak győzni. Egy héttel később a Visegrád Kupában volt jelenése a csapatnak, Nyitrára látogattunk, ahol ugyancsak jó iramú mérkőzést játszottunk, sőt, vezettünk is, de a hazaiak 3-2-re behúzták azt az összecsapást. A felkészülési időszak harmadik mérkőzését a Pesterzsébet Jégcsarnokban játszották a mieink, a szlovák extraligás Érsekújvár látogatott Budapestre. Velük egy újabb szoros mérkőzést játszottunk, de végül 2-1-re le tudták győzni az Erste Liga címvédőjét.

Augusztus utolsó napján már trófeáért játszott a Ferencváros. Egy nem akármilyen mérkőzés részesei lehettek azok, akik kilátogattak Tüskecsarnokba. Az FTC-Telekom és az EBEL-ben legutóbb rájátszásig jutó Hydro Fehérvár AV19 csapott össze a Viastein Szuperkupa döntőjében. A Fradi története első Erste Liga győzelmével harcolta ki a szereplést, míg a fehérváriak a Magyar Kupa aranyéremnek köszönhették a döntőbe jutást. A találkozó ugyan 4-3-as fehérvári sikerrel ért véget, de a Fradi háromgólos hátrányból kapaszkodott vissza, és szorongatta meg Magyarország jelenlegi legmagasabban jegyzett csapatát. Hiába nem jött össze ismét a győzelem, minden dicséretet megérdemel tehát Fodor Szabolcs együttese.

A Szuperkupa döntője után sem állt meg az élet, szeptember 3-án Lengyelországban volt jelenésük játékosainknak a Visegrád Kupában. A lengyel élvonalbeli Jastrzębie az első két harmadban háromszor is bevette Arany kapuját, de a záró játékrészre magához tért a Fradi, ám hiába lőttünk mi is hármat, egy találat még mindig volt a lengyelek tarsolyában, így 4-3-mal otthon tartották a három pontot.

Zöld-fehér alakulatunk a csütörtöki jeges edzésen komoly erőbedobással készült a pénteki Visegrád Kupa-meccsre, ahol a szintén lengyel élvonalbeli Katowice látogat Pesterzsébetre. A Fradi az A csoport harmadik, míg aktuális ellenfelünk a kvartett negyedik helyén áll a mérkőzés előtt, egyik csapat sem szerzett még pontot a sorozatban. A kilencpontos, hibátlanul záró Jastrzebie és a hatpontos Nyitra már mindkét együttesnek befoghatatlan, így a mérkőzés tétje a csoport harmadik helye. Mivel a B csoportban már befejeződtek a küzdelmek, így előre ismertek a lehetséges ellenfelek a keresztbejátszásos negyeddöntőben. A győztes a B csoportban másodikként záró, cseh harmadosztályú HC RT Torax Porubával, míg a vesztes a csoportgyőztes, szlovák extraligás Gyetvával játszik kétmeccses negyeddöntőt.

A két csapat korábban még nem mérte össze erejét egyetlen versenysorozatban sem, de még barátságos összecsapáson sem mérkőztek meg. Most a Visegrád Kupa remek alkalmat biztosít erre. A Katowicét 1964-ben alapították, székhelye a Lengyelország déli részén fekvő Katowice, mintegy 294 ezer lakossal. A csapat jelenleg a legmagasabban jegyzett hazai bajnokságban, a Lengyel Hoki Ligában szerepel, amelyet eddig hat alkalommal sikerült megnyernie. A bajnokság most ismert nevét 2013-ban kapta, korábban I. Ligaként, vagy Extraklasa néven ismertük, amit a csapat 2012-ben szintén megnyert. A Lengyel Kupa döntőjében eddig kétszer volt érdekelt: 1970-ben és 2000-ben. Előbb elhódította a trófeát, míg utóbb csak az ezüstérmet sikerült megkaparintani.

A lengyelek a tavalyi idényben megnyerték az alapszakaszt, mindössze egy ponttal megelőzve a második helyen végző Tychyt, így jó eséllyel vágott neki a rájátszásnak. A negyeddöntőben az Unia Oswiecim volt az ellenfél, amelyen mindent eldöntő, hetedik mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa. Az elődöntőben a Krakkó ellenében azonban már elvérzett a csapat, annak ellenére, hogy a harmadik mérkőzés után 2-1-re vezettek. A harmadik helyért még harcba szálltak, az MMKS Podhale volt az ellenfél, aki előbb 2-1-re, majd 4-1-re sikerült megverni, míg az utolsó meccsen 3-2-es vereséget szenvedtek. Ez azonban nem veszélyeztette a csapat bronzérmét.

A szezon végeztével nem volt pihenés a Katowicében, alaposan belevágtak a csapat kisebb átszervezésébe. Négyen döntöttek a távozás mellett, míg hét érkezőt tudtak bejelenteni, köztük a Dunaújvárosi Acélbikák korábbi támadóját, a finn Oula Uskit. Az alapos átszervezés után nekivágtak a felkészülésnek. A Katowice augusztus hatodikán játszotta első felkészülési meccsét a Sumperk otthonában, ahol 2-1-re győzni tudtak. Másnap hazai pályán a DEAC volt az ellenfél, sima 5-2-es győzelem lett a vége. Augusztus 9-én a Jastrzebie vendégeként kaptak egy négyest, amire csak egy góllal tudtak válaszolni, így elszenvedték első vereségüket a felkészülés során, és itt még nem volt vége. A Poruba elleni hazai meccsen csak egy 1-1-es döntetlenre futotta, ahol hosszabbításban kaptak ki. Majd 16-án megkezdték a szereplést a Visegrád Kupában. Nem kellett messze menniük, a Jastrzebie vendégeként ezúttal hármat kaptak, amire nem volt válasz. A következő mérkőzésük szintén a Visegrád Kupában volt, hazai pályán fogadták a szlovák Extraligás Nyitrát, ahol bár vezettek, a vendégek örülhettek jobban. Végül szeptember harmadikán az Unai Oswiecim látta őket vendégül: a házigazda súlyos pofont mért rájuk, 6-2 lett a vége.

Az eredmények alapján tehát szoros mérkőzésre van kilátás, Pesterzsébeten, a Fradi hazai közönsége, és a csapat is biztosan értékelné, ha sikerülne behúzni az első idei győzelmet, még akkor is, ha az igazi kihívás egy héttel később, az Erste Liga rajtjával kezdődik.

Az FTC-Telekom – Katowice mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Jegyek kaphatóak online elővételben IDE kattintva, vagy a helyszínen. A jegypénztár 17.30-kor nyit. Korlátozott számban megvásárolhatóak még a megmaradt szezonbérletek is, a jegy- és bérletinformációk ITT érhetőek el.

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa
FTC-Telekom – HC GKS Katowice
2019. szeptember 6. péntek, 18.30, Pesterzsébet Jégcsarnok
Online jegyelővétel: ITT
A helyszínen kaphatóak a szezonbérletek is, jegy- és bérletinformációk: ITT

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin