2020. június 19.
Kontinentális Kupa: novemberben Amiens-be utazunk
Hivatalossá vált bajnok, liga- és kupagyőztes férfi hokisaink menetrendje az IIHF Kontinentális Kupában.

Mint ismert, az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a koronavírus-járvány miatt a hajrában lefújt hokiszezon végén magyar bajnoki címet, és megosztott Erste Liga-elsőséget ünnepelhetett.

A Fradi a magyar bajnok jogán a 2020/21-es idényben is elindulhat a második számú
európai kupasorozatban, az IIHF Kontinentális Kupában.

Fodor Szabolcs vezetésével 2019-ben már ott volt a Ferencváros a KK-ban, akkor hokisaink 19 év után tértek vissza a nemzetközi porondra, méghozzá Európa-szerte szenzációt keltő bravúrral: az FTC-Telekom a dél-tiroli Rittenben megnyerte második körös csoportját a spanyol bajnok baszk Txuri Urdin San Sebastiant, a patinás szlovén rekordbajnok Olimpija Ljubljanát, és a házigazda, olasz bajnok Ritten Sportot megelőzve, így története során először továbbjutást ünnepelhetett, és ott volt a sorozat legjobb nyolc csapata között. A harmadik körben november közepén a Fradi ugyan bemutatott még egy bravúrt a második napon a két évvel korábbi győztes, favorit brit Nottingham Panthers elleni sikerrel, ám előtte szoros meccsen kikapott a házigazda Sönderjyskétől, majd a zárónapon mindent egy lapra feltéve játszva szenvedett verséget a francia Amiens Gothiques-től. Csapatunk így is minden előzetes elvárást felülmúlva szerepelt a nemzetközi porondon, és megmutatta, akár a négyes döntő sem elérhetetlen.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) az érintett klubok részvételével ezúttal online formában tartotta meg péntek délelőtt rendes évi Kontinentális Kupa-konferenciáját. Az eseményen véglegesítették a kupa lebonyolítását az új szezonra, és ismertették a végleges csoportbeosztást is. A Ferencváros előző szezonbeli sikereinek szenzációs voltára mi sem jobb példa, mint hogy az IIHF hivatalos honlapjának címoldalán a Fradi Amiens elleni novemberi KK-meccsének egy fotójával illusztrálva számolt be a konferencia fejleményeiről.

Ami a döntéseket illeti, a szövetség illetékesei úgy határoztak, a járvány okozta gazdasági visszaesést ellensúlyozva némileg átalakítják a több éve bevált lebonyolítási rendszert. Három helyett mindössze két körös lesz a kupa a négyes döntő előtt, így a tovább versenyben lévő csapatoknak nem kell több utazásnyi költséggel számolniuk.

A Kontinentális Kupa 2020. október 16-18 között, a korábbi második kör szokásos időpontjában kezdődik kétcsoportos, selejtezőnek tekinthető első körrel. Az A csoportban az izlandi Akureyriben a litván Kaunas, a spanyol Barca Hockey, a házigazda Skautafelag Akureyrar, és az izraeli HC Bat Yam találkoznak, míg a B csoportban a bolgár fővárosban, Szófiában a szerb Crvena Zvezda, a horvát Mladost Zagreb, a török Buz Beykoz Istanbul, és a házigazda Irbis-Skate Sofia küzdenek meg a továbbjutásért.

A csoportokból két-két továbbjutó is lesz, akik egyesével csatlakoznak a négy egyelőre háromcsapatos második körös csoporthoz. A második kört, vagyis az idei elnevezés szerint Csoportkört november 13-15 között rendezik. Az FTC-Telekom az első, C csoportba kapott besorolást, és a franciaországi Amiens-be utazik. A Fradi itt találkozik majd a házigazda Gothiques mellett a kazah Irtis Pavlodarral, valamint a B csoport második helyezettjével. Minden csoportból az első helyezett csapat jut tovább a 2021 januári négyes döntőbe.

A teljes csoportbeosztás megtalálható az IIHF hivatalos honlapján, IDE kattintva.

Férfi jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa, Csoportkör

C csoport
2020. november 13-15, Amiens, Franciaország:


Amiens Gothiques (francia)
Irtis Pavlodar (kazah)
FTC-Telekom
A selejtező B csoportjának 2. helyezettje

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin