2020. január 26.
Európa és a Fradi hősei - 9 Fradi-sportoló lett Eb-első
Felejthetetlen hétvége, ami bekerül az FTC-történelemkönyvébe: kilenc Fradi-sportoló is Európa-bajnok lett!

Sportban gazdag hétvége állt előttünk, hiszen szombaton megkezdődött a labdarúgó NB I (nem is akárhogy, 4-0-ra legyőztük a Paksot a nyitányon), pályára léptek a női kéziseink (tíz góllal győzték le a CSM Bucuresti-et), míg a magyar női vízilabda-válogatott három Fradi-játékossal (Kasó Orsolya, Illés Anna, Máté Zsuzsanna) a soraiban lett Európa-bajnoki bronzérmes.

Ezek mellett pedig a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon is taroltunk: szombaton Liu Shaolin Sándor 500 méteren, testvére, Liu Shaoang pedig 1500 méteren versenyzett úgy, hogy senki sem volt jobb nála, mind a ketten aranyérmet szereztek!  

A vasárnap azonban még tudott ennél is szebb lenni!

A gyorskorcsolya Eb 1000 méteres fináléjában Liu Shaolin Sándor végzett az első helyen, ráadásul kettős győzelmet arattak a második helyen befutó Liu Shaoanggal. Ádó aztán az első helyen végzett az egyéni összetettben, ráadásul testvérét előzte meg, és nagyon közel volt még egy aranyérem, ám a négy fradistával felálló, első helyen végző 5000 méteres váltót végül kizárták.

A gyönyörű hétvége azonban itt még nem ért véget! Vasárnap este a Duna Arénában újabb Európa-bajnoki aranyéremért küzdhetett hét Fradi-sportoló: Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Mezei Tamás és Zalánki Gergő.

Mindannyian meghatározó és fontos szereplői voltak az elmúlt hetek menetelésének, a spanyolok elleni fináléban pedig újabb felejthetetlen pillanatokat okoztak - nemcsak a Fradi-szurkolóknak, minden magyarnak! Az Eb legjobbjának teljesen megérdemelten megválasztott Varga Dénes, valamint az egész tornán parádésan játszó Zalánki Gergő két-két, Vámos Márton egy góllal tette hozzá a magáét a mérkőzéshez, amely végül 9-9-es döntetlennel végződött.

Az ötméteresekhez is odaálltak kiválóságaink: Varga és Vámos magabiztosan bevágta, majd jött Zalánki is, akin talán a legnagyobb nyomás volt, hiszen vétett egy öngólt a mérkőzésen. Balkezes klasszisunk maga mögött hagyta mindezt, javította a hibáját, és hatalmas gólt lőtt!

A torna végső hőse azonban nem valamelyik mezőnyjátékosunk, hanem Vogel Soma lett, aki miután a Fradiban már átélt néhány heroikus büntetőpárbajt, a negyedik lövésnél beállva az ötödik spanyol kísérletet már megfogta, így 1999 után újra Európa-bajnoki címet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatott!

A 2019-es Aranyév után tehát csodálatosan indult 2020 is! Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is tarolt, négy Eb-aranyérmet hoztak haza Debrecenből. Budapesten két saját nevelésű játékosunk, Vogel Soma és Pohl Zoltán lett Európa-bajnok, valamint Varga Dénes, Vámos Márton, Jansik Szilárd, Mezei Tamás és Zalánki Gergő is pályafutása első Eb-győzelmét ünnepelhette a hétvégén.

Kilenc elképesztő sportoló, kilenc példakép, akik egy hétvége alatt Európa hősei lettek!

Cikkajánló

Kisfilm a Fradiról, amely a világ legjobb csapata lett!

A verhetetlen ferencvárosi vízilabdázók előző évének feledhetetlen menetelése – VIDEÓ!

A jövő évre halasztották az olimpiát

A NOB bejelentette: a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Verhetetlen vízilabdázóink története a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban férfi pólócsapatunk elképesztő évét idézzük fel.

RENDKÍVÜLI DÖNTÉS!

A Magyar Vízilabda Szövetség a versenysorozatok felfüggesztéséről döntött a koronavírus miatt!

Első a biztonság, bajnoki zárt kapuk mögött

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első! Zárt kapu a következő hazai vízilabda mérkőzéseken.

Tízgólos győzelemmel kezdtük a középszakaszt

Újra nyert és már 15 meccse tart az FTC-Telekom Waterpolo győzelmi sorozata a bajnoki szezonban.

Az élről kezdhetjük a középszakaszt

Összegeztük a bajnokság alapszakaszának legfontosabb statisztikáit az FTC-Telekom Waterpolo szemszögéből.

Hét példakép írta be a nevét klubunk történelmébe

Európa-bajnok vízilabdázóink is felkerültek a dicsőségek táblájára – VIDEÓ.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most