2019. augusztus 7.
Női BL, selejtező: SK Slovan - FTC-Telekom 1-3
Hátrányból fordítva győztük le a házigazdát Pozsonyban az első selejtezőn, Aleksic a csodacsere!

VÉGE! 3-1-re nyertünk, és tartjuk a lépést a Spartakkal a Bajnokok Ligája selejtezőjében! Köszönjük a figyelmet!

A második félidő eseményei

Már a ráadás perceiben járunk!

88. perc: Szép akció végén Fenyvesi lőtte kapura távolról a kipattanót, Rezeková magához ölelte a labdát.

86. perc: Itt a Slovan, és egyben a mérkőzés utolsó cseréje: Ludmila Mat'avková helyére Michaela Harvilová érkezett.

83. perc: OTT A HARMADIK, ELDŐLT!!! A szintén csereként beállt Diószegi Fanni lőtt szépen a hálóba! Ez az! 1-3

75. perc: A Fradi és a Slovan is cserélt. A mieinknél Kocsán Petra helyén Diószegi Fanni folytatja, míg a hazaiak oldalán Victoria Kaláberová helyén Feketevízi Tímea a pályán.

67. perc: MICSODA CSERE, VEZETÜNK!!!!! MARIJA ALEKSIC ELSŐ LABDAÉRINTÉSÉBŐL HÚSZ MÉTERRŐL HATALMAS GÓLT RAGASZT A JOBB FELSŐ SAROKBA! ELKÉPESZTŐ!!! VEZETÜNK! 1-2

66. perc: Dörnyei Balázs kihasználja második cserelehetőségét: Pusztai Sára helyén Marija Aleksic a pályán.

63. perc: Cserélnek a hazaiak is: Tamara Morávková érkezik Martina Svecová helyére.

60. perc: Veszélyes hazai kontrát állított meg a tizenhatos bal sarkánál Kristina Erman, sárga lapot kapott érte. A lap teljesen jogos, Kolenicková ápolásának közel kétperces hossza viszont már most erősen időhúzás-szagú...

58. perc: lennmaradt egy hazai játékos, az ápolás alatt pedig cseréltünk: Szabó Viktória helyén újonnan igazolt bosnyák válogatott támadónk, Selma Kapetanovic a pályán.

A képlet hasonló, mint az első félidőben: szinte csak a mieinknél van a labda, de meddőn járatjuk, messze a kaputól. Reméljük, a folytatás jobban alakul, mint az első negyvenöt percben.

Nem volt csere egyik oldalon sem, a hazaiak viszont néhány hangosabb szurkolóval, és egy dobbal erősítettek a második játékrészre.

46. perc: Egyből bekezdünk: egy beívelt szöglet Vágóról pattant a bal oldalon helyezkedő Szabó Viktória elé, aki közelről, de éles szögből az oldalhálót találta telibe.

Az első félidő eseményei

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZ.

45. perc: A negyedik játékvezető egy perc hosszabbítást jelez az első félidő végén.

41. perc: Hihetetlen, mit úsztunk meg... Újabb hazai beadás, ezúttal a jobb oldalról, újabb életveszélyes fejes, Szabó Viktória a gólvonalról bólintotta ki a labdát. Hatalmas mentés volt!

40. perc: Nem lassít a Slovan a bekapott gól ellenére sem, ők bizony látványosan vérszemet kaptak... Kolenicková húzta meg a jobb oldalon, visszatette Svecovának lövésre, aki szerencsére méterekkel fölé bombázott.

39. perc: OTT AZ EGYENLÍTÉS!!!!! IGEN! Ezúttal Pusztai lépett el a jobb oldalon, laposan tette középre a labdát, az érkező Kocsán Petra pedig Rezeková alatt laposan a kapu közepébe lőtt! Gyerünk tovább! 1-1

37. perc: Mosdóczi megint meghúzta a jobb oldalon, középre ívelését Vágó próbálta volna átvenni, ám eltüntették a védők, ez sem volt tizenegyes a francia játékvezető szerint.

36. perc: Ez már tényleg bemehetett volna... Szabadrúgást kaptunk 22 méterre a kaputól, a bal oldalról, Csiki beadását Szabó Viktória továbbcsúsztatta, a jobb oldalra keveredő Erman pedig 12 méterről erősen fölé bombázott.

34. perc: Jöhetne egyből a válasz, Szabó Viktória bal oldali beadása után Vágó fejel, Rezeková azonban leér a labdára.

33. perc: Baj van... A Slovan elvégezhette első szögletét a mérkőzésen, a beadást pedig a hátvéd Monika Bytcánková senkitől sem zavartatva a hálóba fejelte. 1-0

Kiengedtük a Slovant a szorításból, ez pedig nincs jól...

31. perc: Kaláberová maradt lenn egy ütközés után a felezővonal környékén, de végül nem kellett ápolni, nagyjából fél perc után lábra tudott állni, és folytatja a játékot.

30. perc: Újra egy hazai lövés, ezúttal Svecová, és most Samunak már védenie is kellett - megtette.

Már csak azért is jó lenne megpróbálni minél több gólt szerezni, mert délután a csoport első mérkőzésén a szabadkai Spartak 12-0-ra győzte le a moldáv bajnok Agaristát.

28. perc: Végre valami! Fenyvesi indította a bal oldalon kilépő Vágót, aki kiszorított helyzetből laposan lőtt, Rezeková fogta.

Mintha kezdene megnyugodni a hazai csapat a kezdeti nyomás után, egyre többször próbálják megtartani a labdát. Ezt pedig nem kellene hagynunk, szemmel látható a különbség a két csapat között. Jó lenne, ha ez lassan a gólok számában is megmutatkozna...

19. perc: Hűha, ezek meleg pillanatok voltak... A Slovan a meccs első értékelhető akcióját vezette végig a pályán, Kolenicková kapta a labdát a jobb szélen, majd egy csel után húsz méterről, kissé jobbról a kint helyezkedő Samu Anna felett a hosszú sarok felé ívelt, a labda kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Samu Annát leszámítva minden játékos a hazai térfélen helyezkedik, még egy lapáttal kellene rátenni, hogy áttörjük a sündisznó-alakzatot.

17. perc: Mosdóczi csinál meg egy cselt a jobb oldalon, beadását a tizenegyespontnál helyezkedő Kocsán felpörgeti, majd ollózva húzná kapura, sajnos nem sikerült a mozdulat, leperdült a labda.

A Slovan öt védővel állt fel, a mérkőzés első 15 percében "betolták a buszt" a kapu elé, szándékaik egyértelműek...

15. perc: Svecová kakaskodik a kezdőkör környékén, a játékvezető szóban figyelmezteti.

14. perc: Ritka eseményt rögzíthetünk: először hagyta el a labda az alapvonalat a mi térfelünkön - méterekre Samu Anna kapujától, egy rossz indítás után.

12. perc: Erman érkezik a hosszú oldalon egy jobb oldali beadásra, a hazai kapus Rezeková lehúzhatná, de elvéti, végül Vágó és Erman közös erővel megszerzik a labdát, de közben elesett egy hazai védő, a játékvezető pedig szabadrúgást ítélt kifelé.

11. perc: Már-már azt hihetnénk, megvan a vezetés, Erman lépett ki a bal oldalon, remeknek tűnő mélységi passzt kapott, és elegánsan passzolt a hálóba, azonban a francia asszisztens lest intett. Az események a műsorközlőt is megzavarták, elsőre bemondta a gólt, nem sokkal később helyesbített.

A mérkőzést a Slovan régi stadionjában, az 1962-ben épült, 11500 férőhelyes Pasienkyben rendezik. A stadion a pozsonyi Inter otthona volt, de 2009-től 2019-ig, az új stadion, a Tehelné pole elkészültéig a Slovan otthonául szolgált. Közel sincs telt ház, azonban a főlelátón szépszámú szurkolótábor gyűlt össze, sok fradista is kilátogatott, jól hallatszik a biztatásuk.

7. perc: Folyamatosan a Fradinál a labda, körbejáratjuk a Slovan tizenhatosa előtt. Az első hét percben egyetlen alkalommal lépték át a hazaiak a felezővonalat.

2. perc: Szabó Viktória tör be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, felborítják, a francia játékvezető sípja azonban néma marad.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! Rögtön a mieink léptek fel támadólag, folyamatosan járatjuk a labdát.

A találkozó játékvezetője Victoria Beyer Franciaországból, az asszisztensei a francia Stéphanie Di Benedetto és az orosz Sabina Valieva, míg a negyedik számú játékvezető az izraeli Lilach Asulin.

Pályán a csapatok, elkezdődött a mérkőzés! A Slovan hagyományos világoskék-fehér szerelésében, míg a Ferencváros az új, zöld-fehér hazai mezben lépett pályára.

Megvannak a kezdőcsapatok! A mieinknél első ferencvárosi tétmeccsén lép pályára Kristina Erman és Vágó Fanny. Emellett a kezdőcsapatban kapott helyet a tavalyi bajnoki döntő második meccsének egyik gólszerzője, a mindössze 18 éves Pusztai Sára is, akit a női NB I felfedezettjének választottak.

A csapatok túl vannak a bemelegítésen, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

A mérkőzést megelőzően

Köszöntjük Önöket Pozsonyból, a Pasienky Stadionból, az FTC-Telekom női labdarúgócsapatának első Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzéséről! Dörnyei Balázs együttese augusztus 7-én, augusztus 10-én és augusztus 13-án lép pályára, a négycsapatos csoport győztese pedig bejut a Bajnokok Ligája főtáblájára. A teljes program, valamint a női Bajnokok Ligája menetrendje ITT érhető el.

Együttesünkre komoly kihívás vár, a BL-selejtező első mérkőzésén rögtön a házigazdával mérik össze erejüket Fenyvesi Evelinék. Ellenfeleinket EBBEN A CIKKBEN mutattuk be részletesebben, itt olvashatnak a női mezőnyben évről-évre egyre inkább feltörekvő pozsonyi Slovanról is!

„A felkészülés nagyon kemény volt, főként erőnléti edzéseink voltak, remélem, hogy a sok munka hozzásegít ahhoz, hogy sikeresek legyünk a BL-ben. Az edzőmeccseink vegyesek voltak, főleg győzelemmel hagytuk el a pályát, de azért volt egy vereségünk is, az biztos, hogy az összes edzőmeccs fontos volt és elérte a célját. A csapategységünk egyre jobban alakul, nagyon sok új játékos jött hozzánk, idegenlégiósok is, de úgy gondolom mostanra már mindenki beilleszkedett és megtalálta a saját feladatát a csapaton belül. Az edzőtábor sokat segített abban, hogy összeszokjunk. A Bajnokok Ligáját nagyon várom, ritkán van lehetőségünk arra, hogy ilyen magas szinten szerepelhessünk. Nagyon szeretném, hogy mind a három mérkőzésen jól teljesítsünk és továbbjussunk, ez a legfőbb cél, ezt tűztük ki, ezért dolgozunk és nagyon remélem, hogy így is lesz“ - nyilatkozta a selejtezőtorna előtti héten csapatunk védője, Csigi Eszter, aki gyönyörű fejessel biztosította be harmadik bajnoki címünket az MTK elleni júniusi döntő második mérkőzésén. A teljes riport, benne Samu Anna gondolataival IDE kattintva érhető el.

A Fradi hosszú és komoly felkészülésen van túl. A szokásos maribori edzőtábor alatt és után is több edzőmérkőzést is játszott Dörnyei Balázs együttese, utolsóként az előző szezonban a BL negyeddöntőjéig menetelő Slavia Praha otthonában vendégeskedtünk, az elutazás előtti nap pedig meglepetés csapatépítő programmal, buborékfocival lepte meg a játékosokat a szakvezető.

Most már viszont a komolyságé a főszerep: csapatunk ma, szombaton és jövő kedden sorrendben a házigazda Slovan, a moldáv bajnok Agarista, illetve a rendszeres BL-főtáblás szabadkai Spartak ellen lép pályára a selejtező 5. csoportjában, és ahogy a korábbi években, úgy most is mindössze a csoport győztese kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája 32 csapatos főtáblájára. A Ferencváros harmadszor fut neki a selejtezőknek, és története során először sikerülhetne ez a bravúr Dörnyei Balázs csapatának.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 5. csoport, 1. mérkőzés
Pozsony, Stadion Pasienky

SK Slovan – FTC-Telekom 1-3 (1-1) 
SK Slovan: Rezeková – Mráziková, Pribilová, Bacová, Bytcánková, Pracková – Mat'avková (Harvilová, 86.), Kaláberová (Feketevízi, 75.), Hollá – Svecová (Morávková, 63.), Kolenicková
FTC: Samu – Mosdóczi, Zlidnis, Rőhberg, Erman – Fenyvesi, Csiki – Kocsán (Diószegi, 75.), Pusztai (Aleksic, 66.), Szabó V. (Kapetanovic, 58.) – Vágó
Sárga lap: Erman (60.)
Gól: Bytcánková (33.), illetve Kocsán (39.), Aleksic (67.), Diószegi (83.)

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin