2019. szeptember 22.
Negyedszer a héten: a Brassót fogadjuk Pesterzsébeten
Férfi hokisaink számára a hétnek még nincs vége, hiszen újabb mérkőzésre készülnek, a Brassó lesz az ellenfél.

Nem akármilyen egy héten van túl az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata. Alighogy szeptember 13-án elrajtoltak a bajnokságban, egy nagyon sűrű menetrendet követve, már az ötödik bajnokijukat fogják játszani, mindezt úgy, hogy a csapat hibátlan mérleggel áll a tabella első helyén, egy ponttal megelőzve a tavalyi döntős ellenfelünket, a Csíkszeredát.

A Gyergyó ellen, hazai pályán egy 3-1-es győzelemmel adtuk meg az alaphangot egy nem szokványos hétnek. Hétfőn, a szezon első Hokiderbijén az Újpestet hosszabbításban 6-5-re, szerdán a Vasast mindennemű nehézség nélkül 6-1-re, pénteken a Fehérvári Titánokat ugyancsak könnyedén 5-0-ra verte a Fradi.

A hétnek még nincs vége, hiszen jön az újabb összecsapás: ezúttal a Brassó látogat a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Az erdélyi klub a Vasas elleni 4-1-es győzelemmel kezdte meg a szereplést az Erste Liga idei kiírásában. Majd a Csíkszereda otthonában léptek pályára, ahol 3-3-as rendes játékidő után büntetőkkel kaptak ki. Ezt követte ismét egy Vasas elleni összecsapás, ezúttal Káposztásmegyeren, ahol a hazaiak nem adták magukat, hatalmas meglepetésre 4-3-mal otthon tartották a három pontot, megszerezve idei első győzelmüket. Nem mondható tehát, hogy különösebben jó formában érkezne a Corona Pesterzsébetre.

A tavalyi szezon alapszakaszát a Fradi és a Csíkszereda mögött, a harmadik helyen zárta a Brassó, így a felsőházban folytatta a szereplést, ahol nyolc meccsen csupán három győzelmet tudott felmutatni az öt vereség ellenében, és a felsőház utolsó, ötödik helyén zárt. Miután az előrébb végző csapatok mind választottak maguknak ellenfelet a playoffra, a brassóiaknak a Csíkszereda maradt. A Sportklub váratlanul magabiztosan, 4-0-val lépett tovább, így a korábbi FTC-edzőnek, Greg Lindqvistnek nem volt maradása, Julius Pénzes váltotta a kispadon. Az edzőváltás olyannyira jól sült el, hogy a szezon során sokat szenvedő csapat a román pontvadászat elődöntőjében megnyerte a Csíkszereda elleni párharcot, majd a fináléban a kevésbé megterhelő idényt futó Galatit is sikerült legyűrni, így ők végeztek a bajnokság élén.

A nyáron nem unatkoztak a klub vezetői, hiszen időközben a válogatott vezetésével is megbízták Pénzest, akivel ennek ellenére is sikerült meghosszabbítani a szerződését. Átigazolási fronton sem volt nyugta a csapatnak, alaposan átszerveződött a keret. Az EBEL-es Fehérvárt is megjárt, az USA-ban és Olaszországban is légióskodó Mihály Árpád visszavonult, Cody Carlson az Újpesthez, Jereme Tendler pedig a Gyergyóhoz szerződött. Érkezőkből sem volt hiány. Nem kevesebb, mint kilenc új igazolást jelentettek be a nyári transzferidőszakban, köztük a Dunaújvárosi Acélbikáktól Szabó Dávidot.

A két gárda 2012 óta méri össze erejét a ligában, azóta 44 alkalommal futottak össze. A mérleg: 19 Fradi-siker mellett az erdélyiek 25 alkalommal örülhettek jobban. A két csapat legutóbb Brassóban, a felsőházban találkozott. Akkor a házigazda ünnepelhetett, hiszen 4-1-re tudta legyőzni a későbbi Erste Liga-győztest, igaz, Fodor Szabolcs együttese akkor már megnyerte a középszakaszt, és tét nélkül utazott utolsó nem rájátszásbeli erdélyi túrájára. Ellenben, mikor a Ferencváros legutóbb Pesterzsébeten fogadta a brassóiakat, nem volt okuk örömre a vendégeknek, hiszen Pavuk, Nagy Gergő, Rafaj góljainak, valamint Switzer duplájának köszönhetően sikerült otthon tartani a három pontot.

A héten már a negyedik, összességében az ötödik mérkőzésére készül Fodor Szabolcs gárdája, egy alaposan átszerveződött Brassó ellen. Reméljük, hogy úgy zárjuk ezt a hetet, ahogy hétfőn Újpesten elkezdtük: győzelemmel!

A mérkőzésre még online elővételben ITT, valamint a helyszínen is kaphatóak belépők. A Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztára egy órával kezdés előtt, 17.00-kor nyit.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 5. forduló
FTC-Telekom – Corona Brassó
2019. szeptember 22., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

Derbivel folytatjuk a Magyar Kupában

Az MJSZ kisorsolta a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait.

Brassóban kezdi erdélyi túráját az FTC-Telekom csapata

Magyar bajnok hokisaink először utaztak idén Erdélybe, ahol legelsőként a Corona Brassóval csapnak össze.

Vereség a visszavágón, de továbbjutás a Magyar Kupában

Visszavágott a FEHA19 csapata, de ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin