2023. december 27.
Férfi labdarúgás: íme, a tavaszi szezon főbb dátumai!
Minimum 19 mérkőzés vár a Ferencvárosra a 2023/2024-es idény tavaszi felében.

Karácsony elmúlt, az év végén pedig már nem indul újra Magyarországon a labdarúgóélet. Az esztendő utolsó napjaiban a pihenésé, a visszaemlékezésé és a jövőtervezésé a főszerep – cikkünk az utóbbihoz nyújt hasznos segítséget.

Együttesünk még három sorozatban érintett, az OTP Bank Liga mellett versenyben vagyunk az UEFA Európa Konferencia Ligában és a MOL Magyar Kupában is.

 

Irány Görögország!

Mint ismert, az UEKL F-csoportjában a 2. helyen végzett, így a legjobb 32 közé jutott FTC a görög Olympiakoszt kapta ellenfeléül a nyolcaddöntőbe jutásért rendezendő rájátszásban. A párharc első mérkőzését február 15-én, csütörtökön Görögországban rendezik, míg a visszavágóra egy héttel később, február 22-én, 21 órától kerül sor a Groupama Arénában!

Amennyiben továbbjutnánk, a 16 között márciusban folytathatnánk a sorozatot. Az Olympiakosz elleni visszavágóra szóló jegyek értékesítése január 9-én, kedden indul! Ezzel kapcsolatban ITT bővebb információt találnak.

 

Egy pont hátránnyal fordulunk

Az OTP Bank Ligából 17 fordulót játszottak le a csapatok 2023 őszén, így még 16 mérkőzés vár az együttesekre. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége decemberben módosította a hazai liga versenynaptárát annak érdekében, hogy a válogatott felkészülését segítse a jövő nyári Európa-bajnokságra. Mindez azt jelenti, hogy egy héttel korábban fejeződik be, azaz május 25. helyett 18-án zárul a pontvadászat. Az NB I tavaszi szezonjának kezdete nem változik, az eredeti menetrendnek megfelelően a február 3-i hétvégén rendezik az első 2024-es fordulót, de a február 7-i tartaléknapon teljes (hétközi) kört bonyolítanak majd le.

A bajnoki címvédő FTC a Kisvárda vendégeként kezd majd. A pontos időpontokat később hirdetik ki, ám a nyitányt követően jelen állás szerint február 7-én fogadjuk az MTK Budapestet, majd február 10-én a DVSC vendégei leszünk. Február 17-én a DVTK (otthon), 24-én az Újpest FC (idegenben), március 2-án a Kecskemét (o), 9-én a Fehérvár (i), 16-án a Puskás Akadémia (o), 30-án a Mezőkövesd (i), április 6-án a Paks (o), 13-án a ZTE FC (i), 20-án a Kisvárda (o), 27-én az az MTK (i), május 4-én a DVSC (o), 11-én a DVTK (i) lesz az ellenfelünk. Mindezek után május 18-án, egy Újpest elleni hazai derbivel zárul a szezon. A Ferencváros férfi labdarúgócsapatára nyolc hazai rendezésű bajnoki vár 2024 tavaszán. A bajnoki bérletvásárlással kapcsolatban IDE kattintva minden fontos tudnivaló elérhető!

Az őszi idényben szerzett 33 pontunkkal jelenleg a második helyen állunk, egy egységgel lemaradva a Paksi FC mögött. 

 

Debrecenben folytatódik az utunk

Labdarúgócsapatunk 2022-höz hasonlóan – amikor meg is nyertük a sorozatot – 2024 tavaszán is érdekelt még a MOL Magyar Kupában, ahol február 28-án rendezik meg a következő forduló mérkőzéseit. A Ferencváros a DVSC vendégeként folytatja szereplését a nyolcaddöntőben, ahol – csakúgy, mint a további játéknapokon – egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. A Puskás Arénában május 15-én rendezendő fináléig a debreceni meccsen túl még két kör várna ránk áprilisban.

Amit biztosan tudunk az, hogy még 19 találkozó minimum vár az FTC-re, ám ez bármelyik kupasorozatban tovább növekedhet, amennyiben továbbjutunk. Emlékeztetőül: a selejtezőket, csoportmeccseket, kupamérkőzéseket és bajnokikat összeadva a Ferencváros összesen 33 tétmérkőzést vívott a 23/24-es szezon őszi szakaszában.

A hamarosan lezáruló 2023-as esztendőről több csapattagunk is elmondta véleményét. Dejan Sztankovics évértékelőjét ITT, a Dibusz Dénessel készített ünnepi interjúnkat ITT, Varga Barnabás értékelőjét ITT, Christian Ramírezzel készített interjúnkat pedig IDE kattintva olvashatják el!

Cikkajánló

„Leandróval hosszú távon tervezünk”

Hajnal Tamás szerint Leandro megérdemli a lehetőséget, hogy egy derbin irányítsa a Fradit – INTERJÚ

Fradi Kamion a szezonzáró bajnokavatón

Május 19-én, vasárnap 17.15 és 20.15 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin