2020. január 26.
Európa és a Fradi hősei - 9 Fradi-sportoló lett Eb-első
Felejthetetlen hétvége, ami bekerül az FTC-történelemkönyvébe: kilenc Fradi-sportoló is Európa-bajnok lett!

Sportban gazdag hétvége állt előttünk, hiszen szombaton megkezdődött a labdarúgó NB I (nem is akárhogy, 4-0-ra legyőztük a Paksot a nyitányon), pályára léptek a női kéziseink (tíz góllal győzték le a CSM Bucuresti-et), míg a magyar női vízilabda-válogatott három Fradi-játékossal (Kasó Orsolya, Illés Anna, Máté Zsuzsanna) a soraiban lett Európa-bajnoki bronzérmes.

Ezek mellett pedig a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon is taroltunk: szombaton Liu Shaolin Sándor 500 méteren, testvére, Liu Shaoang pedig 1500 méteren versenyzett úgy, hogy senki sem volt jobb nála, mind a ketten aranyérmet szereztek!  

A vasárnap azonban még tudott ennél is szebb lenni!

A gyorskorcsolya Eb 1000 méteres fináléjában Liu Shaolin Sándor végzett az első helyen, ráadásul kettős győzelmet arattak a második helyen befutó Liu Shaoanggal. Ádó aztán az első helyen végzett az egyéni összetettben, ráadásul testvérét előzte meg, és nagyon közel volt még egy aranyérem, ám a négy fradistával felálló, első helyen végző 5000 méteres váltót végül kizárták.

A gyönyörű hétvége azonban itt még nem ért véget! Vasárnap este a Duna Arénában újabb Európa-bajnoki aranyéremért küzdhetett hét Fradi-sportoló: Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Mezei Tamás és Zalánki Gergő.

Mindannyian meghatározó és fontos szereplői voltak az elmúlt hetek menetelésének, a spanyolok elleni fináléban pedig újabb felejthetetlen pillanatokat okoztak - nemcsak a Fradi-szurkolóknak, minden magyarnak! Az Eb legjobbjának teljesen megérdemelten megválasztott Varga Dénes, valamint az egész tornán parádésan játszó Zalánki Gergő két-két, Vámos Márton egy góllal tette hozzá a magáét a mérkőzéshez, amely végül 9-9-es döntetlennel végződött.

Az ötméteresekhez is odaálltak kiválóságaink: Varga és Vámos magabiztosan bevágta, majd jött Zalánki is, akin talán a legnagyobb nyomás volt, hiszen vétett egy öngólt a mérkőzésen. Balkezes klasszisunk maga mögött hagyta mindezt, javította a hibáját, és hatalmas gólt lőtt!

A torna végső hőse azonban nem valamelyik mezőnyjátékosunk, hanem Vogel Soma lett, aki miután a Fradiban már átélt néhány heroikus büntetőpárbajt, a negyedik lövésnél beállva az ötödik spanyol kísérletet már megfogta, így 1999 után újra Európa-bajnoki címet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatott!

A 2019-es Aranyév után tehát csodálatosan indult 2020 is! Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is tarolt, négy Eb-aranyérmet hoztak haza Debrecenből. Budapesten két saját nevelésű játékosunk, Vogel Soma és Pohl Zoltán lett Európa-bajnok, valamint Varga Dénes, Vámos Márton, Jansik Szilárd, Mezei Tamás és Zalánki Gergő is pályafutása első Eb-győzelmét ünnepelhette a hétvégén.

Kilenc elképesztő sportoló, kilenc példakép, akik egy hétvége alatt Európa hősei lettek!

Cikkajánló

„Játszottunk magunkért, egymásért, a szurkolókért”

A hetedik hely megszerzése után Varga Dénes és Nagy Ádám értékelt - VIDEÓ!

Montenegró legyőzésével a 7. helyen zártuk a vb-t

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-6-ra győzte le Montenegrót a hetedik helyért vívott harcban.

„Ilyenkor én is magamba nézek, mert ez nem tetszik”

Az USA elleni vb-meccs után Varga Dénes értékelt a FradiMédia kamerája előtt.

Ötméteresdráma, a 7. helyért játszhatunk a vb-n

Hullámzó meccsen az élesebb Egyesült Államok játszhat az 5. helyért.

„Ismertem őket, Soma meg engem, ki is védte a lövésem”

Fradisták egymás ellen, azaz magyar-olasz pólórangadó, amelyből az olasz Damonte jött ki győztesen - VIDEÓ

Vereség a Vb-negyeddöntőben

Helyenként kapkodó, türelmetlen játékkal sajnos csak az 5. helyért folytathatja férfiválogatottunk.

Veretlenül csoportelső a magyar válogatott

Bizonytalan kezdés után látványos játékkal győzelem Georgia ellen. A csoportelsőségért jár a plusz pihenőnap.

Pazar szezon, nyaralás, festés – videó

Varga Zsolttal a duplázásról, a szezon nehéz pillanatairól és a feltöltődésről is beszélgettünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most