2019. szeptember 22.
Negyedszer a héten: a Brassót fogadjuk Pesterzsébeten
Férfi hokisaink számára a hétnek még nincs vége, hiszen újabb mérkőzésre készülnek, a Brassó lesz az ellenfél.

Nem akármilyen egy héten van túl az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata. Alighogy szeptember 13-án elrajtoltak a bajnokságban, egy nagyon sűrű menetrendet követve, már az ötödik bajnokijukat fogják játszani, mindezt úgy, hogy a csapat hibátlan mérleggel áll a tabella első helyén, egy ponttal megelőzve a tavalyi döntős ellenfelünket, a Csíkszeredát.

A Gyergyó ellen, hazai pályán egy 3-1-es győzelemmel adtuk meg az alaphangot egy nem szokványos hétnek. Hétfőn, a szezon első Hokiderbijén az Újpestet hosszabbításban 6-5-re, szerdán a Vasast mindennemű nehézség nélkül 6-1-re, pénteken a Fehérvári Titánokat ugyancsak könnyedén 5-0-ra verte a Fradi.

A hétnek még nincs vége, hiszen jön az újabb összecsapás: ezúttal a Brassó látogat a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Az erdélyi klub a Vasas elleni 4-1-es győzelemmel kezdte meg a szereplést az Erste Liga idei kiírásában. Majd a Csíkszereda otthonában léptek pályára, ahol 3-3-as rendes játékidő után büntetőkkel kaptak ki. Ezt követte ismét egy Vasas elleni összecsapás, ezúttal Káposztásmegyeren, ahol a hazaiak nem adták magukat, hatalmas meglepetésre 4-3-mal otthon tartották a három pontot, megszerezve idei első győzelmüket. Nem mondható tehát, hogy különösebben jó formában érkezne a Corona Pesterzsébetre.

A tavalyi szezon alapszakaszát a Fradi és a Csíkszereda mögött, a harmadik helyen zárta a Brassó, így a felsőházban folytatta a szereplést, ahol nyolc meccsen csupán három győzelmet tudott felmutatni az öt vereség ellenében, és a felsőház utolsó, ötödik helyén zárt. Miután az előrébb végző csapatok mind választottak maguknak ellenfelet a playoffra, a brassóiaknak a Csíkszereda maradt. A Sportklub váratlanul magabiztosan, 4-0-val lépett tovább, így a korábbi FTC-edzőnek, Greg Lindqvistnek nem volt maradása, Julius Pénzes váltotta a kispadon. Az edzőváltás olyannyira jól sült el, hogy a szezon során sokat szenvedő csapat a román pontvadászat elődöntőjében megnyerte a Csíkszereda elleni párharcot, majd a fináléban a kevésbé megterhelő idényt futó Galatit is sikerült legyűrni, így ők végeztek a bajnokság élén.

A nyáron nem unatkoztak a klub vezetői, hiszen időközben a válogatott vezetésével is megbízták Pénzest, akivel ennek ellenére is sikerült meghosszabbítani a szerződését. Átigazolási fronton sem volt nyugta a csapatnak, alaposan átszerveződött a keret. Az EBEL-es Fehérvárt is megjárt, az USA-ban és Olaszországban is légióskodó Mihály Árpád visszavonult, Cody Carlson az Újpesthez, Jereme Tendler pedig a Gyergyóhoz szerződött. Érkezőkből sem volt hiány. Nem kevesebb, mint kilenc új igazolást jelentettek be a nyári transzferidőszakban, köztük a Dunaújvárosi Acélbikáktól Szabó Dávidot.

A két gárda 2012 óta méri össze erejét a ligában, azóta 44 alkalommal futottak össze. A mérleg: 19 Fradi-siker mellett az erdélyiek 25 alkalommal örülhettek jobban. A két csapat legutóbb Brassóban, a felsőházban találkozott. Akkor a házigazda ünnepelhetett, hiszen 4-1-re tudta legyőzni a későbbi Erste Liga-győztest, igaz, Fodor Szabolcs együttese akkor már megnyerte a középszakaszt, és tét nélkül utazott utolsó nem rájátszásbeli erdélyi túrájára. Ellenben, mikor a Ferencváros legutóbb Pesterzsébeten fogadta a brassóiakat, nem volt okuk örömre a vendégeknek, hiszen Pavuk, Nagy Gergő, Rafaj góljainak, valamint Switzer duplájának köszönhetően sikerült otthon tartani a három pontot.

A héten már a negyedik, összességében az ötödik mérkőzésére készül Fodor Szabolcs gárdája, egy alaposan átszerveződött Brassó ellen. Reméljük, hogy úgy zárjuk ezt a hetet, ahogy hétfőn Újpesten elkezdtük: győzelemmel!

A mérkőzésre még online elővételben ITT, valamint a helyszínen is kaphatóak belépők. A Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztára egy órával kezdés előtt, 17.00-kor nyit.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 5. forduló
FTC-Telekom – Corona Brassó
2019. szeptember 22., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin