2021. július 31.
„Becsületesen dolgozott a csapat, elégedettek lehetünk”
Az U12-es bajnokság Közép-Nyugat csoportjában másodikként végző FTC előző idényére pillantunk vissza.

Mérlegen labdarúgó-utánpótlásunk szezonja – cikksorozatunk eddigi részeiben a főszereplők segítségével felidéztük, hogy miként szerepeltek a legsikeresebb korosztályaink. Az U16-os, az U14-es és az U13-mas együttes értékelője után a kiemelt U12-es bajnokság Közép-Nyugat csoportjában másodikként végző FTC 2020/2021-es idényére pillantunk vissza.

 

Kiemelten fontos időszak

A 22 fordulós pontverseny végén az FTC korosztályos csapata 59 szerzett ponttal állt, mindössze egyetlen ponttal maradt le a bajnoki címről, melyet a Vasas Kubala Akadémia csapata szerzett meg. A bajnokcsapatot csupán a Ferencváros tudta legyőzni, előbb 2020 szeptemberében az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban 3-2-re, majd 2021. március 27-én 2-1-re a Vasas Sporttelepen is. A Ferencvárosi Torna Club utánpótlás szakmai-vezetője, Kiss-Baranyi Sándor szerint az U12-esek esetében még nem a bajnokság végeredménye, sokkal inkább a fejlesztőmunka és a tanulás a fontos.

- A játékosok intenzív fejlesztése, az úgynevezett játéktanítás időszaka ez, ami kiemelten fontos a továbbiak szempontjából, ezért az U12-es korosztály esetében mindent ennek rendeltünk alá. A mérkőzések egyfajta visszajelzést adtak arról, hogy éppen hol tartunk a felkészítési folyamatban, de a bajnokság végeredménye abszolút nem fontos számunkra ebben a korosztályban. Sokkal fontosabb, hogy minden egyes mérkőzésen, legyen szó akár felkészülési meccsről, bajnokiról vagy valamilyen tornáról, igyekezzenek a gyerekek visszaadni mindazt, amit megtanultak – mondta el Kiss-Baranyi Sándor. – Elégedettek lehetünk, hiszen a szezon közben tisztességesen, becsületesen dolgozott a csapat, rengeteg időt töltött a pályán a keret, az egyéni technikai fejlesztés mellett a koordináció, a fizikai képességek életkori sajátosságok mentén történő fejlesztése, illetve a mentális fejlesztés is kiemelt szerepet kapott.  A gyerekek elkötelezetten, szorgalmasan vettek részt a munkában, a stábbal együtt értékes munkát végeztek, ezért biztos vagyok benne, hogy ez jó alapot jelent majd nekik a folytatáshoz.

 

„Folyamatosan javult a játékunk”

Az ezüstérmes csapatot Gyémesi Árpád készítette fel. A vezetőedző szerint az U12-ben egyetlen dolog számít, az, hogy a korosztálynak megfelelő tananyagot és a képzési célokat sikerült-e a játékosokkal közösen teljesíteni vagy sem.

- Ez azért lényeges, mert ezekre a szakmai alapokra építjük a következő évad munkáját. Az eredményesség e korosztály esetében abból a szempontból fontos, hogy a gyermekeknek sikerélményt adjon. Egy győzelem után ők is sokkal koncentráltabban, felszabadultabban, vidámabban vesznek részt a következő edzéseken, ilyenkor az edzőknek is könnyebb motiválni a játékosokat – nyilatkozta Gyémesi Árpád. - A játékunk a kezdetektől fogva folyamatosan javult, a szezon végére elértünk a korosztályhoz képest is egy nagyon jó szintet. Az idény második felében már kívülről is tetszetős csapatjátékot tudtunk bemutatni. A fiúk nagyon szorgalmasak voltak, ennek hatása pedig a mérkőzésteljesítményen is látszódott.

 

Így látták tehetségeink

Az együttes legeredményesebb játékosa a 12 éves szélső, Biri Patrik volt, aki a 22 mérkőzésen 23 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

- A csapat nagyon jól összejátszott, fegyelmezetten fociztunk. A pályán kívül is nagyon jó barátok vagyunk, sokkal jobban tudtunk kommunikálni egymással, több volt a jó passz, jó volt a csapatjáték is. Örülök, hogy én lettem a házi gólkirály, szerintem az eddigi legjobb szezonom volt az előző – kezdte Biri Patrik, aki három meccset leszámítva mindig kezdőként kapott lehetőséget. - Az első meccsen, amikor kimaradtam, nem esett jól, hogy nem jelöltek a kezdőbe, de rájöttem, hogy emiatt nincs okom elkeseredni, ettől csak motiváltabb lettem. Nagyon jól érzem magam a Fradinál, más csapatban el sem tudnám képzelni magam. Jövőre szeretnénk bajnokok lenni, de az a legfőbb cél, hogy jól érezzük magunkat a pályán és a lehető legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani.

Biri Patrik mögött Mizsei Bálint mindössze egyetlen góllal maradt el a házi góllövőlistán,

 amelynek harmadik helyén Schrancz Vince zárt a maga 18 találatával. A 11 éves irányító csapatunk valamennyi mérkőzésén kezdőjátékosként kapott bizalmat Gyémesi Árpád vezetőedzőtől.

- Amikor két évvel ezelőtt a Fradihoz kerültem,

 még védőként kezdtem, ám fél évvel később átkerültem a középpályára. Szeretem a jelenlegi posztomat, mert itt lehet gólpasszokat adni és gólt is szerezni, ráadásul én forgathatom a játékot – jelentette ki játékosunk, aki úgy érzi, főképp az edzéseken végzett munkájának köszönheti, hogy alapembere volt az U12-es együttesnek. – A bajnokcsapatot oda-vissza legyőztük, ezzel elégedettek lehetünk, viszont az Újpestet egyszer sem sikerült. Kár azért a Soroksár elleni márciusi döntetlenért is, ha akkor nyerünk, bajnokok lehettünk volna. Jövőre szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de tudjuk, hogy nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy jól játsszon a csapat.

Cikkajánló

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

UP: Két győzelem, egy döntetlen

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin