2024. január 23.
Malestein: “Azt érzem, igen, ez az én klubom!”
Holland világbajnok jobbszélsőnk érzi a szurkolók szeretetét, és szeretné meghálálni, amit kap.

Nemrégiben jelentettük be, hogy női kézilabdacsapatunk hét meghatározó játékosa szerződést hosszabbított. Szurkolóink azóta sorban megismerhetik sportolóink érzéseit, motivációját az aláírással kapcsolatban, Klujber Katrinról ITT, Márton Grétáról ITT, Emily Bölkről ITT, Dragana Cvijicsről ITT olvashatnak, most pedig Angela Malestein következik.

Angela Malestein 2020-ban, újdonsült világbajnokként írta alá első ferencvárosi szerződését, és azóta is évről évre bizonyítja, hogy posztján a világ egyik legjobbja. A holland jobbszélsőt az elmúlt két évadban a Bajnokok Ligája All Star-csapatába választották, miközben rendre csapatunk legeredményesebb játékosai között szerepel – minden Fradi-idényét 200 gól fölött zárta. A Ferencvárossal 2021-ben magyar bajnokságot, az előző két évadban Magyar Kupát-nyert, 2023-ban pedig BL-ezüstérmet szerzett. Nem csoda tehát, hogy a szurkolók egyik nagy kedvence – főleg, ha arra gondolunk, hogy eredményessége mellett a látványos gólok, labdaszerzések, trükkök mestere.

– Érzem a szurkolók szeretetét, hogy kedvelnek, és ezt nagyon nagyra értékelem – mondta Angela Malestein. – Minden alkalommal, amikor pályára lépek és hallom a szurkolók morajlását, azt érzem, hogy igen, ez az én klubom. Bízom benne, hogy ez a folytatásban sem változik, én mindenesetre mindent megteszek érte, és szeretném meghálálni azt a sok szeretetet, amit kapok a szurkolóktól.

Jobbszélsőnk elárulta azt is, hogy igazából gondolkodni sem kellett a hosszabbításon, hiszen nagyon jól érzi magát Budapesten és a Ferencvárosnál.

Hosszú ideje vagyok már itt, hiszen 2020-ban érkeztem, de szinte elrepültek az évek, olyan gyorsan eltelt ez az időszak. Élvezem a játékot, szeretek itt lenni, sikerek értek minket, ezért egyáltalán nem tűnt közel négy évnek. Érdekes érzéseim vannak, mert szeretném, hogy ugyanilyen jól érezzem magam a következő években is, de valahogy le kellene lassítani az időt, mert öregszem… Az egyébként nem is volt igazán kérdés, hogy szeretnék itt maradni, pláne, amikor hallottam, hogy milyen ambíciói vannak a klubnak, hogy milyen játékosokkal tervezik megerősíteni a keretet.

A cél ismert: néhány éven belül megnyerni a Bajnokok Ligáját, de Angela ezt egyáltalán nem érzi túl nagy nyomásnak, elvárásnak.

Kívülről talán nagy nyomásnak tűnik, de mind ezt szeretnénk, ez a saját célom is, ezért edzünk és dolgozunk minden nap, szeretnénk a csúcsra érni. Sok jó és tapasztalt játékos csatlakozik hozzánk a nyáron, a legfontosabb, hogy a lehető leggyorsabban megtaláljuk az összhangot, hogy minden passzoljon mindennel, és ha ez megvan, akkor biztos vagyok benne, hogy magas szintű csapat leszünk. Különleges volt ott lenni júniusban a final fouron, nagyon boldog voltam, hogy oda jutottunk, és szomorú, hogy nem nyertük meg, de utólag még több motivációt ad, hogy újra négy közé kerüljünk.

Cikkajánló

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin