2019. május 2.
Létfontosságú győzelem Litvánia ellen
A Nagy Gergővel felálló magyar válogatott megszerezte első győzelmét a kazahsztáni világbajnokságon.

A két, az előző évben még az A csoportban vitézkedő ellenfél, Dél-Korea és Fehérororoszország ellen elszenvedett vereségek után szerdán pihenőnapot kapott a magyar férfi jégkorong-válogatott a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokságon, majd csütörtökön magyar idő szerint reggel 8.30-kor a Divízió I/B-ből frissen feljutó Litvánia várt a mieinkre. Bár egyértelmű volt, hogy nagyon szoros a mezőny, a torna előtt még feljutási reményekkel utazott a magyar csapat Nur-Szultanba, a két vereség után viszont már a bennmaradás szempontjából lépett elő kulcsmérkőzéssé a litvánok elleni találkozó.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány átalakított sorokkal küldte a jégre a nemzeti csapatot Litvánia ellen, az FTC-Telekom csapatkapitánya, Nagy Gergő a harmadik sorban kapott helyet Vas János és Magosi Bálint társaságában. A mieink jól kezdték a meccset, több komoly helyzetet is kialakítottunk, a rohamaink lendületét csak egy emberhátrány tudta megtörni. Vay Ádám védéseivel meccsben tartotta a válogatottat, a 9. percben pedig megszereztük a vezetést, Bartalis István vágta be kapásból Nagy Krisztián szép korongját, megszerezve ezzel 50. pontját címeres mezben. (1-0) Továbbra is a magyarok maradtak fölényben, sorra érkeztek a helyzetek, a 16. percben pedig már kettővel vezettünk, Bartalis ezúttal szép szóló végén helyezte a korongot a litván kapuba. (2-0) Sajnos nem sikerült megtartani a kétgólos előnyt az első szünetig, ugyanis a litvánok kihasználtak egy emberelőnyt: Varga ütött el a kapu közvetlen előterében a korong felett egy litván helyzetnél, Kumaliauskas pedig másodszorra már bekotorta a kipattanót. (2-1)

A második harmad is egyértelműen a magyar válogatotté volt, és bár ezúttal is kimaradt sok helyzet, a játékrész egyetlen gólját szerencsére a mieink szerezték: a 27. percben Vas lövése kijött a litván kapusról, Erdély azonban értékesítette a kipattanót, kihasználva ezzel csapatunk első emberelőnyét. (3-1) Ellenfelünk rákapcsolt, többször is megdolgoztatta Vay Ádámot, újabb gólt mégis a magyarok szereztek: a litván kapus hibáját kihasználva Bartalis szerzett meg egy rövid passzt, majd Sofron elé tálalt, aki megszerezte 100. válogatott pontját. (4-1)

A záró játékrészben végig magabiztosan kontrolláltuk a játékot, és megőriztük az előnyünket. Győzelmével a magyar válogatott ellépett a pont nélkül álló Litvániától és Szlovéniától a tabellán, nagy lépést tett a biztos bennmaradás felé, sőt, megőrizte igaz, mindössze halvány matematikai esélyét a feljutásra is.

Folytatás pénteken magyar idő szerint 15.30-tól Szlovénia ellen.

 

 

Férfi jégkorong, Divízió I/A világbajnokság, Nur-Szultan, Kazahsztán
Magyarország - Litvánia 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin