2022. december 1.
Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága
Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

A címvédő legyőzésével szerdán búcsúzott a 2022-es labdarúgó-világbajnokságtól a Ferencváros középpályását, Aissa Laidounit is soraiban tudó tunéziai válogatott. Aissa Laidouni a D-csoportban a franciák és az ausztrálok mögött, a dánokat megelőzve négy ponttal harmadik helyezettként záró Tunézia mindhárom vb-csoportmeccsén kezdőként kapott lehetőséget. A dánok elleni nyitány alkalmával 88 percet játszott, sőt, a bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy őt választották a meccs legjobbjának

- Óriási büszkeség, hogy én kaptam meg ezt az elismerést, de sokkal fontosabb számomra, hogy ezzel segíthettem a csapatomat egy jó eredményhez. Lényeges volt, hogy jól kezdjük a tornát – mondta el ezzel kapcsolatban a középpályás.

Mint utóbb kiderült, a második, Ausztrália elleni összecsapás pecsételte meg Tunézia sorsát. Azon a meccsen a 67. percben lecserélt Aissa Laidouni sem tudta megismételni a korábban látott remek produkciót, Ausztrália 1-0-ra győzött.

A tunéziaiak ennek ellenére még a csoportszakaszt záró 3. forduló előtt is versenyben voltak a továbbjutásért. A nyolcaddöntős szereplés kivívásához végül a vb-címvédő franciák 1-0-s legyőzése sem volt elegendő, miután a rivális Ausztrália győzött Dánia ellen. Laidouni végigjátszotta a találkozót, gólpasszal vette ki a részét a győztes gólból.

- Nem igazán vagyok boldog, mert a továbbjutás volt a célunk, de ez nem jött össze, hiába győztük le Franciaországot. Ha az ausztrálok ellen jobb eredményt értünk volna el, minden más lehetett volna. Közel voltunk a sikerhez, de ilyen a futball, ebből is tanulnunk kell és dolgozni azon, hogyan lehetünk jobbak. Rengeteg üzenetet, támogatást kaptam a Ferencváros-szurkolóktól, sokat jelentett számomra, hogy mellettem álltak  – értékelt Aissa Laidouni.

Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás a világbajnokság idején is rendszeres kapcsolatban volt Aissa Laidounival. A sportvezető szerint játékosunk csütörtöki válaszüzenetében már reálisan értékelte a kiesést.

- Nagyon örülünk, hogy Aissa Laidouni meghatározó szerepet tudott betölteni a tunéziai válogatottban. Két vb-csoportmeccsen, a dánok és a franciák ellen is kiemelkedően teljesített mind védekezésben, mind támadásban olyan ellenfelekkel szemben, akik a legmagasabb szintet képviselik. Büszkék lehetünk rá – kezdte Hajnal Tamás. - Aissa iránt folyamatos az érdeklődés, de ez nem a világbajnokság idején kezdődött. Aissa Laidouni hosszabb ideje fejlődésen megy keresztül, a nemzetközi kupamérkőzéseinken is kiemelkedő játékot nyújtott. A vb-n tovább igazolta, hogy komoly szintet képviselő középpályás. Azt, hogy mennyi és milyen érdeklődés érkezik vele kapcsolatban, majd a jövő fogja megmutatni, ám mi készen állunk ezek fogadására.

Az immáron 28-szoros tunéziai válogatott Aissa Laidouni számára most elérkezett a szabadság ideje, a keretből egyedüliként ő nem csatlakozik a Ferencváros decemberi felkészülési programjához. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző január elejére várja vissza őt.

Képek forrása: facebook.com/FTF.OFFICIELLE, fradi.hu

FIFA Labdarúgó-világbajnokság

D-csoport, végeredmény

1. Franciaország         3          2          0          1          6-3       6 pont

2. Ausztrália               3          2          0          1          3-4       6

3. Tunézia                  3          1          1          1          1-1       4

4. Dánia                      3          0          1          2          1-3       1

Franciaország és Ausztrália továbbjutott a nyolcaddöntőbe, Tunézia és Dánia kiesett.

Cikkajánló

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin