2022. február 3.
Ekkor szurkolhatunk a fradistáknak a téli olimpián!
A címvédő férfi 5000 m-es váltó február 11-én kezd.

Bár néhány sportágban már szerdán, illetve csütörtökön megkezdődtek a küzdelmek, hivatalosan február 4-én, pénteken a nyitóünnepséggel rajtol Pekingben a XXIV. Téli Olimpiai Játékok. Ötven év után ismét szoríthatunk a Ferencvárosi Torna Club sportolóiért is – arról, hogy ki volt az utolsó fradista induló ITT olvashatnak bővebben -, ugyanis a rövidpályás gyorskorcsolyázók között ott lesz Kínában az edző és csapatmenedzser, egyben az FTC korcsolya szakosztályának vezetője, Bánhidi Ákos mellett Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és a lányoknál tartalékként Sziliczei-Német Rebeka. A szintén fradista Varnyú Alex is tagja a magyar csapatnak, de ő egyelőre még negatív koronavírus tesztre vár, így nem utazott el Pekingbe.

A magyar csapat több mint egy hete az ötkarikás játékok helyszínén készül a rajtra, ami az ő esetükben szombaton lesz. Ráadásul akár meglehet az első érem is, ugyanis a 2000 méteres vegyes váltó küzdelmeit csak ezen a napon tartják, magyar idő szerint 13.23-kor. Az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat négy állomása közül kettőn is érmet, egy-egy ezüstöt és bronzot nyert ez a váltó. Nagojában Liu Shaoang és Krueger John-Henry, míg Dordrechtben a Liu testvérek voltak a csapat férfi tagjai. Az első váltóverseny előtt jégre lépnek a Liu testvérek és Krueger is az 1000 méteres selejtezőkben, amelynek hétfőn rendezik a negyed- és elődöntőit, illetve a fináléját. Érdemes megjegyezni, hogy a táv világbajnoka, Liu Shaolin, az ezüstérmes pedig a testvére, Shaoang, míg Krueger John-Henry ezen a távon nyerte pályafutása első nemzetközi érmét magyar színekben, egy ezüstöt a gdanski Európa-bajnokságon 2021-ben. Ezek alapján akár mindhárman is éremesélyesek lehetnek.

Február 9-én, szerdán 12 órától következik a leghosszabb egyéni versenyszám, az 1500 méter. A férfiaknál ezt szintén egy nap alatt rendezik meg. A mieinknél a Liu testvéreknek egy-egy Európa-bajnoki címe van erről a távról, hiszen míg Liu Shaolin 2019-ben Dordrechtben, addig Shaoang 2020-ban, Debrecenben állhatott fel a dobogó tetejére.

Újabb két nappal később az 500 méteres versenyszám selejtezői jönnek, illetve a címvédő 5000 méteres férfi váltónk is bemutatkozik, de Pjongcsanghoz képest annyi különbséggel, hogy ezúttal a Liu testvérek mellett valószínűleg Krueger John-Henry és a fiatal Nógrádi Bence szerepelhet majd a csapatban. Jó jel lehet a váltónak, hogy a Világkupa-sorozat mind a négy állomásán érmet nyert a csapat. A szám döntőjét február 16-án, szerdán rendezik, remélhetőleg a magyarok részvételével.

Amennyiben a mieink sikeresen szerepelnek az 500 méteres előfutamokon, akkor február 13-án, vasárnap küzdhetnek meg az érmekért. A szám aktuális, 2021-es világbajnoka Liu Shaoang, de testvére 2016-ban, Szöulban szintén aranyérmes volt 500 méteren, illetve mindketten egy-egy Eb-arannyal is büszkélkedhetnek a legrövidebb távon.

A fradi.hu-n minden versenynapon jelentkezünk az aktuális nap részletes, magyar idő szerinti bontásával, illetve az eredményeivel. A rövidpályás gyorskorcsolyázók teljes olimpiai programját ITT böngészheti.

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓINK OLIMPIAI PROGRAMJA NAPI BONTÁSBAN
FEBRUÁR 5., SZOMBAT
Rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 1000 m selejtező (Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is továbbjutott)
Rövid pályás gyorskorcsolya; vegyes váltó (Magyarország bronzérmet nyert)

FEBRUÁR 7., HÉTFŐ
Rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 1000 méter, döntő: Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejutott a döntőbe, utóbbi bronzérmes lett.

FEBRUÁR 9., SZERDA
12.00: rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 1500 m döntő (Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang)

FEBRUÁR 11., PÉNTEK
12.18: rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 500 m selejtező (Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang)
13.04: rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 5000 m váltó, elődöntő (Magyarország)

FEBRUÁR 13., VASÁRNAP
12.00: rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 500 m döntő (Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang)

FEBRUÁR 16., SZERDA
13.32: rövid pályás gyorskorcsolya; férfi 5000 m váltó döntő (Magyarország)

Cikkajánló

Hat aranyérem a BudaSkate Kupán

Sikeresen szerepeltek fiatal korcsolyázóink.

Hét összetett érem a Tisza Kupáról

Fiatal short trackeseink remekül szerepeltek a szezon utolsó hazai versenyén.

Műkorcsolya: párosunk negyedik lett a vb-n!

Maria Pavlova és Szviacsenko Alekszei két helyet javított a vb csütörtöki napján.

Elnöki Elismerő Oklevelet kapott gyorskorcsolyázónk

Junior világbajnok gyorskorcsolyázónkat, Végi Diána Laurát díjaztuk.

Tökéletes rövid program a kanadai vb-n

A Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei párosa remekelt.

Tánc és ének az öltözőben a történelmi vb-arany előtt

A short trackes Végi Diána Laura is tagja volt a junior világbajnokságon aranyérmes váltónak - VIDEÓ!

Kezdődik a Műkorcsolya és Jégtánc világbajnokság

Az FTC műkorcsolyázói két szakágban is képviselik Magyarországot a montreáli vb-n.

Short track vb: versenyzőnk harmadik lett a B-döntőben

Sziliczei-Német Rebeka a pénteki remeklése után szombaton is jól versenyzett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin