2019. október 31.
Székesfehérvári randevú, ismét a Titánokkal ütközünk
Egy hét leforgása már második alkalommal nézünk farkasszemet a Fehérvári Titánokkal, ezúttal Székesfehérváron.

Férfi jégkorongcsapatunk igencsak sűrű menetrendet követ, amióta hazatért a dicsőséges dél-tiroli túráról. Az azóta eltelt bő másfél hétben egyáltalán nem unatkozott a Ferencváros, hiszen hazaérkezése után rögtön azokat a Fehérvári Titánokat fogadta, akik azon a meccsen alaposan megnehezítették bajnoki címvédő csapatunk dolgát, igaz, a legfontosabb, hogy végül sikerült Pesterzsébeten tartani mindhárom pontot. Két nappal később az idény második Hokiderbije volt esedékes a Pesterzsébet Jégcsarnokban, és az előzőhöz hasonlóan izgalmakban ezúttal sem volt hiány, de Budapest ismét zöld-fehér színeket öltött. Bő tizenkét órával később a csapat buszra szállt, a célállomás pedig a csehországi Ostrava volt, ahol a cseh másodosztály élmezőnyéhez tartozó, korábban Erzsébeten már legyőzött Torax Poruba vendégeként futott ki a jégre Fodor Szabolcs csapata a Visegrád Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Bár alig egy nappal a győztes Derbi után, többszáz kilométernyi buszozással a lábakban is sokáig remekül tartották magukat a zöld-fehérek, többször is továbbjutásra álltak összességében, a csehek végül 5-2-re győzni tudtak, így ők jutottak a sorozat legjobb négy csapata közé.

A tulajdonképpen elsősorban az augusztusi felkészülési időszakban színvonalas, nemzetközi edzőmeccsek keretbe foglalására létrejött kupából való búcsún kár is lenne szomorkodni, hiszen egyrészt az Erste Liga, a Kontinentális Kupa, és a novemberben a Fradi számára is - egy negyeddöntős, kétmeccses Derbivel - elkezdődő Magyar Kupa mellett a Visegrád Kupa az "elengedhető" kategóriába tartozik (még akkor is, ha természetesen a Ferencváros egy mérkőzésen sem lép jégre feltett kézzel, vagy a spórolás céljával, Csehországban sem tette). Másrészt már itt is van előttünk az újabb ligamérkőzés, méghozzá a Fehérvári Titánok ellenében, a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A Titánok a két csapat legutóbbi találkozója óta hazai jégen fogadták a DEAC együttesét, akik már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrész elején Zion emberelőnyben szerzett gólja visszaadta a reményt a hazaiaknak, de a debreceniek ismét kétszer mattolták a fehérvári portást, majd a záró harmadban még egyszer, így 5-1-es győzelemmel távoztak. A folytatásban a Fehérvár ismét a fővárosba látogatott, ezúttal a Vasas vendégeként a Magyar Kupa-párharc visszavágóján volt érdekelt a csapat. Kiss Dávid tanítványai háromgólos fórból várták a meccset, amit a Vasas szűk hét percen belül nullára redukált, de Péter góljának köszönhetően ismét a Titánoknál volt az előny. A folytatásban már nem kegyelmeztek a vendégek: a második harmadban sikerült egyenlíteniük, majd a végjátékban kettővel is elléptek, végül 5-4-es vendég siker született. A Titánok így kettős győzelemmel továbbléptek a következő körbe, ahol a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék lesz az ellenfelük.

Ha már Magyar Kupa, a Ferencvárosnak kiemeltként nem kellett játszania a sorozat első körében, majd csak a másodikban lesznek főszerepben, ahol a negyeddöntő slágerpárharcában az Újpest lesz az ellenfél, így november 20-án és 27-én két újabb Hokiderbin lehet szurkolni kedvenceinknek.

Egy hét leforgása alatt jön tehát a második Fehérvári Titánok – FTC-Telekom összecsapás, ami összességében már a harmadik lesz ebben az idényben. A fehérváriak alighanem szeretnének visszavágni a múlt hét pénteki szoros, valamint a szezon eleji ötgólos vereségért is, míg a mieinknek muszáj az alsóházi csapatok elleni mérkőzéseket magabiztosan behúzni, ha tartani akarjuk a lépést a tabella élén száguldó, nyolc Erste Liga-mérkőzés óta hibátlan kihívóval, a Csíkszeredával.

November első napján, pénteken 18.30-tól jön tehát a Fehérvári Titánok – FTC-Telekom összecsapás a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 16. forduló
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom
2019. november 1. péntek, 18.30, Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin