2022. szeptember 7.
„Nem lesz könnyű, de itthon meglehet a győzelem”
Klubunk legendája, Lipcsei Péter a helyszínen nézi majd a Trabzonspor elleni UEL-mérkőzést.

Harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk hamarosan ismét belevág az európai kupaküzdelmekbe, ugyanis szeptember 8-án, csütörtökön este 21.00-tól a Groupama Arénában fogadjuk a török bajnok Trabzonsport az UEFA Európa Liga csoportkörében. Ellenfelünket részletesen ITT mutattuk be korábban, illetve ITT összeszedtük az FTC korábbi török kupapárharcait. Ha nem vette még meg a jegyét ITT megteheti! Korábbi játékosunk, Ferenczi István azon magyar játékosok közé tartozik, aki megfordult a török bajnokságban, sőt, gólt is lőtt a Trabzonspornak. A vele készült interjút ITT találja.

A mieink 2002 szeptemberében az UEFA Kupa második fordulójában a szintén török Kocaelispor ellen mérkőztek meg és győztek 4-0-ra többek között Lipcsei Péter találatával. Élő legendánk klubrekordot jelentő, 649 mérkőzésen lépett pályára csapatunk színeiben és 170-szer volt eredményes. A Fradival négyszer lett magyar bajnok, továbbá hat alkalommal hódította el a Magyar Kupát, illetve csapatunkkal 2004-ben megjárta az UEFA-kupa csoportkörét is. A Trabzonspor elleni UEL-mérkőzés előtt klasszisunkkal beszélgettünk.

- 0-5 után szurkoltam a fiúknak, hogy meglegyen a hatodik, így visszavághattunk a 2010-es vereségért. Nyilvánvaló, hogy osztálykülönbség volt a két csapat között – utalt a múlt hétvégi, 6-0-s Újpest felett, idegenben aratott sikerünkre korábbi kiváló játékosunk, aki ezt követően a 2002-es Kocaelispor elleni UEFA Kupa-párharcot is felidézte.

- Előzetesen tartottunk a törököktől, mert jó, stabil csapat volt a Kocaelispor, igaz, ez rólunk is elmondható volt. Szerencsére sikerült már a hazai, első meccsen nagy előnyre szert tenni, végül 4-0-ra győztünk. Aztán az idegenbeli mérkőzésen is én rúgtam gólt és 1-0-ra nyertünk. Eléggé brusztos meccs volt, de a kint szerzett gól után éreztük, hogy megvan a párharc. Jó erre a két meccsre visszaemlékezni.

A jelenleg a kis Fradit, vagyis az NB II-ben szereplő Soroksárt edző Lipcsei Péter a csütörtöki ellenfelünkről, a Trabzonsporról is elmondta véleményét.

- Nehéz mérkőzés lesz a csütörtöki, az biztos. Viszont azt gondolom, ha a Fradi úgy tud majd játszani, mint ahogy tette azt a Slovan ellen idegenben, illetve az Újpest ellen legutóbb, akkor itthon nem lehet probléma. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, a Trabzonspor nagyon erős ellenfél, de itthon a kiváló közönségünk is velünk lesz, ők is segítenek majd a fiúknak. Én magam is kint leszek a stadionban, ahogy mindig.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin