2021. augusztus 20.
Női BL: Vllaznia - FTC-Telekom 0-0, büntetőkkel 3-1
Minden helyzet kimaradt, az albánok sokkal higgadtabbak voltak a büntetőpárbajban, búcsúztunk a BL-től.

Köszönjük figyelmüket!

A Vllaznia 3-1-re megnyerte a büntetőpárbajt, és továbbjutott az UEFA Női Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé, a Ferencváros búcsúzott.

Büntetőpárbaj

Szabó Viktória jön, ha kihagyja, vége... Gyengén veszi célba a bal alsót, Buhlgas hárít. 

Berisha áll oda az albánoktól, nagy erővel a kapu jobb oldalába vágja. 3-1

Pusztai kezdi a harmadik kört, fölévágja... 2-1

Az albánoknál is a kapitány jön, Franja, és Bednarral ellentétes oldalra a bal alsóba helyez. 2-1

Mosdóczi következik, ő gyakori büntetőlövő, ezúttal is kapitányhoz méltó magabiztossággal lő a jobb alsóba, Buhlgas állva marad! 1-1

Gjini áll oda az albánoktól, higgadtan a bal alsóba, egy kör után vezet a Vllaznia. 1-0

Mi kezdjük a párbajt. Vágó az első lövőnk, gyengén a jobb alsó felé, Buhlgas megfogja. 0-0

A csapatkapitányok térfelet és kezdőt választanak. Arra a kapura rúgnak a csapatok, amire az edzésen is gyakoroltunk...

Véget ért a hosszabbítás. Büntetők döntenek a továbbjutásról...

Hosszabbítás, 2. félidő

122. perc: Életveszélyes helyről jut szabadrúgáshoz a Vllaznia 25 méterre a kaputól. Doci végzi el, mellé.

Két perc a ráadás.

120. perc: Egy kipattanót Németh Diána tesz középről, 16-ról kapura, James Buhlgas nagyot véd.

119. perc: Cserél a Vllaznia, Zarka helyére Ramadani érkezik.

118. perc: A szögletet követően kavarodás alakul ki, végül Szabó Viktória íveli vissza balról középre a labdát, Vágó mellé csúsztat.

117. perc: Nagy Viktória indul meg a jobb oldalon, Tidder szereli, szöglet.

117. perc: Vágó tör be a tizenhatoson belülre, ígéretesen keverget, de végül nem tud túljutni a védőkön, leteszi lövésre, Lukas távolról mellé tüzel.

116. perc: Zlidnis kap egyet a felezővonalnál, lennmarad, de szerencsére segítség nélkül tudja folytatni a játékot.

111. perc: Kifejelik a beívelt szabadrúgást, Németh Diána jobbról visszaemeli, az egyik albán védő ütközik a tizenhatos előterében, és lennmarad. Újabb ápolás, természetesen ismét a pályán...

110. perc: Szabadrúgáshoz jutunk az albán térfél közepén, Vágó áll oda.

109. perc: Doci keverget megint elöl, életveszélyesen fordulna kapura, Lukas óriásit ment.

108. perc: Cserélünk, Ivanusát Nagypál Fatima váltja.

107. perc: Szöglethez jut a Vllaznia, Tidder egyedül emelkedik, szerencsére jócskán fölé fejel.

Elkezdődött a hosszabbítás második félideje.

Véget ért a hosszabbítás első félideje.

Hosszabbítás, 1. félidő

105. perc: Nagy Viktória kap üresen hatalmas labdát, már csak a kapus áll vele szemben, de megint les...

104. perc: Szabadrúgást kapunk az albán térfél közepéről, Vágó íveli be lágyan, a berobbanó Zlidnis nagyon kevéssel csúsztatott a bal alsó mellé.

103. perc: Szöglethez jut a Vllaznia, a beadás után elképesztő kavarodás alakul ki, ketten is hősiesen blokkolnak a mieink közül, majd Doci lőtt éles szögből kisodródva jócskán mellé-fölé.

101. perc: Doci indul meg egy kontrával, négy védő vele szemben. Blokkoljuk a lövését, de visszakerül hozzá, egyet igazít és újra tüzel, kevéssel, de szerencsére fölé.

99. perc: Megint lennmarad egy albán játékos ezúttal a saját tizenhatosán belül, megint a pályán kezdik el ápolni... A Vllaznia játékosai vélhetően örülnének egy tizenegyespárbajnak... 

98. perc: Pusztai megy el szépen a bal oldalon, betör a tizenhatoson belülre, a beadását szögletre mentik. A szöglet után Németh szerzi meg a lecsorgót, lövését blokkolják.

97. perc: Ivanusa iramodik meg a jobb oldalon a szabadrúgás után, szögletet harcol ki. A sarokrúgást kifejelik.

96. perc: Doci rúgja fel Ivanusát a felezővonalnál, sárga lapot kap érte.

93. perc: Vágó indul meg középen több védő szorításában, remekül indítja Nagy Viktóriát, aki egyedül törhetne kapura, de les miatt megállítják.

91. perc: A meccs helyzete... Pusztai teljesen egyedül tör kapura, a döntő pillanatban azonban utolérik, és szögletre mentenek. A szöglet lecsorog egy védő fejéről, a kippatanót fölé lőjük.

Elkezdődött a hosszabbítás első félideje!

Érezhető, hogy a miénk a jobb, képzettebb csapat, de nem törtük fel az albánok ellenállását, akik elkezdték elhinni, hogy lehet keresnivalójuk. Elképesztő izgalmak várhatóak a következő kétszer 15 percben...

Véget ért a második félidő, hosszabbítás következik...

2. félidő

90. perc: Nagy Viktória tör be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, úgy fest, megveri a védőjét, aki azonban becsúszva blokkol.

88. perc: Rendkívül veszélyes helyen jut szabadrúgáshoz a Vllaznia, 25 méterre a kapunktól, majdnem középről. Doci áll a labda mögé, jól tekeri el, de szerencsére elkerüli a jobb alsó sarkot, a játékvezető szerint viszont megpattant, így szöglet következik. A sarokrúgás szerencsére nem veszélyes.

82. perc: az albánok támadója görcsöt kap a szögletzászlónál, a játékvezető beengedi az orvosi stábot, majd a pályán kezdik el ápolni... Súlyos percek mennek el a mérkőzésből.

Ahogy telik az idő, úgy válik egyre nehezebbé a mérkőzés. Ellenfelünk elképesztő elánnal küzd, olyannyira, hogy az elmúlt percekben mi kényszerülünk visszaállni és kontrázni.

76. perc: Zlidnis visszatérne az ápolás után, a játékvezető nem engedi pályára még, így kihasználva az emberhátrányunkat Krasniqi kilép egy hosszú indítással. Szabó Viktória utoléri és bravúros becsúszással szereli.

75. perc: Cserél a Vllaznia is, Lufo helyére Ilrja Zarka érkezik.

72. perc: Egy beadást Bednar öklöz ki, majd összeütközik ellenfelével és a menteni igyekvő Zlidnisszel. Szabadrúgás következik kifelé, ám észt védőnk lennmarad, ápolni kell.

69. perc: Újabb csere, Csányi Diánát Németh Diána váltotta.

68. perc: Végre valami! Fenyvesi szerez labdát az ellenfél tizenhatosa előtt és tüzel, sajnos kevéssel mellé.

Az elmúlt percekben sajnos hagytuk feljönni az albánokat, vissza kellene venni az irányítást.

61. perc: Albán szöglet után Doci szedi össze a labdát a hosszú oldalon, és már lőne, Fenyvesi érkezik messziről blokkolni.

59. perc: Dörnyei Balázs cserél: Betsy Brandon helyére Nagy Viktória érkezik a pályára.

55. perc: Maradnak támadásban az albánok, Lufo jut egy blokk után lövéshez, de nem találja el, Bednar könnyedén összeszedi.

54. perc: Életveszélyes pillanatok... Doci szerzett labdát a térfelünkön, a tizenhatos bal sarkáig cselezte magát, majd beadni próbált, ami azonban lecsúszott a lábáról, és a kapunk bal sarka felé hullott, Bednar óriásit védett.

Hat perc eltelt már a második játékrészből, indokolatlanul idegesen játszunk. Zömében a mieink támadnak, de az albánok játékában folyamatosan benne van az életveszélyes kontra.

Nem történt csere egyik oldalon sem a szünetben.

Elkezdődött a második félidő!

A hivatalos statisztika szerint 4-3 a kapu felé tartó lövések száma a Vllaznia javára, de csak a mieink találták el a kaput az első félidőben.

Véget ért az első félidő. Az állás 0-0, de az első perceket leszámítva végig a Ferencváros dominált.

1. félidő

Egy perc a ráadás az első félidő végén.

43. perc: Pusztai indul meg egy támadó térfeles labdaszerzés után, majd első ránézésre remekül indítja Vágót, aki mire már a kapust is elfekteti, addigra már emelkedik az asszisztens zászlaja - les...

42. perc: Újabb remek ferencvárosi akció, előbb Szabó beadását fejelték ki, a túloldalon Ivanusa még összeszedte, és egy Brandonnal való összjáték után kapura tette, a védőknek épphogy sikerült kivágniuk.

37. perc: Csányival szemben szabálytalankodtak 22 méterre a kaputól a bal oldalon, ismét Vágó végzi el a szabadrúgást. Ezúttal a beadást választja, James Buhlgas azonban megelőzi a berobbanó ferencvárosi játékosokat.

35. perc: Vágó és Szabó szép összjátéka után utóbbi indult meg a bal oldalon ismét, ezúttal lapos beadást választott, amit Tidder kivágott. 

32. perc: Ismét ígéretes akciót vezetünk, Szabó Viktória üresen ment el a balszélen, beadása azonban elszállt a társak felett, és összeszedték a védők.

28. perc: A szabadrúgást Vágó végezte el kísértetiesen hasonló helyről, mint a Sosnowiec elleni gólja előtt, ezúttal az albán sorfal hárított.

27. perc: Pusztai szerzett labdát a felezővonalnál, megiramodott vele a kapu felé, a tizenhatos előterében csúnyán felrúgták. Veszélyes helyről lőhetünk szabadrúgást, az elkövető, Franja pedig sárga lapot kapott. 

25. perc: Vágó indult meg a jobb oldalon, befelé cselezte magát, majd rá jellemző módon jobbról ballal célba vette a kaput, James Buhlgas szépen védett.

22. perc: Ez meleg volt... Labdát vesztettünk a saját térfelünkön, Doci megindult vele, egy csellel betört a tizenhatosra, végül Zlidnis érkezett és szerelt becsúszva parádésan.

21. perc: Mosdóczi iramodott meg egy labdaszerzés után a jobb szélen, végigszáguldott a pályán, majd egy kényszerítő után betört a tizenhatoson belülre, az utolsó pillanatban szerelték.

Fordult a kocka, a Vllaznia teljesen visszaállt védekezni, egyedül Lufo próbál elöl centerként veszélyt teremteni. Lényegében felállt védelmet kell megpróbálnunk áttörni.

14. perc: Szabadrúgáshoz jutunk az albán térfél közepén, Szabó íveli kapu elé, a védők szögletre fejelik, a sarokrúgás pedig sajnos nem veszélyes.

11. perc: Egy beívelt labdát bokszolt ki Bednar, majd ütközött Lufóval, mindkét játékos lenn maradt, a játékvezető némileg érthetetlenül továbbengedte a játékot, a lövés végül mellé ment.

10. perc: Ez nagy helyzet volt! Fenyvesi jobb oldali beadását kifejelték, ám az egyik albán játékos elvétette, Csányi csapott le rá, és 18 méterről célba vette a bal felsőt, a lécet találta telibe.

9. perc: Lukas bal oldali bedobására Vágó remekül indult el a védők mögé, hintába ültette az egyik védőt, a másik viszont odaért és szerelte.

Ahogy az várható volt, a hazai csapat búcsúja után erre a mérkőzésre már nem volt akkora érdeklődés, de mintegy 100 néző így is összejött, köztük lengyelországi fradisták. A mieink cserejátékosai továbbra is elképesztő elánnal biztatják a pályán lévő társakat.

6. perc: Végre megnyugodtunk és kijöttünk a szorításból: előbb már csak az utolsó passz hiányzott, hogy Vágó egyedül törhessen kapura, majd a balszélen megiramodó Pusztait szerelték az utolsó pillanatban.

Az albánok kezdték aktívabban a mérkőzést, megpróbálják agresszív letámadással meglepni a mieinket. Egyelőre zömében a Ferencváros térfelén zajlik a játék, de a védekezésünk a keddihez hasonlóan stabil.

3. perc: A Vllazniáé az első veszélyesebb lövés, Doci eresztett meg egy löketet a tizenhatoson kívülről, szerencsére jócskán mellétrafált.

A mérkőzés előtt

Elkezdődött a mérkőzés!

Érkeznek a csapatok a pályára, pillanatokon belül kezdődik a találkozó! 

Ahogy arról lentebb is írtunk, a selejtező bajnoki ágán három kiemelt csapat, a cseh Sparta Praha, a svéd Häcken is a dán Koge várja a tizenegy első körös minitorna döntőinek győzteseit. A mi meccsünk az egyetlen, amit a mai napon rendeznek, a bajnoki ág többi találkozója szombaton lesz.

Zajlik a bemelegítés, már csak bő 40 percet kell várni a kezdő sípszóig.

Megvannak a kezdőcsapatok! Dörnyei Balázs ugyanazt a csapatot küldi csatába, tehát a Bednar – Mosdóczi, Zlidnis, Lukas – Ivanusa, Fenyvesi, Brandon, Csányi, Szabó V. – Vágó, Pusztai tizeneggyel kezdünk.

Csapatunk már megérkezett a Stadion Ludowyba, hamarosan kezdődik a bemelegítés.

Vezetőedzőnk mérkőzéssel kapcsolatos várakozásai ITT OLVASHATÓAK EL.

Csapatunk a Sosnowiec elleni keddi győzelem után szerdán egy másik pályán, majd csütörtökön, a második meccs előtti napon már újra a találkozó helyszínén, a 7500 férőhelyes Stadion Ludowyban edzett. A csütörtöki tréningen a FradiMédia stábja is forgatott, és válogatott középpályásunkat, Pusztai Sárát is megkérdezték a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

A győzelem azért is lenne rendkívül értékes, mert bátran nevezhetnénk történelminek. A Ferencváros női együttese ugyanis bár 2015-ben, 2016-ban, 2019-ben és 2020-ban is próbálkozott, még soha nem sikerült továbbjutnia az első körből (2020 kivételével mindig négycsapatos minitornát rendeztek a selejtezőben, tavaly viszont egymeccses párharcon veszítettünk a szlovén Pomurje ellen). A Fradi így Európa legjobb 32 női csapata közé kerülhetne.

Az FTC-Telekom amennyiben megnyeri a mai találkozót, úgy a minitorna győzteseként továbbjut az első selejtezőkörből, és csatlakozik a bajnoki ág második selejtezőkörének mezőnyéhez, ahol már ott várakozik az európai rangsor 5-7. legerősebb bajnokságának bajnokaként a cseh Sparta Praha, a svéd Häcken valamint a dán Koge. A másik tíz bajnoki ágas minitorna döntőjét szombaton rendezik, így szombat késő este derül ki annak a 13 csapatnak a teljes névsora, amelyikből ellenfelet kaphatunk a vasárnapi sorsoláson. A második körben a bajnoki ágon összesen hét oda-visszavágós párharcot rendeznek szeptember elején, a párharcok győztesei pedig bejutnak az UEFA Női Bajnokok Ligája 16 csapatos, csoportkörös főtáblájára.

Mai ellenfelünk, az albán bajnok Vllaznia az elmúlt években egyeduralkodó az albán női mezőnyben, sőt, a BL főtábláján is járt már. A csapatról ITT ÍRTUNK RÉSZLETESEBBEN.

A Ferencváros a 11. csoportba kapott besorolást, amely az egyetlen háromcsapatos selejtezőcsoport volt. Az albán bajnok Vllaznia kiemeltként erőnyerő volt az elődöntőben, így a Fradi a házigazda lengyel bajnok Czarni Sosnowieccel csapott össze a minitorna döntőbe jutásáért. Dörnyei Balázs együttese remek mérkőzésen 2-1-es győzelmet aratott kedden, a mérkőzés utáni videós beszámolóban pedig a bombagólt szerző Fenyvesi Evelin beszélt az átéltekről:

Magyar bajnok női labdarúgócsapatunk 20.00-kor a lengyelországi Sosnowiecben található Stadion Ludowyban megkezdi második mérkőzését az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtező minitornájának első mérkőzésén az albán bajnok Vllaznia ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi szövetség a 2021/22-es idényre alapjaiban változtatta meg a legrangosabb női kupasorozat lebonyolítási rendszerét, amelynek részleteiről a selejtező sorsolásával egy időben írtunk. Az a cikk IDE KATTINTVA olvasható el újra.

Köszöntjük olvasóinkat!

Női labdarúgás, UEFA Női Bajnokok Ligája, selejtező minitorna, 2. mérkőzés
Stadion Ludowy, Sosnowiec, Lengyelország, 20.00
KF Vllaznia - FTC-Telekom 0-0 (0-0, 0-0, 0-0 - h.u.)
KF Vllaznia:
James Buhlgas - Misini, Gjini, Tidder, Maliqi – Franja, Krasniqi, Berisha, Curraj – Doci, Lufo (Zarka, 75., Ramadani, 119.). Vezetőedző: Nikolin Leka. 
FTC-Telekom:
 Bednar – Mosdóczi, Zlidnis, Lukas – Ivanusa (Nagypál, 108.), Fenyvesi, Brandon (Nagy V., 59.), Csányi (Németh, 69.), Szabó V. – Vágó, Pusztai. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gólszerzők: 
Sárga lap: Franja (28.), Doci (96.)

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin