2020. május 6.
Az idősebb szlovákok sem jelentettek akadályt
Nagy győzelmek és online edzés – az U10 és az U11 női kézilabdacsapatunkról szóló beszámolóval folytatjuk.

A kézilabdaszezon lezárása miatt a különböző bajnokságokban nem hirdetnek végeredményt, de az utánpótlásban ettől még érdemes amolyan számvetést tartani. Sorozatunk első részében az NB I/B-s küzdelmekről olvashattak, a másodikban a legidősebb utánpótlás-bajnoksággal, az ifivel foglalkoztunk, a harmadikban a serdülők kerültek terítékre, a negyediket az U15-ös együttesünknek szenteltük, legutóbb a Szarka Éva által edzett U12-es, U13-as és U14-es csapat elmúlt évét ismerhették meg, ezúttal pedig az U10 és az U11 következik.

Az U11-eseket ősszel még Őze Beáta edzette, tavaszra azonban Schill-Bene Lilla vette át az irányítást, s ugyancsak Lili nénitől tanulhatnak az U10-esek is. Mindkét csapat hetente háromszor edz, és átlagosan havonta egy hétvégén van forduló a bajnokságokban.

„Ezen felül szoktunk még kupákon részt venni, ha tudunk – tette hozzá a vezetőedző, Schill-Bene Lilla. – A nagyokkal mindig másfél órát töltünk a pályán, a kicsikkel egyszer másfelet, kétszer pedig egyet. Keddenként szoktak a kapusok plusz kapusedzésen részt venni, illetve a nagyoknál péntekenként általában mozgáskoordinációs edzés is szerepel a programban Csillag Levivel.”

A kicsik egyelőre szivacskézilabdával tanulják a sportág alapjait, a tornákon és a bajnokságban 5+1-ben játszanak, a 2009-es születésű korosztály viszont már a normál méretű pályát használja teljes létszámmal. A már sorozatunk korábbi részeiben említett megkötések itt is irányadóak: kötelező mindkét félidő felénél teljes sort cserélni (ha van annyi játékos), és nem lehet hatos falat védekezni.

„Talán szerencsésebb lett volna két csapatot indítani az idősebbeknél is a bajnokságban, mert így több játékidő jutott volna a gyerekeknek, de ez már mindegy. A kicsiknél a gólokat se mindig számolják, csak ha a zsűrinek épp olyan kedve van, és elindítja az eredményjelzőt. Érdekes, vagy az én csapatom állt össze nagyon, vagy az ellenfelek kevésbé, de minden mérkőzésünket nagyon simán nyertük. Debrecenben, a Főnix-kupán ugyanakkor nagyon jó meccseket játszottunk, vagyis van még azért rajtunk kívül is jó csapat…

A (kor) méretkülönbség szemmel látható...

Hivatalos eredmény nem volt, de egy döntetlent leszámítva mindenkit megvertünk – a Kecskemét elleni iksz után egyébként a játékvezető odajött és elnézést kért, amiért két szabályos gólt visszafújt.  Ugyanitt volt még egy érdekes meccs: a Kosice bizonyítottan három idősebb játékossal állt ki (képünk árulkodó méretkülönbséget mutat a játékosok között... - a szerk.), de annyira küzdöttek a lányaink, hogy 15-13-ra legyőzték a szlovákokat!”

Nem is csoda, ha a tréner büszkén mesélte a tapasztaltait. Hozzátette, az U11-esekkel egyelőre csak egy fordulóban vett részt, mióta januárban átvette őket, de ott mindkét meccsüket megnyerték. A gyerekek nagyon szeretnek sportolni és edzeni, ezért a mostani időszakban sem állt le a munka.

„Forgattam nekik videókat, a nappaliban előadtam magam, van gyógytornás rész és köredzés is benne. Mindig kiírom nekik egy hétre előre az edzéstervet, hogy mikor melyik videót kell megcsinálni, és hozzá milyen futómunkát még, heti egyszer pedig skype-on mindenkivel közösen tornázunk. Nagyon értékelik ezt, főleg a kicsik, ők megállás nélkül mondják a magukét, az első húsz percben mindenki egyszerre beszél, aztán kilövöm a mikrofonokat… Mozgunk egy kicsit, hogy nekik mennyit ér, azt nem tudom, de én mindig elfáradok.”

Cikkajánló

Elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa-döntőre

Debrecenben, május 28-án rendezik a Magyar Kupa elődöntőit, másnap pedig a helyosztókat.

Márton Gréta: „Egy percig sem adjuk fel”

Játékosunk a Budaörs elleni második félidőről már elégedetten nyilatkozott.

A fordulás után jött ismét a henger

A szünetben csak néggyel vezettünk, a második félidőben azonban Budaörsön is ragyogóan védekeztünk.

Az idény utolsó idegenbeli találkozója jön

Női kézilabdacsapatunk pénteken este a bent maradást már biztosan kivívó Budaörs vendégeként lép pályára.

“Szívünket, lelkünket kiraktuk, ez meg is látszott”

Janurik Kinga és Simon Petra értékelt a Szombathely húszgólos legyőzése után – VIDEÓ!

Janurik-parádé és húszgólos siker a Savaria Arénában

Kapusunk káprázatosan védett, s bár az első húsz percet nagyon elrontottuk, húsz góllal győztünk így is.

Először játszhatunk Szombathelyen nézők előtt

Szombaton este a bennmaradásért küzdő SZKKA vendégeként érhetjük utol pontszámban az ETO-t.

„Kevesen vagyunk, de lesz ez még jobb is!”

Női kéziseink drámai győzelemmel ünnepelték az FTC 123. születésnapját - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most