2021. november 23.
Kulcsfontosságú meccs jön Újpesten
Egy Derbi mindig kiemelt jelentőségű, pláne, ha csapatunk az ősi rivális ellen térhet vissza a győztes útra.

Nem állíthatjuk, hogy a lehető legjobban sikerültek volna magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk elmúlt hetekben lejátszott mérkőzései. Az FTC-Telekom bár november 3-án magabiztos, nagyarányú győzelemmel harcolt ki papírforma-továbbjutást a Magyar Kupa első körében az Erste Liga két sereghajtójának egyike, a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, ám másnap egy azóta már a tabella utolsó helyére csúszott Titánok elleni székesfehérvári vereséggel kezdte a novemberi ligameccseket. Ezután még hazai jégen a MAC HKB Újbuda ellen sikerült megvillantani a csapat képességeit egy jó játékot és szép győzelmet hozó meccsen, ám a válogatott szünet után következett egy elképesztő nehézségek árán, a hosszabbításban kiharcolt győzelemmel lehozott győri túra, majd egy a mérkőzés képét és a gólkülönbséget elnézve mindenképpen nehezen magyarázható DEAC elleni hazai 5-1-es vereség.

Fodor Szabolcs csapatának öt napja áll rendelkezésre rendezni a sorokat, hiszen a múlt pénteki fiaskó utáni következő mérkőzést csak november 24-én, szerdán kell lejátszani. A Ferencváros a Magyar Kupa második fordulójában lép jégre, méghozzá a sors(olás) úgy hozta, hogy az ősi rivális Újpest ellen. A továbbjutás ugyan két mérkőzésen dől el, ám az biztos, hogy ahhoz, hogy ezt ki lehessen harcolni, már az első találkozón meg kell alapozni a visszavágót egy jó eredménnyel.

Vezetőedzőnk a debreceniek elleni mérkőzés utáni interjújában arról beszélt, az idei Fradinak egyelőre talán egy kicsit nehézséget okoz felpörögni az olyan mérkőzésekre, ami a papírforma szerint nem számít nagy rangadónak. Nos, talán nem is jöhetne jobbkor egy kupaösszecsapás az ősi rivális ellen, hiszen az egészen biztos, hogy egy Újpest elleni mérkőzésre nem szabad, hogy problémát jelentsen a motiváció, az elszántság, a mindenáron győzni akarás. Egy sikeresen lehozott párharc, amihez elengedhetetlen a sikeresen lehozott első, idegenbeli mérkőzés, kibillentheti az elmúlt időszak szürkébb szerepléséből csapatunkat, így kétszeresen is fontos lenne, hogy jól sikerüljön a Derbi.

Nem lesz azonban könnyű a helyzet, ugyanis hiába győztük már le idén egyszer a lilákat a Tüskecsarnokban még szeptember végén 4-1-re, azóta még jobban összeállt az újpestiek játéka. Novemberben ötből négy meccsüket megnyerték, csak Miskolcon botlottak egyet némi meglepetésre, és hosszú idő után reális eséllyel harcolnak az Erste Liga alapszakaszának első helyéért, emellett ők is mindenképpen szeretnének ott lenni a Magyar Kupa négyes döntőjében, pláne az ősi riválison túljutva. Ráadásul a legutóbbi összecsapás óta az UTE erősített is, az ECHL-ben és a francia bajnokságban rutint szerzett kanadai Erik Robichaud-val.

Hogy melyik csapatnak jön ki jobban a lépés a két ősi rivális közül a kupapárharc első mérkőzésén, kiderül szerdán 18.00-tól az Újpesti Jégcsarnokban. Vendégbelépők kizárólag online elővételben kaphatóan az Eventim hálózatában IDE KATTINTVA.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 2. forduló, 1. mérkőzés
UTE – FTC-Telekom
2021. november 24. szerda 18.00, Újpesti Jégcsarnok
Jegyek: KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN, ITT

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin