2019. augusztus 13.
Női BL, selejtező: FTC-Telekom – Spartak 2-2
Hiába vezettünk kétszer is, a Spartak mindkétszer egyenlített, és bejutott a BL főtáblájára.

Véget ért a mérkőzés. Kétszer is vezettünk, a Spartak Subotica azonban mindkétszer egyenlíteni tudott, így végül a 2-2-es döntetlen azt jelenti, hogy a szabadkaiak jutottak be a Bajnokok Ligája főtáblájára. A Ferencváros veretlenül búcsúzott a sorozattól. Köszönjük a figyelmet.

A második félidő eseményei

90+4. perc: A szöglet is veszélyes volt, de végül kipattant a védőkről. Samu ugyan visszaért a kapujába, de nem biztos, hogy lesz még lehetőségünk...

90+4. perc: Csiki adja be élesen, veszélyes, szögletre pattan.

90+3. perc: Szabadrúgáshoz jutunk. Mindenki a kapu előtt, Samu Anna is felment!

90. perc: szabadrúgás a kapunk közelében, Pavlovic jócskán fölé. Még van időnk felérni.

Négy perc a ráadás a második félidő végén, ennyi időnk maradt szerezni valahogy egy gólt.

88. perc: szabadkai csere, Baka érkezett Delgadillo helyére.

Kettő perc van hátra a rendes játékidőből. Nálunk a labda, de közelebb kellene jutni a kapuhoz, a Spartak már csak a rombolással van elfoglalva.

84. perc: Szabó Viktória tör be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, éles középre adásáról ketten is lemaradnak. Végül Vágó szedi össze, lövése azonban gyenge, Kostic megfogja.

82. perc: Mindkét oldalon csere. A Spartaknál a gólszerző Matic helyén Williams folytatja, a mieink utolsó cseréjével pedig Pusztai Sára helyén Selma Kapetanovic a pályán.

79. perc: Ilyen tényleg nincs... szinte a középkezdésből kilép a Spartak, Matic kap tisztán labdát, és lő a hosszúba, Szabó még belevetődik, de a hálóba vágódik a labda. 2-2

77. perc: ÉS OTT VAN AZ AZ EGY GÓL, MÉGHOZZÁ MEKKORA!!!!!!!!! VÁGÓ FANNY VESZI ÁT A LABDÁT A TIZENHATOS VONALÁN, IGAZÍT EGYET, FELNÉZ, MAJD ELKÉPESZTŐ GÓLT EMEL A HOSSZÚ FELSŐBE, KOSTIC HIÁBA ÚSZIK A LEVEGŐBEN! 2-1 IDE, ÚJRA MI ÁLLUNK TOVÁBBJUTÁSRA!!!

Rendkívül felpörögtek az események, élvezetes mérkőzés lett. A mieink támadnak, az ellenfél kontrázik, percenként helyzet itt is, ott is, egy gól dönthet.

76. perc: Vágó és Fenyvesi összjátéka után előbbi kapja vissza a tizenhatoson belül, azonban a kivetődő Kostic összeszedi a labdát, nem jut el sem a kapuba, sem Kocsánig.

74. perc: Szabó Viktória keverget a bal oldalon, Adamek szabálytalan, sárga lap.

73. perc: Ezúttal Delgadillo lép meg, de nem tudja elhúzni Samu mellett, aki bravúrosan vetődik ki, és felszedi a labdát.

72. perc: Ott a válasz, bal oldali akció után Kocsán tisztán lő, Kostic nagy bravúrral, vetődve hárít, a kipattanóról a hosszún bevetődő Vágó centikkel marad le.

71. perc: Az elmúlt percekben a Spartak volt közelebb a második gólhoz... Ezúttal Adamek lépett ki életveszélyesen, de szerencsére mellé perdített.

Kereken húsz perc van hátra a mérkőzésből, plusz a ráadás, ivószünet következik. Kell egy gól...

69. perc: Szabó Viktória sokáig nem várt arra, hogy labdába érjen: balról érkezett egy hosszú, ívelt indítás a tizenhatoson belül helyezkedő Adamek felé, Szabónak kellett bravúrral szögletre mentenie.

68. perc: Itt a második cserénk, Kristina Erman helyén Szabó Viktória a pályán.

66. perc: Aleksic állít meg egy kontrát a félpályánál, sárga lap a taktikai szabálytalanság eredménye.

A Spartak teljesen visszazárt az egyenlítés óta, és villámgyors kontrákra épít, nekünk pedig most újra azt kell elővennünk, amiben elvileg a legjobbak vagyunk: járatni a labdát, irányítani a játékot, felállt védelem ellen helyzeteket kialakítani.

64. perc: Kontra a túloldalon, Matic lőhetne tisztán, de szerencsére földbe rúg, veszélytelen.

63. perc: Hú, de nagy helyzet volt... Csiki és Kocsán kényszerítőzött a bal oldalon, Csiki cselezte be magát a tizenhatoson belülre, élesen középre tette, pattogott a labda a védők és a mieink között, végül sem Mosdóczi, sem Vágó nem találta el jól.

58. perc: Ez nagyon meleg volt: Matic vett át egy labdát a tizenhatoson belül, a bal oldalon, kapura fordult, lövésénél Samu már verve volt, de centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret. Fel kell pörögnünk!

56. perc: Ezt a cserét még a gól előtt terveztük meghúzni... Diószegi Fanni helyén Kocsán Petra a pályán.

55. perc: Baj van... Matic húzza meg a jobb szélen, a tizenhatoson kívül középen érkező Filipovicra senki nem figyel, van ideje megigazítani, megfordulni, és Samu hiába vetődik, kilövi a jobb alsót. 1-1

51. perc: Vágó-szóló a bal oldalon, támadónk becselezi magát a tizenhatoson belülre, az alapvonalról középre adna, de a játékvezető szerint már kinn volt a labda, így kirúgás következik.

Egyik oldalon sem volt csere a szünetben.

46. perc: a Spartak megpróbált meglepni minket, Fiedler szólózott majdnem a kapuig rögtön kezdés után, ám hosszan tolta meg, Rőhberg pedig gyönyörűen kísérte ki a labdát.

Elkezdődött a második félidő!

Véget ért az első félidő. 1-0 ide, negyvenöt percre vagyunk a... de ne is mondjuk ki, ne kiabáljuk el!

Az első félidő eseményei

Egy perc a ráadás az első félidő végén. Jókor jön a szünet, a Spartak eléggé megnyomta az utolsó öt percet.

42. perc: Pavlovic húzza meg a bal oldalon, veszélyesen ível középre, Erman azonban tanárian helyezkedik, és fejjel felszabadít.

40. perc: Kellett mondani, Samunak kellett védenie egy jobb oldali akció után, szöglet következik. A szöglet veszélyesen kanyarodik, de kapusunk szépen emelkedik, és lehúzza.

Kissé leült a mérkőzés, próbálja birtokolni a labdát a Spartak, és támadást építeni, de remekül zárunk, kontrolláljuk az eseményeket. A kevés helyzet pedig jelen állás szerint nekünk kedvez.

37. perc: Egy kósza távoli lövés, Fiedler révén, Samu Anna egyből mutatta, nyugi, mellé megy! Így is lett, jócskán.

32. perc: Micsoda mozdulat! Aleksic tanári esernyőcselt csinál meg a félpálya környékén, ez már a szabadkaiaknak is sok, csúnyán alárúgnak. Szabadrúgással jöhetünk.

Nagyon-nagyon sok van még hátra, de annyit feljegyezhetünk, hogy a gól eléggé megfogta ellenfelünket, mi pedig azóta tanárian futballozunk, járatjuk a labdát, fárasztjuk a Spartak játékosait. Jó lenne kihasználni a pillanatnyi fölényt!

22. perc: Ivószünet. Mennyivel más ez így, hogy az eredményjelzőn 1-0 áll!

20. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! VEZETÜNK! VÁGÓ VETTE ÁT A LABDÁT A TIZENHATOS ELŐTERÉBEN, ÉS GYÖNYÖRŰEN LŐTT EL KOSTIC MELLETT-FELETT, A KAPU KÖZEPÉBE! EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB! 1-0!

Az elmúlt percekben átvettük az irányítást, és látszik, hogy egy-egy jó megoldással zavarba hozható az ellenfél!

15. perc: Csiki szöglete után Aleksic jut távolról lövéshez, Kostic kipaskolja, ketten is érkeznének a kipattanóra, a játékvezető azonban les miatt szabadrúgást ítél kifelé.

14. perc: Ismét mi támadunk, Vágó cselezget a tizenhatoson belül, nem talál rést, visszateszi Aleksic elé, a védők blokkolnak, majd a beadás egy szabadkai lábról szögletre perdül.

12. perc: Nincs megállás, ezúttal már a mi kapunk előtt zajlik a játék, a Spartak támadói a bal oldalon kevergetnek, a beadást pedig Zlidnis fejeli szép mozdulattal haza Samu Annának.

Felzúg a lelátón a Mindent bele! Nagyon szép számú szurkolótábor gyűlt össze a Pasienky főlelátóján, utánpótláscsapataink játékosai, valamint helyi és fővárosi fradisták is együtt buzdítják a csapatot.

10. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzete! Diószegi lépett ki egy kontra végén egy remek passzal, megpróbálta átcselezni magát két védőn, ez nem jött össze, azonban a lecsorgó labda az érkező Fenyvesi elé került, aki egy igazítás után először a blokkba lőtt, majd ismételt, a léc alá tartó labdát Kostic bravúros mozdulattal ütötte szögletre. Gyönyörű jelenet volt!

Úgy fest, megnyugodtunk egy kicsit, sőt, egy-két percig a kezdeményezés is a miénk volt. Kemény párharcok, határozottan, stabilan záró hátsó alakzatok jellemzik eddig a mérkőzést, egyik fél sem vállal feleslegesen túlzott kockázatot. Tapintani lehet a feszültséget, óriási a tét!

7. perc: Mosdóczi húzza meg a jobb szélen, lapos beadását összeszedik.

6. perc: Végre megtartottuk kicsit a labdát, és egy akciót is sikerült vezetni a jobb oldalon, Pusztai cselei után szereltek a védők, szöglet következik.

Az rögtön a mérkőzés elején látszik, hogy egészen más találkozó, mint az első két selejtező volt. Eddig a Spartak irányítja a játékot, járatják a labdát, úgy fest, ezúttal a Fradinak kell némileg ellenfele játékához alkalmazkodnia.

2. perc: Eddig többnyire ellenfelünknél volt a labda, Samu Anna kétszer avatkozott játékba, másodszorra egy hosszú indítást szedett fel könnyedén.

1. perc: A Spartak szerzi meg a labdát, és rögtön akciót vezetnek, Samu Anna magabiztosan húzza le a labdát.

Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzést az orosz Vera Opejkina vezeti, a két asszisztens a szintén orosz Szabina Valieva, valamint a szlovák Lenka Pavlackova. A negyedik játékvezető a szlovák Miriam Matulova.

A csapatok érkeznek a pályára, a Ferencváros az új hazai zöld szerelésben, míg a Spartak narancssárga mezben lép pályára.

A csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a sorsdöntő összecsapás!

Megvannak a kezdőcsapatok! Dörnyei Balázs a rendelkezésre álló legerősebb kezdőcsapatot tudja pályára küldeni, nincs sem eltiltott, sem sérült. Két támadóval rohamozzuk majd a Spartak kapuját, ott van a kezdőben Diószegi Fanni és Vágó Fanny is. A magyar nemzeti csapat oszlopa mellett a nyári igazolások közül a szlovén válogatott kiváló balhátvédje, Kristina Erman van még ott a kezdőben, a kaput Samu Anna védi.

A mérkőzést megelőzően

Köszöntjük Önöket Pozsonyból, a női labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 5. csoportjának otthont adó Pasienky Stadionból! Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata sorsdöntő mérkőzésre készül, ugyanis a kiírás értelmében a tíz selejtezőcsoport győztesei csatlakoznak a BL harminckettes főtáblájához, Dörnyei Balázs együttese pedig azonos pontszámmal áll mai ellenfelével, a szabadkai ZFK Spartakkal, így ki-ki meccset láthat 17.00-tól a pozsonyi közönség.

A Fradi múlt szerdán remek karaktert mutatva, hátrányból fordítva győzte le 3-1-re a házigazda Slovant a selejtezőtorna első mérkőzésén, majd szombaton erősen tartalékos felállásban, többek között az élete első felnőtt mérkőzését játszó, 16 éves Böröcz Bettinával a kapuban 2-0-ra húzta be a moldáv bajnok Agarista elleni második meccset. Íme, a főszereplők nyilatkozatai:

Következhet tehát a mindent eldöntő mérkőzés, a szabadkai Spartak ellen. Fontos hangsúlyozni, hogy a Ferencváros kizárólag győzelem esetén nyeri meg a csoportot, és jut tovább, ugyanis a Spartak az Agarista ellen 12-0-s, míg a Slovan ellen 7-0-s győzelmet aratott, így gólkülönbségben messze jobb a mieinknél, döntetlen esetén ez pedig nekik kedvezne.

A szabadkai csapatot korábbi írásunkban ITT mutattuk be részletesebben. Ellenfelünk a Bajnokok Ligájában 2011 óta négyszer szerepelt a főtáblán, legutóbb a Bayern München búcsúztatta őket. Komoly nemzetközi rutinjuk van tehát, ráadásul keretükben található két-két brazil és amerikai, illetve egy-egy ghánai és ukrán légiós is.

A Ferencváros női labdarúgócsapata eddig kétszer, 2015-ös és 2016-os bajnoki címe után szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, de mindkétszer a selejtezőtorna jelentette a végállomást. Történelmi tett volna tehát a továbbjutás, a szakág történetében először jöhetne össze a főtáblás szereplés.

 

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 5. csoport, 3. mérkőzés
Pozsony, Stadion Pasienky, 17.00

FTC-Telekom - ZFK Spartak Subotica 2-2 (1-0)
FTC: Samu – Mosdóczi, Rőhberg, Zlidnis, Erman (Szabó V., 68.) – Aleksic – Csiki, Fenyvesi, Pusztai (Kapetanovic, 82.) – Diószegi (Kocsán, 56.), Vágó.
ZFK Spartak: Kostic – Adamek, Slovic, Vajda, Lukas – Porter, Pavlovic, Fiedler – Filipovic, Delgadillo (Baka, 88.), Matic (Williams, 82.).
Sárga lap: Aleksic (66.), illetve Adamek (74.)
Gól: Vágó (20., 77.), illetve Filipovic (55.), Matic (79.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin