2023. december 2.
Sztankovics: „A cetli? Most elmondom, mit írtam rá”
Férfi futballcsapatunk vezetőedzője a hét egyik nagy titka mellett a Mezőkövesd elleni bajnokiról is beszélt.

A csütörtöki, drámai végjáték után a szerb Csukaricski ellen idegenben 2-1-re megnyert UEFA Európa Konferencia Liga-csoportmérkőzés után a hétvégén már az NB I-ben lép pályára bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk.

A Ferencváros december 3-án, vasárnap 17.45-től a Mezőkövesdet fogadja a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

A találkozó előtt vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics beszélt a várakozásairól, illetve elárulta, mi szerepelt azon a bizonyos cetlin, amelyet az EKL-meccsen csereként beálló Botka Endre adott át az egyenlítő gólt szerző Kristoffer Zachariassennek.

- Az a legfontosabb, hogy a játékosok teljesen készen álljanak a vasárnapi mérkőzésre – kezdte Dejan Sztankovics. - A szerbiai csodás győzelmünk után mindenki nagyon boldog volt. Igaz, az első félidei teljesítményünk nem volt a legjobb, a második játékrészben viszont nagyon egységes, erős csapatszellemmel futballozva nyertünk. Erőltetett menetben vagyunk, de ez ilyenkor így egészséges. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokságban az elmúlt mérkőzéseink nem úgy alakultak, ahogy mi és a szurkolók is tervezték, így a Mezőkövesd ellen egy sokkal fegyelmezettebb focit kell mutatnunk. Ez a közönség megérdemli, hogy egy szép estét varázsoljunk így vasárnap estére a Groupama Arénába. Ahogy láttam, ellenfelünk jelentősen javított az utóbbi fordulókban, veszélyes csapat, de nekünk itthon kötelező a győzelem, készen állunk a meccsre! – mondta vezetőedzőnk, akitől természetesen azt is megkérdeztük, hogy mi állt azon a bizonyos cetlin, amit a későbbi egyenlítő gólt szerző Kristoffer Zachariassennek küldött.

Dejan Sztankovics a szombat esti edzés után készségesen rekonstruálta a jegyzetet, ahogy ez a fotón is látható.

- Az a cetli érdekel mindenkit? Akkor elmondom, hogy mi volt rajta. Alapvetően az, hogy a hátralévő 25 percben hogyan állunk fel, ki, milyen pozícióban játsszon, számolva a cserékkel. Bíztunk benne, hogy működhet, amolyan mindent egy lapra fel húztuk ezt meg, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ezúton is még egyszer köszönöm az összes játékosomnak, mert egyáltalán nem volt könnyű. Azt gondolom, hogy ezáltal is erősebbek, jobbak leszünk, jobban hiszünk az eredményben – tette hozzá vezetőedzőnk.

Ezúttal is érdemes lesz időben érkezni a mérkőzésre, ugyanis a Groupama Arénában számos meccsnapi aktivitással készülünk szurkolóinknak. Tematikus programjainkat ismét a fenntarthatóság jegyében rendezzük meg, többek között az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is lesz szemétgyűjtő akciónk. A teljes programkínálatról bővebben ITT olvashat.

Töltse a tavaszt is velünk a lelátón! Biztosítsa be helyét a Groupama Arénában már most tavaszi bérletünkkel, és jöjjön ingyen az őszi szezonzáróra! A részletekről ITT tájékozódhat.

OTP Bank Liga, 15. forduló
FTC-Mezőkövesd
December 3., vasárnap 17.45, Groupama Aréna
Jegyek: ITT


Születésnapi akció a ferencvárosi lakosoknak

A felnőtt ferencvárosiaknak 1000, a kerületi diákoknak és nyugdíjasoknak pedig mindössze 500 forintba kerül egy jegy férfi labdarúgócsapatunk Mezőkövesd elleni, december 3-án, vasárnap sorra kerülő hazai rendezésű bajnokijára. Akciónk részleteivel kapcsolatban IDE kattintva tudhat meg részleteket!

Cikkajánló

Távozik Iyinbor Patrick

A 22 éves védő az elmúlt három idényt kölcsönben töltötte.

Tusványoson mesélt a VVK-győzelemről Rákosi Gyula

Klubunk legendája a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen vett részt.

„Nagyon meglepődtem!” – Varga Barna megkapta a maszkját

Riportunkból kiderül, hogy Kylian Mbappé Eb-n viselt maszkja jobb-e magyar válogatott támadónkénál – VIDEÓ

Indul a jegyértékesítés a walesi visszavágóra

Walesbe utazó drukkereink 10 ezer forintért válthatnak vouchert a párharc második összecsapására.

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen

Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin