2021. május 27.
Ponterős kanadai támadót igazoltunk
Zsinórban háromszoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk Brassóból igazolt rendkívül eredményes szélsőt.

A magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító Erste Ligás férfi jégkorongcsapatunk szakmai stábja továbbra is rendületlenül dolgozik a játékoskeret kialakításán a 2021/22-es idényre. A nyári alapozó munkát már javában végző csapat korábban bejelentette, hogy két finn légiósa, a Fradi.hu-nak bővebb interjút is adó házi pontkirály Rasmus Kulmala és Lauri Kärmeniemi is meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését. Nem sokkal később háromfősre nőtt a finn légióskontingens, ugyanis a szakosztály szerződést kötött a finn másodvonalból érkező 32 éves centerrel, Juhani Tamminennel, aki elmondása szerint már nagyon várja a Ferencvárossal való közös munkát.

Az első erősítés után nem sokkal megvan az FTC-Telekom második új igazolása is az előttünk álló szezonra, ugyanis

a szakosztály egyéves szerződést írt alá az elmúlt két szezont az Erste Ligás rivális Corona Brassónál töltő 28 éves kanadai szélsővel, Cody Fowlie-val.

Cody Fowlie 1992. november 5-én született a kanadai Alberta tartományban fekvő Airdrie városában. A 183 centiméter magas, 88 kilogrammos szélső szülővárosa csapata, az Airdrie Lightning utánpótlásában mutatkozott be, a 2009-10-es idényben pedig az UFA Bisons U18-as csapata mellett, amellyel 35 meccsen 45 pontig jutott, az albertai juniorligában is kipróbálta magát két meccs erejéig. 2010-ben az Egyesült Államokba, a WHL-ben szereplő Everett Silvertrips együtteséhez igazolt, amelynél két teljes és egy csonka idényt töltött el. Az első két szezonban bejutottak a rájátszásba is, 2011/12-ben 72 alapszakasz-meccsen 40 pontot termelt. A 2012/13-as szezon nagy részét egy néhány meccses kisebb ligás kitérő után a szintén WHL-es kanadai Kelowna Rockets színeiben töltötte, ahol az alapszakaszban 59 meccsen 40 pontot szerzett, ehhez a rájátszás 11 meccsén még négyet tett hozzá. 2013 és 2018 között a kanadai egyetemi és főiskolás ligában szereplő University of Regina játékosa volt, és minden évében szépen termelte a pontokat, utolsó idényében 28 meccsen 25 pont volt a mérlege. A 2017/18-as idény második felét és a következő szezont már az ECHL-ben, az USA-beli Jacksonville IceMennél töltötte, első évében 21 meccsen 14 pont, a második, teljes szezonban az alapszakaszban 71 meccsen 42 pont, a rájátszásban pedig 6 meccsen 1 ponttal zárt. 2019-ben igazolt Európába, az Erste Ligában szereplő riválisunkhoz, a Corona Brassóhoz, ahol két remek idényt töltött el. 2019/20-ban az alap- és középszakaszban pont per meccs fölé jutott, 43 meccsen 54 pontot szerzett, ehhez a rájátszás hét meccsén nyolc pontot tett hozzá, míg a román ligában 21 meccsen 38 pontig jutott. A brassói együttes legeredményesebb játékosa lett a szezonban, sőt, az egész ligában csak Hugo Turcotte tudott nála egyetlen találattal többet szerezni. A 2020/21-es, a koronavírus-járvány által alaposan felforgatott szezonban 2021 januárjában csatlakozott újra a Farkasokhoz. 15 Erste Liga alapszakasz-meccsen 11 ponttal, míg a rájátszásban 18 meccsen 17 ponttal segítette az egészen a liga döntőjéig menetelő Brassót, a román ligában pedig az alapszakaszban 15 meccsen 22, a rájátszásban pedig 7 meccsen 6 pontot szerzett a sárga-kékek mezében.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala és Lauri Kärmeniemi, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen után Cody Fowlie-val már tíz játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin