2024. január 24.
Tomori: „Nincs még egy ilyen klub!”
Tomori Zsuzsanna számára az a meccs örökké emlékezetes, amelyet a Ferencváros játékosaként élt át.

Nemrégiben jelentettük be, hogy női kézilabdacsapatunk hét meghatározó játékosa szerződést hosszabbított. Szurkolóink azóta sorban megismerhetik sportolóink érzéseit, motivációját az aláírással kapcsolatban, Klujber Katrinról ITT, Márton Grétáról ITT, Emily Bölkről ITT, Dragana Cvijicsről ITT, Angela Malesteinről ITT olvashatnak, most pedig Tomori Zsuzsanna következik.

 

Amikor Tomori Zsuzsanna 2022 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, beköszönő interjújában FINAL4-t, teltházas MVM Dome-ot vizionált, s 2023 júniusában mindez valósággá vált. Az aranyérem akkor nem jött össze, de lesz még esélye a nagy álmot beteljesíteni: Bajnokok Ligáját nyerni a Fradival. Alighanem ez, az ötödik lenne számára a legemlékezetesebb BL-arany.

Mindig, minden kívánságod így teljesül?
Nem bánnám, de inkább lekopogom… Az egyik fő oka az volt a visszatérésemnek, pontosabban, hogy ennyire szerettem volna újra itt játszani, hogy tudtam, különleges lesz, ha a Fradival bejutunk a final fourba. Voltam olyan szerencsés, hogy néhányszor szerepelhettem ott, de ez nem ugyanaz – erre, hogy saját hazámban, a Fradival játszhattam ilyen hangulatú meccseket, örökre emlékezni fogok.

Ha már ez bejött, akkor lehetne még egy kívánságod.
Tudom, hogy nyerjük is meg a sorozatot. Ez az évünk nagyon kaotikusan indult, most meg kissé kezdünk elfogyni, rövid a pad, ha egy-két ember kiesik, már nem tudjuk megfelelően pótolni. Úgy érzem, ebben az idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában van reálisan esélyünk, és nagyon szeretném legalább az egyiket megnyerni, jövőre viszont olyan kerete lesz a Ferencvárosnak, amelyre nyugodt szívvel lehet azt mondani, hogy a négybe jutás a célja. Persze, nem szeretnék előre szaladni túlságosan, de minden poszton minimum két top játékos lesz a keretben, ha nehézség adódik, akkor is lesz alternatíva. Rég vártam már, hogy ilyen erősségű kerete legyen a Fradinak.

A sok egyéniséget viszont csapattá kell gyúrni, és ebben neked is fontos szereped lehet, hiszen láttál már hasonló „öltözőt”.
Az biztos, hogy ez fontos feladat, hiszen láttunk már olyan csapatot, amely úgy sem érte el a célját, hogy minden poszton klasszisok szerepeltek, de bízom benne, hogy a Fradi más közeg. Itt általában gyorsan megérzi mindenki, hogy ehhez a klubhoz kötődés alakul ki, hogy itt nem az a jellemző, hogy felveszem a mezt, kimegyek a pályára, aztán vagy nyerünk, vagy nem. A két szerb játékosunk is hamar megérezte ezt, kötődnek a klubhoz, a szurkolókhoz, és ezt várom az újaktól is.

Igazán szép lenne a Fradival begyűjteni az ötödik Bajnokok Ligája-trófeát…
Amikor annak idején eligazoltam, még nem volt rá lehetőség, hogy ilyen szintű csapat legyen, de nagyon örülök, hogy most ez megadatik, ráadásul úgy, hogy közben a vezetők figyeltek arra, hogy ahol van megfelelő szintű magyar játékos, ott maradjon is. Rengeteget számít nekünk a szurkolók szeretete, nekem is nagyon jólesett, amikor visszakerültem, hogy még a régi mezeimben lévő szurkolókat is láthattam. Ez az egyetlen klub, ahol érzed, hogy bármi van, a szurkolók akkor is megpróbálna kirángatni a gödörből, akkor is, ha lehetetlen helyzetben vagy. Nem mindig jön össze, de mindig reálisan látják a meccset, és próbálnak minket nyomni.

Cikkajánló

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin