2023. július 18.
„Céltudatos, sikerre éhes csapatot szeretnék látni”
Sztanyiszlav Csercseszov és Botka Endre részvételével tartottunk sajtótájékoztatót kedden.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk július 19-én, szerdán 18.00-s kezdettel a feröeri KÍ Klaksvík ellen lép pályára az UEFA Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának visszavágóján. A párharc 0-0-s állásról folytatódik. Mérkőzésnapi programok ITT! A meccsnap előtt, kedden az FTC vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és hátvédünk, Botka Endre részvételével tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.

- A frissességgel, a gyorsasággal az első meccsen sem volt probléma, nem ebben az egy hétben kellett javítani ezen. Talán az első meccs óta eltelt időben a játékunkon tudtunk picit változtatni, tisztább képet kaptunk az ellenfélről, jobban tudtunk készülni a visszavágóra - kezdte magyar válogatott védőnk, Botka Endre, aki a keretünkhöz csatlakozó társak helyzetéről is beszélt. - Nekik is biztosan nagy segítség, hogy volt egy plusz hetünk. Ezen a nyáron több új játékos érkezett, akinek bele kell szokni abba a rendszerbe, amelyben mi játszunk, de szerintem ez nagyon jól halad, és egyre jobb lesz.

A mérkőzés napján Budapesten lép fel a világszerte nagy népszerűségnek örvendő zenekar, a Guns N’ Roses, ennek ellenére a jegyeladási adatok alapján közel 20 ezer nézőre lehet számítani a Groupama Arénában.

- Aki igazi futballszurkoló, annak nem is lehet kérdés, hogy a focimeccsre fog kijönni, akármekkora bandáról van szó. Ez is nagyon jól mutatja azt, hogy mennyien szeretik a Fradit, ez az egész csapatnak plusz motivációt ad most és a folytatásban is – mondta ennek kapcsán Botka Endre, aki hozzátette: el kell felejteni, hogy minél hamarabb gólt kéne szerezni, a lényeg, hogy le kell győzni az ellenfelet, és tovább kell jutni.

Labdarúgónktól a vezetőedző, a nyitóképünkön látható Sztanyiszlav Csercseszov vette át a szót, őt kérdezhették az újságírók.

- Már az első mérkőzésre is megfelelően kielemeztük az ellenfelet, azt kaptuk tőle, amire számítottunk. Tudtuk jól, hogy a feröeriek otthon jó eredményeket érnek el, erősek, de ezúttal mi leszünk hazai pályán. Szerdán maximálisan támadó szellemben kell fellépnünk, jó tempót kell játszanunk. Egyrészről ez egyszerűnek tűnik, mert tudjuk, mit kell tennünk, de ne feledjük, egy másik ország bajnokával fogunk játszani – nyilatkozta a tréner.

Egy éve a BL-selejtező 1. körében szintén 0-0-s eredménnyel nyitottunk, a visszavágón azonban 5-1-re legyőztük a kazah Tobolt.

- Lehet hasonlóságokat keresni a tavalyi első mérkőzésünkkel, akkor a Tobol vendégei voltunk Kazahsztánban, sokat utazunk, most hűvösebb körülmények között, műfüves pályán kezdtünk. Remélem, hogy az idén is egy nagyon hosszú nemzetközi út előtt állunk – folytatta Csercseszov. - Lépésről lépésre haladunk, ne feledjük, még csak az első félideje telt el a Klaksvík elleni párharcnak. Tudjuk, hogy győznünk kell szerdán ahhoz, hogy megtehessük a következő lépést. Nem lesz egyszerű dolgunk, de tudom, hogy a fiúk felkészültek arra, hogy tovább haladhassunk a megkezdett úton.

Vajon mikor jön el az a pillanat, amikor az edző úgy érzi, közbe kell avatkoznia? – kérdezték Csercseszovtól.

- Ilyesmin előre nem tudok gondolkodni, a mérkőzés hozza majd ezeket a helyzeteket. Amit elmondhatok, az az, hogy egy céltudatos, sikerre éhes csapatot szeretnék látni a pályán. A szurkolók számára is ez lesz az első hazai mérkőzés ezen a hosszú úton, szeretnénk lendületet adni nekik is a folytatásra – érkezett a válasz.

Kérdésre válaszolva Sztanyiszlav Csercseszov elárulta, hogy nem számíthat a sérülés miatt több edzést kihagyó Ryan Mmaee játékára. A mester szerint a játékosoknak nyugodtnak kell maradniuk, megfelelően koncentrálva a feladatra.

Az FTC–KÍ Klaksvík BL-selejtezőre jegyek még mindig kaphatóak a meccsjegy.fradi.hu-n vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban. Ugyanitt továbbra is zajlik a bajnoki bérletek értékesítése is. Most különösen megéri bérletet váltani, mert az a szurkoló, aki a 7000. bérletesünk lesz, olyan élményt kap ajándékba, amelyre valószínűleg élete végéig emlékezni fog: a 7000. szezonbérletes extra nyereményként egy kétfős utazást kap az FTC egyik, a klub által kiválasztott idegenbeli nemzetközi kupamérkőzésére! Akciónk részleteiről IDE kattintva tájékozódhat.

Zárul a bérletértékesítés második szakasza – ne maradjon le!

A Klaksvík elleni hazai BL-selejtezőt megelőző napon zárul a bajnoki bérletek értékesítésének második szakasza. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen amellett, hogy bajnoki bérleteseink 2024 júniusáig ajándékba kapják a megújult, digitálisan lapozható Zöld és fehér magazint, ebben az időszakban még kedvezőbb áron juthatnak bérlethez, amelynek birtokában a hazai pályán lejátszandó nemzetközi tétmérkőzésekre, így akár a feröeriek elleni találkozóra kedvezményes áron vásárolhatják meg belépőjüket. További részletek ITT!

Cikkajánló

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin