2020. május 6.
Az idősebb szlovákok sem jelentettek akadályt
Nagy győzelmek és online edzés – az U10 és az U11 női kézilabdacsapatunkról szóló beszámolóval folytatjuk.

A kézilabdaszezon lezárása miatt a különböző bajnokságokban nem hirdetnek végeredményt, de az utánpótlásban ettől még érdemes amolyan számvetést tartani. Sorozatunk első részében az NB I/B-s küzdelmekről olvashattak, a másodikban a legidősebb utánpótlás-bajnoksággal, az ifivel foglalkoztunk, a harmadikban a serdülők kerültek terítékre, a negyediket az U15-ös együttesünknek szenteltük, legutóbb a Szarka Éva által edzett U12-es, U13-as és U14-es csapat elmúlt évét ismerhették meg, ezúttal pedig az U10 és az U11 következik.

Az U11-eseket ősszel még Őze Beáta edzette, tavaszra azonban Schill-Bene Lilla vette át az irányítást, s ugyancsak Lili nénitől tanulhatnak az U10-esek is. Mindkét csapat hetente háromszor edz, és átlagosan havonta egy hétvégén van forduló a bajnokságokban.

„Ezen felül szoktunk még kupákon részt venni, ha tudunk – tette hozzá a vezetőedző, Schill-Bene Lilla. – A nagyokkal mindig másfél órát töltünk a pályán, a kicsikkel egyszer másfelet, kétszer pedig egyet. Keddenként szoktak a kapusok plusz kapusedzésen részt venni, illetve a nagyoknál péntekenként általában mozgáskoordinációs edzés is szerepel a programban Csillag Levivel.”

A kicsik egyelőre szivacskézilabdával tanulják a sportág alapjait, a tornákon és a bajnokságban 5+1-ben játszanak, a 2009-es születésű korosztály viszont már a normál méretű pályát használja teljes létszámmal. A már sorozatunk korábbi részeiben említett megkötések itt is irányadóak: kötelező mindkét félidő felénél teljes sort cserélni (ha van annyi játékos), és nem lehet hatos falat védekezni.

„Talán szerencsésebb lett volna két csapatot indítani az idősebbeknél is a bajnokságban, mert így több játékidő jutott volna a gyerekeknek, de ez már mindegy. A kicsiknél a gólokat se mindig számolják, csak ha a zsűrinek épp olyan kedve van, és elindítja az eredményjelzőt. Érdekes, vagy az én csapatom állt össze nagyon, vagy az ellenfelek kevésbé, de minden mérkőzésünket nagyon simán nyertük. Debrecenben, a Főnix-kupán ugyanakkor nagyon jó meccseket játszottunk, vagyis van még azért rajtunk kívül is jó csapat…

A (kor) méretkülönbség szemmel látható...

Hivatalos eredmény nem volt, de egy döntetlent leszámítva mindenkit megvertünk – a Kecskemét elleni iksz után egyébként a játékvezető odajött és elnézést kért, amiért két szabályos gólt visszafújt.  Ugyanitt volt még egy érdekes meccs: a Kosice bizonyítottan három idősebb játékossal állt ki (képünk árulkodó méretkülönbséget mutat a játékosok között... - a szerk.), de annyira küzdöttek a lányaink, hogy 15-13-ra legyőzték a szlovákokat!”

Nem is csoda, ha a tréner büszkén mesélte a tapasztaltait. Hozzátette, az U11-esekkel egyelőre csak egy fordulóban vett részt, mióta januárban átvette őket, de ott mindkét meccsüket megnyerték. A gyerekek nagyon szeretnek sportolni és edzeni, ezért a mostani időszakban sem állt le a munka.

„Forgattam nekik videókat, a nappaliban előadtam magam, van gyógytornás rész és köredzés is benne. Mindig kiírom nekik egy hétre előre az edzéstervet, hogy mikor melyik videót kell megcsinálni, és hozzá milyen futómunkát még, heti egyszer pedig skype-on mindenkivel közösen tornázunk. Nagyon értékelik ezt, főleg a kicsik, ők megállás nélkül mondják a magukét, az első húsz percben mindenki egyszerre beszél, aztán kilövöm a mikrofonokat… Mozgunk egy kicsit, hogy nekik mennyit ér, azt nem tudom, de én mindig elfáradok.”

Cikkajánló

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin