2019. december 5.
Korcsolyázók az Arénában
A Puskás Akadémia elleni mérkőzés előtt a legújabb szakosztályunkkal találkozhatnak a Groupama Arénában.

Folytatódik a hazai bajnoki meccsek jól megszokott programja, a „Szakosztályok az Arénában”. A Puskás Akadémia elleni vasárnapi NB I-es labdarúgó bajnoki mérkőzés előtt egy órával, 14.45-től a korcsolya szakosztály települ ki a Groupama Aréna családi szektora alatti kerengőhöz. A kitelepülés célja, hogy a labdarúgó-közönség is megismerje az FTC szakosztályainak sokszínűségét, és akár kipróbálhassa az adott sportágat, találkozhasson azokkal a sportolókkal, edzőkkel, akik az év többi időszakában talán kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Ezenkívül a program fontos pontja a toborzás, ugyanis az FTC összes szakosztálya folyamatosan várja a sportolni vágyó fiatalokat!

Gyorskorcsolya a Fradiban
A Ferencvárosi Torna Clubban 1951-ben honosodott meg a gyorskorcsolya, épp amikor igazán elkezdődött a klub kálváriája, vagyis a szörnyű emlékű ÉDOSZ-, majd Kinizsi-korszak. A gyorskorcsolya, sajnos, nem volt hosszú életű, mindössze hat évet élt a szakág, Kónya Béla személyében mégis volt egy országos bajnoka. A szakág 1957-es megszűnésében jelentősen közrejátszott az a tény, hogy az 1956-os forradalom leverése után az élgárda külföldre távozott.

Hatvankét évvel a gyorskorcsolya szakág megszűnése után klubunk 2019 februárjában bejelentette, hogy újjáalakul az FTC korcsolya szakosztálya, amely olyan bombaigazolásokkal kezdte meg működését, mint a világklasszis Liu testvérek, vagyis az olimpiai, világ- és Európa- bajnok, Világkupa-győztes Liu Shaolin Sándor, és öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang.  A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmes csapatának oszlopos tagjai mellett csatlakozott a Ferencvároshoz, Cole és John-Henry Krueger, valamint a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákos.

Az újjáalakult szakosztály első magyar bajnoki címét az ausztrál származású, de magyar válogatott Lockett Deanna szerezte, de a Liu testvérek egyéniben és váltóban is aranyérmesek lettek a szeptemberi országos bajnokságon. Az idei Világkupa-sorozatban, Montrealban Liu Shaolin Sándor és az 5000 méteres váltó, míg Nagojában  Liu Shaoang nyert aranyérmet.  A január végén, Debrecenben rendezendő rövidpályás Európa- bajnokságon várhatóan legalább hat korcsolyázónk lesz ott a magyar válogatottban, amelynek tagjait több számban is a legesélyesebbek között tartják számon. Az utánpótlásunk is remekelt az elmúlt időszakban. A nemrég a Fradi TV-ben is bemutatott Csizmadia Márk nemzetközi szinten is korosztálya egyik legtehetségesebb versenyzője, de a jövőre nézve érdemes megjegyezni Albert Viktória és Végi Dániel nevét is.

Toborzás
Az FTC korcsolya szakosztálya várja 5-10 éves lányok és fiúk jelentkezését. A rövidpályás gyorskorcsolya-edzések helyszíne: Gyakorló Jégcsarnok, 1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5. Érdeklődni  lehet utánpótlás edzőinknél a helyszínen, vagy Csizmadia Ildikónál az ildiko.csizmadia@fradi.hu címen és Szabolcsi Szilviánál a +36702382816 telefonszámon.

Szakosztályi kitelepülés
A szurkolók megismerkedhetnek a korcsolyázók felszereléseivel, valamint totóval tesztelhetik a tudásukat is a sportágról apró nyereményekért. A kitelepülést a családi, azaz a D-szektor alatt kereshetik fel, a program 14.45-től a mérkőzés kezdetéig tart.

Szakosztályok az Arénában

Az FTC–Puskás Akadémia NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt egy órával (a bajnoki kezdési időpontja: 15.45)

A kitelepülés helye: Groupama Aréna, családi szektor (D-szektor)

A szakosztály Facebook-oldala ITT érhető el.

Cikkajánló

Botka Endre: „Már az új játékosok beépítése a cél”

A kétszeres magyar bajnok védő, Botka Endre új hátvédünkről, Adnan Kovacevicről is elmondta véleményét.

Baturina: „Rögtön tudtam, hogy én itt akarok játszani”

Új igazolásunk nagy kedvvel veti bele magát a munkába a mieinknél.

A Dinamo Zagrebtől igazoltunk fiatal csatárt

A 20 éves horvát korosztályos válogatott támadó, Roko Baturina a Dinamo Zagrebtől szerződik együttesünkhöz.

A volt FTC-csatár és egy világbajnok csapata vár ránk

A Fradi Miha Blazic nevelőegyesületével és cseh rekordbajnokkal is játszik az ausztriai edzőtáborban.

Kaphatóak a jegyek a szezon első bajnokijára

Labdarúgócsapatunk MTK elleni idegenbeli összecsapására 1800 forintért lehet megváltani a belépőket.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

Sosem hallott érdekességek Dibusztól és Sigértől

Sigér és Dibusz játéka, Szilágyi Liliána és Shane Tusup, valamint női labdarúgás a Fradi TV-ben.

Ebben különbözik egymástól a két edzőtábor

Spanyol másodedzőnk elárulta azt is, hogy Sergei Rebrov mit szeretne látni az új játékosoktól – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most